Football Talk

Γαλλία – Φινλανδία ή καλύτερα: Γιορίς εναντίον Πούκι;

Γαλλία – Φινλανδία ή καλύτερα: Γιορίς εναντίον Πούκι;
Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη Γαλλία να φιλοξενεί την Φινλανδία, και τον Τίμο Πούκι να επιθυμεί να «σπάσει» μία προσωπική παράδοση που τον ακολουθεί, απέναντι στον Ούγκο Γιορίς.

Πρόκειται σαφώς για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, που αναμένεται να λάβουν χώρα στην 6η ημέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Γάλλοι φιλοξενούν τους Φινλανδούς, μη έχοντας επικρατήσει στην πρόσφατη αναμέτρησή τους απέναντι στην Ουκρανία, εν αντιθέσει με την ομάδα του Τίμο Πούκι, που σημείωσε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά, και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια.

Ακόμη και αν απέναντί της βρίσκεται η Γαλλία. Σε ένα ζευγάρι που δεν έχει γνωρίσει ποτέ την… ισοπαλία, αλλά έχει να προσφέρει θετικές αναμνήσεις στους φιλοξενούμενους, μιας και η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων, τους «χάρισε» την πρώτη τους νίκη επί των Γάλλων (2-0), ύστερα από οκτώ διαδοχικές ήττες!

Παρόλα αυτά, το παιχνίδι αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία, εξαιτίας των πρωταγωνιστών του, και επί της ουσίας δύο εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών της εκάστοτε ομάδος. Από την μία ο Ούγκο Γιορίς, που θα παραβρεθεί και πάλι κάτω από τα δοκάρια της χώρας του, έχοντας σπάσει και το ρεκόρ των 300 συμμετοχών στην Premier League με την Τότεναμ, και από την άλλη ο Τίμο Πούκι με τους εντυπωσιακούς του αριθμούς, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Έπεσε, επέστρεψε με τη Νόριτς στα «σαλόνια» της Premier League, και πλέον επιθυμεί να πετύχει το 31ο του γκολ με την Εθνική του ομάδα σε 93 αναμετρήσεις.

Pukki1622620576-6.jpg

Το εγχείρημα φαντάζει ούτως ή άλλως δύσκολο και αντικρίζοντας τον Γιορίς απέναντί του, μάλλον δεν θεωρείται και… πιθανό. Και αυτό διότι, ο Πούκι δεν έχει καταφέρει να βάλει ποτέ γκολ στον Γάλλο, σε κανονική ροή αγώνα, στις τρεις συναντήσεις τους. Εύστοχος ήταν μόλις από τα «11» βήματα, στη μοναδική τους αναμέτρηση σε συλλογικό επίπεδο, πριν από μία διετία, με τα χρώματα των νυν ομάδων τους (Τότεναμ – Νόριτς 2-1).

Παράλληλα, ο Φινλανδός μετρά τρεις ήττες, ενώ το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ούτε η ίδια η Φινλανδία δεν έχει καταφέρει να σκοράρει απέναντι στον Γιορίς τα τελευταία εννέα χρόνια!

Τελευταίο της γκολ απέναντι στη Γαλλία; Το 1993! Καιρός δεν είναι να σπάσει την κατάρα ο Πούκι; 

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης