Football Talk

Τότεναμ – Τσέλσι: Στις 19 Σεπτεμβρίου το πρώτο παιχνίδι καθαρού μηδενικού άνθρακα στην ιστορία!

Τότεναμ – Τσέλσι: Στις 19 Σεπτεμβρίου το πρώτο παιχνίδι καθαρού μηδενικού άνθρακα στην ιστορία!

Σε μια πρωτοποριακή ιδέα προχωράνε οι ιθύνοντες της Τότεναμ, καθώς προετοιμάζουν ένα «πράσινο αγώνα».

Συγκεκριμένα οι οπαδοί καλούνται να ταξιδέψουν στο γήπεδο με ποδήλατο ή μέσα μαζικής μεταφοράς και να τρώνε μόνο vegan φαγητό όταν οι Σπερς φιλοξενήσουν την Τσέλσι στις 19 Σεπτεμβρίου.

Είναι μέρος ενός σχεδίου για να γίνει το παιχνίδι το πρώτο στον κόσμο με καθαρό πρόγραμμα μηδενικού άνθρακα σε επίπεδο ελίτ.

Οι σύλλογοι συνεργάζονται με τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Sky για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων γύρω από τον αγώνα.

Οι οπαδοί θα καλούνται επίσης να κάνουν θετικά βήματα για να μειώσουν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα.

Και οι δύο ομάδες παικτών θα φτάσουν στο γήπεδο με πούλμαν που τροφοδοτούνται από βιοκαύσιμα και θα πίνουν νερό από βιώσιμα χαρτοκιβώτια και όχι από πλαστικά μπουκάλια.

Τα κυλικεία μέσα στο γήπεδο θα προσφέρουν επίσης μια μεγάλη ποικιλία από φυτικές επιλογές τροφίμων, ώστε οι οπαδοί να μπορούν να κάνουν μια πιο βιώσιμη επιλογή.


Τι σημαίνει «καθαρό μηδέν»;

Το «καθαρό μηδέν» επιτυγχάνεται όταν οι άμεσες εκπομπές που σχετίζονται με τον αγώνα (για παράδειγμα, ταξίδια οπαδών και εργαζομένων, χρήση ενέργειας στο γήπεδο, παραγωγή τροφίμων και ποτών) μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο και τα υπόλοιπα «αντισταθμίζονται» μέσω φυσικών προϊόντων.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν επενδύσεις σε οργανισμούς που φυτεύουν δέντρα ή φιλανθρωπικά ιδρύματα που βοηθούν στον καθαρισμό των ωκεανών ή συμβολή σε έργα που διερευνούν περισσότερους τρόπους παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Νωρίτερα το 2021, η Τότεναμ αναδείχθηκε η πιο πράσινη ομάδα της Premier League, αφού ήταν στην κορυφή ενός πίνακα που μετρούσε τη βιωσιμότητα και των 20 κορυφαίων ομάδων.

Πρόσφατα εγγράφηκαν στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Sports for Climate Action», το οποίο δίνει στους αθλητικούς οργανισμούς μια σειρά στόχων για να καταστούν πιο βιώσιμες επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος Ντάνιελ Λέβι είπε ότι ο σύλλογος ήταν στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχει σε «αυτήν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία που θα δείξει τον ρόλο που μπορεί να παίξει το παιχνίδι μας στην αντιμετώπιση του επείγοντος ζητήματος της κλιματικής αλλαγής».

Το καθαρό μηδενικό πρόγραμμα υποστηρίζεται από τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία φιλοξενεί τη διάσκεψη COP26 του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο.

Ευτυχία Γιαπουτζή 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης