Football Talk

Στιβ Κλαρκ: Η πιο σημαντική νίκη του Σκωτσέζου προπονητή μέχρι την… επόμενη!

Στιβ Κλαρκ: Η πιο σημαντική νίκη του Σκωτσέζου προπονητή μέχρι την… επόμενη!

Μία μέγιστης σημασίας επικράτηση, πανηγύρισε η Σκωτία στην 4η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Μολδαβία, με το σύνολο του Στιβ Κλαρκ να επικρατεί με το ελάχιστο δυνατό σκορ (1-0), και να συνεχίζει την προσπάθειά του, προκειμένου να παραβρεθεί σε δεύτερη διαδοχική, κορυφαία διοργάνωση Εθνικών Ομάδων!

Σχετικά Άρθρα

Πλέον οι Σκωτσέζοι μπορούν να είναι και επίσημα ικανοποιημένοι! Η ομάδα τους, έστω και με περίσσειο άγχος, επικράτησε στο Χάμπντεν Παρκ της Μολδαβίας με 1-0, με το 3ο γκολ του Ντάικς με την Εθνική του ομάδα να αποδεικνύεται πολύτιμο, και πλέον φιλοδοξούν να κάνει το 2x2 απέναντι στην «πληγωμένη» Αυστρία, μετά την βαριά ήττα που υπέστη από το Ισραήλ (5-2)!

Επρόκειτο άλλωστε για ένα ματς που είχε αποκτήσει τον χαρακτήρα «ζωής και θανάτου». Έτσι το είχε χαρακτηρίσει ο Στιβ Κλαρκ. Ο προπονητής των Σκωτσέζων που δεν δίστασε να προσθέσει έξτρα πίεση στην ομάδα του, με τους Άντι Ρόμπερτσον και Κίραν Τίρνι πάντως να φέρνουν εις πέρας την αποστολή τους, και να «χαρίζουν» στον Κλαρκ την 11η του νίκη στον πάγκο της χώρας τους.
E-draQFWQAIIjpR_1.jpg

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης πάντως, είναι το γεγονός πως από τις 11 επικρατήσεις που έχει πανηγυρίσει ο Στιβ Κλαρκ, οι οκτώ έχουν έρθει με έδρα το Χάμπντεν Παρκ, με τις εξορμήσεις της Σκωτίας να μην χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επιτυχημένες!

Η τελευταία φορά άλλωστε που επικράτησε μακριά από το «σπίτι» της σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν πριν από μία τετραετία (Λιθουανία – Σκωτία 0-3), με την Αυστρία να… καραδοκεί, προκειμένου να συνεχίσει την θετική για αυτήν παράδοση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ποτέ άλλωστε δεν την έχει κερδίσει η Σκωτία σε οποιαδήποτε επίσημη αναμέτρηση, τον 21ο αιώνα. Η τελευταία της νίκη έλαβε χώρα το 1997 στο Χάμπντεν Παρκ, και η τελευταία φορά που έκανε «διπλό» στην  Αυστρία, δεν έχει… καταγραφεί ακόμη.

Θα μπορέσει λοιπόν ο Στιβ Κλαρκ να πανηγυρίσει απέναντι στην ομάδα του Νταβίντ Αλάμπα μία νίκη… μεγαλύτερη από την προηγούμενη; Να πάρει ένα ιστορικό διπλό και να καταγράψει δύο διαδοχικές επικρατήσεις, ανεξαρτήτως έδρας, μετά από έναν χρόνο; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης