Football Talk

Ολυμπιακός: Ο Καρμπόβνικ, ο Τικίνιο και τα «στοιχήματα» του Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Ο Καρμπόβνικ, ο Τικίνιο και τα «στοιχήματα» του Μαρτίνς
Τι κρατάει, τι αφήνει και τι ψάχνει ο Ολυμπιακός μετά το τελευταίο του φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ένα φιλικό παιχνίδι, ακόμα και όταν πραγματοποιείται αρχές Σεπτέμβρη, δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα προς το κοινό, πόσο μάλλον όταν δεν είναι διαθέσιμο το μισό ρόστερ λόγω των Εθνικών ομάδων.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφάσισε να δώσει ο Ολυμπιακός το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι του καλοκαιριού ήταν ιδανικές για να αναδείξουν τα όποια προβλήματα. Εκτός έδρας, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και με 17 παίκτες να απουσιάζουν. Μια ενδεκάδα με Κρίστινσον, Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μπα, Καρμπόβνικ, Ξενιτίδη, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Λόπες, Τικίνιο και Ελ Αραμπί πιθανότατα δεν θα την ξαναδούμε ποτέ μέσα στην σεζόν, αλλά σκοπός του προπονητή ήταν αφενός η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη ενσωμάτωση των «νέων» και αφετέρου ένα μέτρημα δυνάμεων εφτά μέρες πριν το πρώτο σφύριγμα της Super League. Το τελικό 1-1 απέναντι στον Άρη είναι μάλλον κολακευτικό για τους «ερυθρόλευκους» και μπορεί ο Μαρτίνς να δήλωσε πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη στα επίσημα ματς, αλλά οι αδυναμίες είναι ίδιες στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων που έχουν δώσει μέχρι τώρα.

Οι συνθήκες ήταν συγκεκριμένες, αλλά συγκεκριμένα είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πειραιώτες σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν και στα οποία καλείται σύντομα να βρει λύσεις ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς εκτός των άλλων σε 10 μέρες έχει και το πρώτο ματς για τους ομίλους του Europa League απέναντι στην Αντβέρπ.

Οι βασικοί άξονες που χρήζουν άμεσα βελτίωσης είναι οι δύο. Η ανασταλτική λειτουργία και η δημιουργία. Όσων αφορά στο πρώτο, ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να ζει τον «βράχο» της άμυνας του τα τελευταία χρόνια, Σεμέδο, με την καθοδήγηση ενός νέου τερματοφύλακα (Βατσλίκ) και με πλάγιους μπακ που ξεκινούν την σεζόν στη σκιά αμφισβήτησης από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Το πρώτο δείγμα του Καρμπόβνικ σε ρόλο αριστερού μπακ μας έδειξε έναν ποδοσφαιριστή που έχει τα προσόντα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αλλά σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να ενσωματωθεί στα «θέλω» της ομάδας. Γενικώς, οι πλάγιοι μπακ είναι πάρα πολύ σημαντικοί στον τρόπο που θέλει ο Μαρτίνς να αγωνίζεται η ομάδα του και όχι μόνο ως προς το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Όσων αφορά στην δημιουργία, ο Πορτογάλος προπονητής περιμένει να πάρει πολλά από τους Ονιεκούρου και Ρόνι Λόπες όταν αυτοί βρεθούν στο βαθμό ετοιμότητας που απαιτείται. Για την ώρα, όμως, ο Ολυμπιακός δείχνει σα να έχει αδειάσει από ιδέες, ο Ελ Αραμπί τροφοδοτείται με το σταγονόμετρο και η παραγωγή φάσεων δε μπορεί καν να μπει σε σύγκριση με όσα είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ο Τικίνιο Σοάρες είχε διάθεση και έδειξε πράγματα στο «Βικελίδης» και είναι από αυτούς που κέρδισαν πόντους, όπως και ο Κρίστινσον που όποτε έχει κληθεί να αγωνιστεί επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μεγάλη πολυτέλεια του Ολυμπιακού να τον έχει τρίτο στην ιεραρχία.

Τέλος, καμία ελληνική ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτή την εποχή από πλευράς φυσικής κατάστασης και ο Ολυμπιακός των πολλών τραυματισμών και των κρουσμάτων covid κατά την διάρκεια του καλοκαιριού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, ωστόσο τα τρεξίματα, το pressing και η ανάκτηση της μπάλας είναι βασικές «απαιτήσεις» του προπονητή, ο οποίος θέλει να δει σιγά σιγά την ένταση να ανεβαίνει.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης