Football Talk

Η ΑΕΚ έδωσε περισσότερα χρήματα πέρυσι για να αγοράσει παίκτες!

Η ΑΕΚ έδωσε περισσότερα χρήματα πέρυσι για να αγοράσει παίκτες!

Το «BN Sports» αναλύει οικονομικά πώς κινήθηκε η ΑΕΚ την περσινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και πώς την φετινή, βγάζοντας ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ ενισχύθηκε σημαντικά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και συνεχίζει να το κάνει, καθώς παίρνει από την ελεύθερη αγορά και τον Λάζαρο Ρότα, ενώ δεν είναι απίθανο να πάρει κι άλλον ποδοσφαιριστή μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 12 παίκτες έχει αποκτήσει ως τώρα η ΑΕΚ, συν ο Ρότα πάμε στους 13! Μπορεί να γίνουν και 14!

Πέρυσι, στην ιδιαίτερη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, που λόγω κορονοϊού τράβηξε μέχρι τον Οκτώβριο, η ΑΕΚ έκανε επίσης 12 μεταγραφές! Συνολικά, είχε κάνει 13, ωστόσο ο Ενομπακάρε ήρθε, πρόλαβε να παίξει μόνο ένα ματς και αποχώρησε. Το τι έκανε πέρυσι η ΑΕΚ αγωνιστικά (δυστυχώς), θυμόμαστε όλοι…

Το επίσης, εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως πέρυσι στις μεταγραφές της είχε δαπανήσει 6,17 εκατομμύρια ευρώ μόνο για αγορές παικτών!

Είχε δώσει 2,2 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Λιβάι Γκαρσία από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, είχε κάνει χρήση της οψιόν και είχε αγοράσει τον Σιμάνσκι δίνοντας 1,3 εκατ. ευρώ στην Αχμάτ Γκρόζνι. Είχε αγοράσει έναντι 620.000 ευρώ τον Χνιντ από την Σφαξιέν! Είχε αγοράσει με 550.000 ευρώ τον Νεντελτσιάρου από την Ούφα. Είχε δώσει 300.000 ευρώ στην Προλετέρ της Σερβίας για να κάνει δικό της τον Πέταρ Καρακλάιτς και άλλες 200.000 ευρώ για τα τροφεία τυ Ραντόνια στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ!
3916348_1.jpg

Βάλτε πως και τον Γενάρη η ΑΕΚ έδωσε 1 εκατομμύριο ευρώ για αγοράσει τον Όλεγκ Νταντσένκο από την Ρουμπίν Καζάν και βγαίνει το 6,17 εκατ. ευρώ που έδωσε πέρυσι ΜΟΝΟ για αγορές παικτών. Ως ελεύθεροι πέρυσι ήρθαν οι Ινσούα (έφυγε δανεικός στο εξάμηνο), ο Ιατρούδης (πήγε δανεικός στην Ολλανδία και τώρα είναι στην ΑΕΚ Β), ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο Σάκχοφ και ο Τάνκοβιτς (είναι στην ομάδα ακόμα).

Οι περσινές πωλήσεις, οι φετινές αγορές

Πέρυσι, βέβαια είχε πωληθεί ο Μπάρκας στη Σέλτικ έναντι 5 εκατ. ευρώ, ο Οικονόμου στην Κοπεγχάγη έναντι 1 εκατ. ευρώ, ενώ από 200.000 ευρώ πήρε η ΑΕΚ για τον δανεισμό του Βέρντε στη Σπέτσια και την παραχώρηση του Γιακουμάκη στη Φένλο. Σύνολο 6,4 από παραχωρήσεις παικτών μπήκαν στα ταμεία. Δεν μπήκε μέσα οικονομικά η ομάδα δηλαδή, εξαιτίας της πώλησης του Μπάρκα. Αγωνιστικά όμως… μπήκε πάρα πολύ μέσα.

Τη φετινή σεζόν από πωλήσεις η ΑΕΚ έχει εισπράξει 2.1 εκατ. ευρώ και έχει δώσει 4.31 εκατ. ευρώ μόνο για αγορές, ανεβάζοντας και το ετήσιο μπάτζετ της, καθώς προσφέρει πλέον και μεγαλύτερα συμβόλαια σε αρκετούς παίκτες της.

Βγάζοντας ένα συμπέρασμα…

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι το εξής: Στη μεταγραφική αγορά δεν σου εξασφαλίζει αγωνιστική επιτυχία πόσα χρήματα θα δώσει μία ομάδα για να αγοράσει παίκτες. Το θέμα δεν είναι πόσα δίνεις για να πάρεις ποδοσφαιριστές, αλλά τι ποδοσφαιριστές παίρνεις και στην πορεία τι ομάδα φτιάχνεις… Η Παρί θυμίζουμε απέκτησε ως ελεύθερους φέτος τον Μέσι, τον Σέρχιο Ράμος, τον Βαϊνάλντουμ και τον Ντοναρούμα! Η ΑΕΚ πέρυσι δαπάνησε για αγορές περισσότερα χρήματα απ’ ότι φέτος, για τον ίδιο αριθμό παικτών! Η σεζόν της αγωνιστικά ήταν θλιβερή. Φέτος ήρθαν ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές. Θα είναι ποδοσφαιρική αυτοκτονία να μην δείξει αγωνιστική βελτίωση… 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης