Football Talk

Άστον Βίλα: Όταν τα γκολ μίας ομάδας, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από έναν απλό πανηγυρισμό…

Άστον Βίλα: Όταν τα γκολ μίας ομάδας, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία από έναν απλό πανηγυρισμό…

Μπορεί η Άστον Βίλα να αποτελεί μία από τις πιο γνωστές ομάδες στην Premier League, έχοντας συζητηθεί ιδιαίτερα και για το παρασκήνιο της υπόθεσης με τον Τζακ Γκρίλις, όμως η διοίκηση των Βίλανς φροντίζει διαρκώς να υπάρχει μία ιστορία, για την οποία ο κόσμος που την υποστηρίζει μπορεί να είναι περήφανος.

Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες ιστορίες που λαμβάνουν χώρα ακόμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο, και επιβεβαιώνουν με την εξιστόρησή τους πως η Premier League, δεν αποτελεί απλώς ένα απρόβλεπτο πρωτάθλημα που αναλώνεται απλώς στην δαπάνη πολλών εκατομμυρίων, αλλά παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία και τους φίλους που της δίνουν υπόσταση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Άστον Βίλα. Η ομάδα από το Μπέρμιγχαμ, η οποία τα τελευταία εννέα χρόνια προβαίνει σε αξιέπαινες φιλανθρωπικές κινήσεις, συνεχίζοντας ένα έργο που ξεκίνησε το 2012, και αποφέρει κάτι περισσότερο από έναν απλό πανηγυρισμό ενός γκολ, στην τοπική κοινότητα.
0aa793_a44113967f0b4f47ac388301ae0be4c7_mv2.jpg

Συγκεκριμένα, κάθε φορά που η Άστον Βίλα σκοράρει, 1000 λίρες δωρίζονται από την ομάδα στο «ίδρυμα» του συλλόγου που στηρίζει κάθε είδους δραστηριότητα των πολιτών που απαρτίζουν το Μπέρμιγχαμ.

Οι τομείς στους οποίους γίνονται επενδύσεις είναι ο αθλητισμός, η δημόσια υγεία, η εκπαίδευση και τα ζητήματα που αφορούν μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου, με την διοίκηση της ομάδας να δωρίζει ανά έναν μήνα, όσες λίρες αντιστοιχούν στο ίδρυμα, ανάλογα με τον αριθμό των γκολ που πέτυχαν οι Βίλανς.

Με ανακοίνωσή της μάλιστα, η Άστον Βίλα έκανε γνωστή την δωρεά 5.000 λιρών στο Aston Villa Foundation, δηλώνοντας την απεριόριστη στήριξή της στην προσπάθεια των φίλων της, με αποτέλεσμα τώρα να γίνεται ακόμη πιο αντιληπτό, πως το γκολ του Ντάνι Ινγκς στις καθυστερήσεις της πρεμιέρας με την Μπρέντφορντ, πανηγυρίστηκε διπλά, για προφανείς λόγους.

Η ομάδα σκόραρε, αν και έχασε, και η τοπική κοινότητα εξακολούθησε να ενισχύεται. Τα πέντε γκολ της στο πρωτάθλημα αποκτούν «υπόσταση» και η Άστον Βίλα αποδεικνύει εμπράκτως πως το ποδόσφαιρο αποτελεί δικαίως κομμάτι της κοινωνίας.

Ο καθρέφτης της είναι ο αθλητισμός, και η Άστον Βίλα στέκεται απέναντί του, μπορώντας να είναι περήφανη και για τα εξωαγωνιστικά κατορθώματά της.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης