Football Talk

ΑΕΚ: Παίρνει και τον Λάζαρο Ρότα!

ΑΕΚ: Παίρνει και τον Λάζαρο Ρότα!

Η ΑΕΚ κάνει δικό της διεθνή Έλληνα δεξιό μπακ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Φορτούνα Σιτάρντ.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Συνεχίζει την ενίσχυση η ΑΕΚ και μέσα από την αγορά των ελευθέρων και κάνει δικό της τον Έλληνα διεθνή, Λάζαρο Ρότα. Ο 24χρονος δεξιός μπακ έμεινε ελεύθερος από τη Φορτούνα Σιτάρντ, μετά από δική του επιθυμία, καθώς ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους. Κι αυτό συνέβη. Έμεινε ελεύθερος στις 31 Αυγούστου και τώρα θα συνεχίσει στην ΑΕΚ, με συμβόλαιο διάρκειας τριών ή τεσσάρων ετών!

Ο Ρότα είναι ένα φουλ δεξιό μπακ. Δυνατός, με πάνω – κάτω την πλευρά, με ένταση στο παιχνίδι του και αθλητικότητα. Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ γίνεται ακόμα πιο δυνατή στην άμυνα με την άφιξη του Ρότα καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μπακάκης μπορούν να παίξουν και σε άλλες θέσεις της άμυνας.

Με τον Ρότα να παίζει και ως στόπερ, αλλά και αμυντικός χαφ.

Τον τελευταίο χρόνο ο Λάζαρος Ρότα έγινε και διεθνής στην Εθνική Ελλάδας. Με ύψος 1.80, ο αλβανικής καταγωγής μπακ, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1997 στην Κατερίνη και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη δεύτερη ομάδα του Ηρακλή. Στην Ελλάδα δεν έπαιξε ποτέ (ως τώρα βέβαια που έρχεται στην ΑΕΚ) επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς μετά από δυο σεζόν στην Κ19 και Κ20 του Ηρακλή, η ομάδα της Θεσσαλονίκης διαλύθηκε και ο Ρότα έμεινε χωρίς ομάδα.

Στα 20 του χρόνια βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις: Οι προτάσεις που είχε στην Ελλάδα δεν τον ικανοποιούσαν. Έμεινε χωρίς σύλλογο και άνεργο για έξι μήνες. Τον Γενάρη του 2018 παίρνει την απόφαση να υπογράψει συμβόλαιο με την άσημη Σλαβόι Τρεμπίσοφ, η οποία τότε έπαιζε στη β’ κατηγορία της Σλοβακίας.

Έκανε καλές εμφανίσεις στα 12 ματς του και πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2018 στην Ζέμπλιν Μιχαλόβιτσε, η οποία έπαιζε στην πρώτη κατηγορία της Σλοβακίας. Μπήκε αμέσως στο βασικό σχήμα και τον επόμενο 1,5 χρόνο έπαιξε σε 35 ματς, έχοντας δυο γκολ και μία ασίστ.

Στις 31 Γενάρη του 2020 ήρθε η μεταγραφή του Ρότα στη ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ με την οποία υπέγραψε για 3,5 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα έχει αγωνιστεί 33 ματς ως βασικός, ενώ βασικός (βγάζοντας 90λεπτα) ήταν και στα δυο πρώτα φετινά ματς πρωταθλήματος.

Και τον Ρότα λοιπόν κάνει δικό της η ΑΕΚ. Κι όμως μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμα της μεταγραφές της

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης