Football Talk

Τομιγιάσου: Ο «Σαμουράι» που θέλει να σπάσει την ιαπωνική «κατάρα» της Άρσεναλ

Τομιγιάσου: Ο «Σαμουράι» που θέλει να σπάσει την ιαπωνική «κατάρα» της Άρσεναλ
Το κακό ιστορικό με Ιάπωνες ποδοσφαιριστές στην Άρσεναλ θέλει να ανατρέψει το νέο απόκτημα των «κανονιέρηδων», Τακεχίρο Τομιγιάσου.
Σχετικά Άρθρα
Μικρός ήθελε να γίνει κολυμβητής, απέρριψε τη Μπαρτσελόνα, είχε ως ποδοσφαιρικό ίνδαλμα τον Χαβιέ Μαστσεράνο και τελικά η ζωή τον έφερε στα 22 του χρόνια στην Άρσεναλ. Ο λόγος για το νέο απόκτημα των «κανονιέρηδων», Τακεχίρο Τομιγιάσου.
Στα 11 του χρόνια, ο Τομιγιάσου, συμμετείχε σε ένα Soccer Camp της Μπαρτσελόνα στην Ιαπωνία. Κατάφερε να εντυπωσιάσει και τελικά του έγινε πρόταση να γίνει μέλος της ακαδημίας των «μπλαουγκράνα». Η μετακόμιση σε άλλη ήπειρο πολύ μακριά από ο σπίτι του ήταν ο λόγος που η πρόταση απορρίφθηκε, αλλά μελλοντικά υπήρξε μια νέα ευκαιρία για μια καριέρα στην Ευρώπη.
Ο Τομιγιάσου πήγε στη Σεντ Τρούιντεν το 2018, ένας σύλλογος με παράδοση στους Ιάπωνες ποδοσφαιριστές. Στη Σεντ Τρούιντεν, ο Τομιγιάσου αγωνιζόταν ως ο δεξιός στόπερ σε τριάδα. Προωθούσε σωστά τη μπάλα στο κέντρο, ξεκινούσε επιθέσεις από πίσω, ενώ τα κατάφερνε και πολύ καλά επιθετικά σε προωθήσεις του όταν αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ. Μέτρησε 27 συμμετοχές στο βελγικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια έγινε ένα μεγαλύτερο βήμα.
Συγκεκριμένα, μετά από ενάμιση χρόνο ήρθε η μεταγραφή στη Μπολόνια με 7 εκ. ευρώ. Στη Serie Α αγωνιζόταν είτε ως κεντρικός αμυντικός είτε ως δεξιός οπισθοφύλακας και κατάφερνε να ξεχωρίσει για τις επιθετικές του αρετές στο 4-2-3-1 του Μιχαΐλοβιτς. Μέχρι να έρθει η Άρσεναλ το φετινό καλοκαίρι και να τον κάνει δικό της, προσδοκώντας να «ξορκίσει» τις αποτυχημένες επιλογές του παρελθόντος με Ιάπωνες ποδοσφαιριστές.
Στο παρελθόν, ο Αρσέν Βενγκέρ πίστεψε στον Γιουνίτσι Ιναμότο και στον Ρίο Μιγιαΐτσι χωρίς αποτέλεσμα. Ο Αλσατός τεχνικός είχε σε εκτίμηση το ιαπωνικό πρωτάθλημα χαρακτηρίζοντάς το ως μια ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική αγορά. Μάλιστα έφερνε ως παράδειγμα τη Bundesliga η οποία είχε αρκετούς Ιάπωνες ποδοσφαιριστές. Μπορεί τα προηγούμενα αποκτήματα της Άρσεναλ από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου να μην ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις της ομάδας, αλλά ο Τομιγιάσου είναι αποφασισμένος να αποτελέσει θετική εξαίρεση.

Το θετικό για τον Τομιγιάσου είναι πως οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες, καθώς το μέτρο σύγκρισης θα είναι οι προηγούμενοι Ιάπωνες που απέτυχαν στην Άρσεναλ. Ο 22χρονος Ιάπωνας μπορεί να βοηθήσει ως κεντρικός αμυντικός, δεξιός μπακ και δευτερευόντως ως αμυντικός χαφ. Οι επιλογές στα χέρια του Αρτέτα θα αυξηθούν, με τον Τομιγιάσου να αναμένεται να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Ισπανού τεχνικού. Αυτή τη φορά η Άρσεναλ ελπίζει πως βρήκε έναν αληθινό «Σαμουράι» για την άμυνα.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης