Football Talk

Ολυμπιακός: Ο μεταγραφικός απολογισμός του καλοκαιριού

Ολυμπιακός: Ο μεταγραφικός απολογισμός του καλοκαιριού

Ενισχυμένος στην επίθεση και με ερωτηματικά στην άμυνα αναμένεται ο Ολυμπιακός μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Με διψήφιο αριθμό προσθηκών ολοκλήρωσε το μεταγραφικό παράθυρο ο Ολυμπιακός. Πλέον υπάρχει μόνο η δυνατότητα να αποκτηθεί κάποιος ελεύθερος μέχρι την Πέμπτη όταν και δηλώνεται η λίστα στην Ουέφα, αλλά φαίνεται μάλλον απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν αυτή τη μεταγραφική περίοδο χτίζοντας την στρατηγική τους πάνω σε τρεις άξονες. 1) Να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους από τους παίκτες που στηρίχθηκε ο Μαρτίνς τα τελευταία χρόνια. 2) Να ενισχυθούν στις θέσεις των εξτρέμ. 3) Να ενισχυθούν στις θέσεις των πλάγιων μπακ. Ποσοστό επιτυχίας 2/3. 

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει αναγάγει σε τέχνη τις αγοραπωλησίες τα τελευταία χρόνια και για αυτό ίσως να ενοχλεί κάποιους φίλους της ομάδας το γεγονός πως δεν επιτευχθεί το απόλυτο, ωστόσο αν έλεγες σε κάποιον στο τέλος της περσινής σεζόν πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχαναν κανέναν από τους πρωτοκλασάτους τους παίκτες πλήν του Σα, μάλλον θα πανηγύριζε.  

Εκτός αυτού αποκτήθηκαν εξτρέμ με ποιότητα και εμπειρία από το τοπ επίπεδο όπως ο Ονιεκούρου και ο Ρόνι Λόπες που μαζί με Βαλμπουενά, Μασούρας και Βρουσάι δίνουν πολλές λύσεις στον προπονητή. Ο Ζοσέ Σα αντικαταστάθηκε με έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο πρόσφατο Euro, τον Τόμας Βατσλίκ, ενώ συγκριτικά με πέρσι υπάρχουν δύο ακόμα διαθέσιμες επιλογές για τον άξονα, χάρη στις προσθήκες του Κούντε από τη Μάιντζ και του Αγκιμπού Καμαρά από την Λιλ. Ο Τικίνιο Σοάρες ήρθε για να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στην επίθεση, ενώ αποκτήθηκαν ταλαντούχοι νεαροί με προοπτική όπως ο Αλγκασίμ Μπα, ο Κινκουέ και ο Πινακάς.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι Πειραιώτες ήταν να αναβαθμιστούν στις θέσεις των πλάγιων μπακ καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν καλύτερους από τους υπάρχοντες. Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ έχει εντυπωσιακό, για την ηλικία του, βιογραφικό και στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως μπορεί να δώσει λύσεις και στις δύο πλευρές της άμυνας, αλλά δεν παύει να αποτελεί ερωτηματικό κατά πόσο θα προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον. Τα παιχνίδια των προκριματικών έκαναν φανερό σε όλους πως οι Πειραιώτες χρειάζονταν και αριστερό και δεξί μπακ. Πήραν έναν που παίζει και τις δύο θέσεις και από δω και πέρα ελπίζουν σε σημαντική βελτίωση των Λαλά και Ρέαμπτσιουκ για να ανταποκριθεί ο σύλλογος στις δικές του υψηλές προσδοκίες στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να χάσει μέσα στο καλοκαίρι με σοβαρούς τραυματισμούς τους Φορτούνη και Τικίνιο, ενώ αποτελεί κοινό μυστικό πως το θέμα του Μανωλά ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την πώληση του Σεμέδο, αλλά πλέον ο Πορτογάλος στόπερ είναι κατηγορούμενος για βιασμό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις στο ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι έχουν ουσιαστικά αυτή την στιγμή τέσσερις στόπερ που μπορεί να υπολογίζει άμεσα ο Μαρτίνς. Τους Παπασταθόπουλο, Μάρκοβιτς, Σισέ και Μπα, με τους δύο τελευταίους να είναι πολύ πιθανό να απουσιάσουν για σημαντικό διάστημα μέσα στη σεζόν λόγω του Κόπα Άφρικα

Οι επιλογές του Μαρτίνς ανά θέση:

Τερματοφύλακες:

Βατσλίκ, Τζολάκης, Κρίστινσον, Καραργύρης

Στόπερ: 

Σισέ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Μάρκοβιτς, Κινκουέ, Παπαδόπουλος, Καλογερόπουλος

Πλάγιοι μπακ:

Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Καρμπόβνικ, Ανδρούτσος, Αποστολόπουλος

Μέσοι: 

Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκης, Κούντε, Αγκιμπού Καμαρά, Σουρλής, 

Εξτρέμ:

Βαλμπουενά, Ονιεκούρου, Ρόνι Λόπες, Μασούρας, Βρουσάι, 

Επιθετικοί: 

Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Πινακάς, Αλγκασίμ Μπα

Δανεικοί έχουν δοθεί οι Τσούμιτς, Σολδάνο και Ντρέγκερ, ενώ δύσκολα θα συνεχίσουν και οι Γιάννης Μασούρας, Ραντζέλοβις, Χασάν.

Στο ρόστερ υπάρχει φυσικά και Κώστας Φορτούνης ο οποίος όμως θα απουσιάσει για σημαντικό χρονικό διάστημα ακόμα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης