Football Talk

Βόλφσμπουργκ: Από την ψυχρολουσία του αποκλεισμού, στο φορτσάτο ξεκίνημα με την υπογραφή του Φαν Μπόμελ

Βόλφσμπουργκ: Από την ψυχρολουσία του αποκλεισμού, στο φορτσάτο ξεκίνημα με την υπογραφή του Φαν Μπόμελ

Μέσα λίγες εβδομάδες, η Βόλφσμπουργκ από την μεγαλύτερη γκάφα της σεζόν, έχει αποκτήσει το «μέταλλο» που χρειάζεται μία ομάδα της… τετράδας.

Σχετικά Άρθρα

Αρχές Αυγούστου 2021. Πρώτο γύρος του κυπέλλου Γερμανίας και πρεμιέρα στις επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων της χώρας, από τις χαμηλές κατηγορίες μέχρι την Bundesliga. Μία ευκαιρία για τους «μεγάλους» να δοκιμάσουν νέους ποδοσφαιριστές, σχήματα αλλά και μεταγραφές. Για την Βόλφσμπουργκ, όμως, ήταν το χειρότερο ξεκίνημα.

Απέναντι της, η άσημη Πρόιζεν Μίνστερ. Οι «λύκοι» κερδίζουν δύσκολα στην παράταση με 3-1, αφού πρώτα χρειάστηκε να ισοφαρίσουν στο 90ο λεπτό για να πάει το ματς σε έξτρα χρόνο. Όμως, ο Μαρκ Φαν Μπόμελ υπέπεσε σε ένα τρομερό λάθος.

Στο 103ο λεπτό, και ενώ είχε ολοκληρώσει τις πέντε αλλαγές του, ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο και τον Αντμίρ Μεχμέντι αντί του Φίλιπ. Μία μοιραία κίνηση που επέφερε το χρηματικό πρόστιμο ύψους 130 χιλιάδων ευρώ στον γερμανικό σύλλογο και φυσικά, τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του κυπέλλου Γερμανίας.

Μία εξέλιξη που έφερε απίστευτα εσωτερικά προβλήματα και τον Ολλανδό προπονητή στο επίκεντρο για αυτό το κακό ξεκίνημα ως αντικαταστάτης του Γκλάσνερ (πήγε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Europa League). Ωστόσο, όλα αυτά δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση τον σύλλογο. Η απόδειξη είναι το 3/3 στο πρωτάθλημα αλλά και το τρόπος που το έχει πετύχει.

Κράτησε «κορμό», επένδυσε και… κουμπώνει στον Φαν Μπόμελ!

Ο πρωταρχικός στόχος της Βόλφσμπουργκ ήταν να διατηρήσει τον αρχικό κορμό της ως έχει. Μπορεί ο Όλιβερ Γκλάσνερ να αποχώρησε για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όμως στη θέση του, επιλέχθηκε ο παλαίμαχος Ολλανδός μέσος, Μαρκ Φαν Μπόμελ. Ο στόχος έχει επιτευχθεί, αφού οι «λύκοι» δεν είδαν κανέναν από τους βασικούς να αποχωρούν, όπως οι Ρουσιλιόν, Λακρουά, Βέρκχοστ ή Καστέελς.

Αντίθετα, έφυγαν σχεδόν 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ, δίχως να υπάρχουν έσοδα από πωλήσεις. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε κάθε γραμμή του γηπέδου, με τον Σεμπάστιαν Μπορνάου της Κολωνίας να είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή με 13,5 εκατ. ευρώ. Μετά τον Γερμανό στόπερ, έρχεται ο επιθετικός Λούκα Βάλντσμιντ με 12 εκατ. ευρώ από την Μπενφίκα και ο μέσος Αστέρ Βρανκχ μαζί με τον Λούκας Νμετσά με οκτώ εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Φαν Μπόμελ διατήρησε το ίδιο σύστημα με τον προκάτοχό του. Το 4-2-3-1, με μία σημαντική διαφορά. Την ενεργοποίηση των πλάγιων μπακ, που στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο Ρουσιλιόν από τα αριστερά και ο Εμπαπού από τα δεξιά. Ουσιαστικά, ο Ολλανδός τεχνικός δεν ήθελε αμυντικό ποδόσφαιρο αλλά επιθετικό, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ρισκάρει στο κομμάτι πίσω από το κέντρο αλλά αντιθέτως, να δείχνει μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα μπροστά.

Έχει δημιουργήσει χαρακτήρα και σταθερό πλάνο!

Εκτός από την σταθερότητα του ρόστερ, ο Φαν Μπόμελ έχει καταφέρει να δώσει και «μέταλλο» στον σύλλογο. Αυτό φαίνεται από το πως έχουν κυλήσει όλα τα φετινά ματς, τα οποία η Βόλφσμπουργκ κερδίζει στο… γκολ. Ο βαθμός δυσκολίας εντοπίζεται στο γεγονός πως ο 44χρονος προπονητής δεν είχε ποτέ την ηρεμία να χτίσει την ομάδα, αφού λίγους μήνες αφότου ανέλαβε, έγινε το περιστατικό στο κύπελλο.

Ωστόσο, ο ίδιος έκλεισε τα αυτιά και συνέχισε να δουλεύει, κάτι που βγαίνει στα αποτελέσματα. Πιο αναλυτικά, στην πρεμιέρα επικράτησε με 1-0 της νεοφώτιστης Μπόχουμ του Λαμπρόπουλου, στη συνέχεια κέρδισε με ανατροπή στην έδρα της Χέρτα με 2-1 και τελευταία, νίκησε και την Λειψία με 1-0.

Σε όλα τα ματς, οι ποδοσφαιριστές του Ολλανδού τεχνικού κατάφεραν να διαχειριστούν στον απόλυτο βαθμό το παιχνίδι και κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο στην τσέπη. Ειδικά στην έδρα της Χέρτα, η ομάδα του Βερολίνου προηγήθηκε με 1-0 στο 64ο λεπτό, με τους «λύκους» να βρίσκουν την ανατροπή μέσα σε 14 λεπτά (74’-88’) και να παίρνουν το διπλό.

Φυσικά, δεν μένει ασχολίαστο το γεγονός πως διατηρήθηκε το «μηδέν» κόντρα στην Λειψία. Απέναντι σε μία ομάδα άκρως παραγωγική στο επιθετικό κομμάτι, με φορ τον Αντρέ Σίλβα, που πέρσι κοντραρίστηκε με τους Χάαλαντ και Λεβαντόφσκι. Και όλα αυτά, δίχως τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να έχουν πάρει θέση στον αγωνιστικό χώρο και στα πλάνα του προπονητή.

Ακόμα είναι αρχή. Ειδικά στην Γερμανία, δεν πρέπει κανείς να βγάζει γρήγορα συμπεράσματα. Όμως, το γεγονός πως η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να κάνει το 3/3 (μοναδική ομάδα στην κατηγορία) παρά το απίστευτο συμβάν στο κύπελλο, δίνει κάποια πρώτα δείγματα για το τι θα ακολουθήσει.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης