Football Talk

Ράγιο Βαγιεκάνο: Επέστρεψε για να μείνει και το επιβεβαίωσε με την… τρίτη «τεσσάρα» της δεκαετίας!

Ράγιο Βαγιεκάνο: Επέστρεψε για να μείνει και το επιβεβαίωσε με την… τρίτη «τεσσάρα» της δεκαετίας!

Να πάψει να χαρακτηρίζεται «ασανσέρ» και να αποτελέσει ισχυρό μέλος της La Liga φαίνεται πως στοχεύει πλέον η Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία για τρίτη φορά την τελευταία εξαετία, και επιβεβαίωσε την αγωνιστική της βελτίωση με μία… τεσσάρα απέναντι στην Γρανάδα!

Σε εξαιρετική κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται την δεδομένη χρονική στιγμή η Ράγιο Βαγιεκάνο, η οποία επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στην La Liga, δυσκολεύτηκε στις δύο πρώτες αγωνιστικές της (δύο ήττες, δίχως να σκοράρει), αλλά επιβεβαίωσε την αγωνιστική της βελτίωση με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα απέναντι στην Γρανάδα, σκοράροντας τέσσερα γκολ, τα τρία εξ αυτών στο πρώτο ημίχρονο, και διατηρώντας παράλληλα το «μηδέν» για πρώτη φορά στη νέα σεζόν.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μάλιστα (4-0) δεν αποτελεί συχνό «φαινόμενο» για την Ράγιο Βαγιεκάνο. Για την ακρίβεια, το σύνολο του Άντισον Ιραόλα έχει κερδίσει μόλις τέσσερις φορές την τελευταία δεκαετία, στην έδρα του, με τέσσερα ή και περισσότερα γκολ διαφορά, με τις εν λόγω αναμετρήσεις πάντως να παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που οι φίλοι της ομάδας, γνωστοί ως «Μπουχαντέρος» πανηγύρισαν τέσσερις φορές, δίχως μάλιστα να παραβιαστεί η εστία τους στην La Liga, χρονολογείται το Νοέμβρη του 2011!
E9-yi8TWEAAiDW6_1.jpg

Εκεί, οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει με 4-0 την Ρεάλ Σοσιεδάδ, έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει και μία θετική σεζόν, με 53 γκολ ενεργητικό (το 1/5 αυτών ήρθε σε δύο ματς στο Βαγιέκας, καθώς μετά τα τέσσερα γκολ στην Σοσιεδάδ, η Ράγιο σκόραρε έξι φορές απέναντι στην Οσασούνα)!

Πέραν αυτού του αποτελέσματος πάντως, η ομάδα της Μαδρίτης έχει επικρατήσει με 3+ γκολ διαφορά στην έδρα της το 2014 (4-1 απέναντι στην Μάλαγα), ενώ η Μάλαγα αποτελεί και την τελευταία ομάδα, ανεξαρτήτως κατηγορίας, που δέχθηκε τέσσερα γκολ στο Βαγιέκας, στην περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων, που συμπτωματικά έλαβε χώρα στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι της, όπως και στην τρέχουσα σεζόν!

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των περιπτώσεων, αποτελεί το γεγονός πως η Ράγιο και στις τρεις «τεσσάρες» που αναφέρθηκαν, σκόραρε με πέναλτι!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης