Football Talk

Μπόρχα Βαλέρο: Ο δικός του, ρομαντικός δρόμος - από τη Serie A, στα τοπικά της Τοσκάνης!

Μπόρχα Βαλέρο: Ο δικός του, ρομαντικός δρόμος - από τη Serie A, στα τοπικά της Τοσκάνης!

Ο Μπόρχα Βαλέρο «έκλεισε» οριστικά την επαγγελματική πόρτα της Serie A και, πλέον, θα αγωνίζεται στα «αλώνια» της Τοσκάνης, με τη φανέλα της διοικούμενης από οπαδούς, Centro Storico Lebowski.

Εκεί που τελειώνει η λογική στο ποδόσφαιρο, αρχίζει ο ρομαντισμός.

Αν το παραπάνω κλισέ έβρισκε συχνά εφαρμογή περισσότερο από την πλευρά των οπαδών, ο Μπόρχα Βαλέρο αποφάσισε να γίνει μία από τις εξαιρέσεις των ποδοσφαιριστών.

Με 21 συμμετοχές με τη φανέλα της Φιορεντίνα κατά την περσινή περίοδο, θα μπορούσε να αναζητήσει συμβόλαιο σε μικρότερη ομάδα της Ιταλίας ή του εξωτερικού, δίχως δεύτερη σκέψη.

Όμως, ο πολύπειρος Ισπανός χαφ είχε άλλα πλάνα και από τα «σαλόνια» του Καμπιονάτο, μετακινήθηκε στα «αλώνια» των τοπικών κατηγοριών της Φλωρεντίας, για να δώσει το πιο ρομαντικό και ιδιαίτερο τέλος στο ποδοσφαιρικό του «παραμύθι».
Image


Οι κοινές αξίες ήταν ο μόνος διαμεσολαβητής του
deal!

Η εικόνα του Μπόρχα Βαλέρο στα γραφεία ενός άσημου συλλόγου της Ιταλίας, προφανώς γέννησε ερωτηματικά.

Ερωτηθείς για τα κίνητρα και τις αιτίες της μετακίνησής του, έφερε στο «φως» αθέατες πλευρές της ζωής του, που δικαιολογούν σε απόλυτο βαθμό την επιλογή του.

«Αποδέχθηκα αυτή την πρόκληση, επειδή με αναγνωρίζω στις αξίες που προωθούν αυτά τα παιδιά. Στην Centro Storico Lebowski είδα ενθουσιασμό, οργάνωση, με αναγνώρισα, όπως προανέφερα, στις αξίες τους.

Αυτό που έκαναν στην περιοχή San Frediamo, φτιάχνοντας το πάρκο για να παίζουν τα μικρά παιδιά, ήταν εκπληκτικό. Είναι κάτι που επιτρέπει στα παιδιά να ζήσουν αυτό το σπορ, χωρίς να χάσουν την ανθρωπιά τους. Εγώ μεγάλωσα σε προάστιο της Μαδρίτης. Δεν υπήρχε τίποτα, ήταν δύσκολο να βρεις γήπεδο για να παίξεις και κάποια πράγματα, όπως αυτό, δεν τα ξεχνάς… Είπα, επομένως, στα παιδιά της Centro Storico Lebowski, ότι είμαι έτοιμος να παίξω.

Δεν έκανα αυτή την επιλογή για να παίξω, επειδή μου λείπει το ποδόσφαιρο. Πήρα αυτή την απόφαση για να δώσω δημοσιότητα στη δουλειά που κάνουν αυτά τα παιδιά. Να μάθουν όλοι τι κάνουν αυτοί οι τύποι, βάζοντας την καρδιά τους και, με τον τρόπο τους, λίγη τρέλα επίσης».

Καθώς φαίνεται, ο στόχος του επετεύχθη. Όσο για το who is who του συλλόγου;
Image


Η ταινία-σύμβολο που γέννησε έναν σύλλογο-κόσμημα!

Η Centro Storico Lebowski αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Τοσκάνης και διοικείται, από την ημέρα ίδρυσή της μέχρι σήμερα, από τους οπαδούς της. Μάλιστα, με μία συνδρομή ύψους 20 ευρώ, οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος του συλλόγου και να έχει ισότιμο με τους υπόλοιπους λόγο, στα τεκταινόμενά του.

Η ερώτηση για την πηγή έμπνευσης του ονόματος; Μάλλον περιττή.

Προφανώς, από την ταινία του 1998, The Big Lebowski. Ωστόσο, όσο… χαλαρή διάθεση κι αν είχε ο χαρακτήρας της ταινίας, τόση ευαισθητοποίηση για κοινωνικά ζητήματα φέρουν οι ιδρυτές του συλλόγου.

Το φιλανθρωπικό-κοινωνικό τους έργο εκτείνεται από τη βοήθεια από πόρτα σε πόρτα, έως και την ανάπλαση της περιοχής που αναφέρθηκε ο Μπόρχα Βαλέρο, γεγονός που ανάγκασε την The Guardian να κάνει μακροσκελές αφιέρωμα στη δράση τους.

Το project μπορεί να μην έχει φέρει τεράστιες αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά ως προς την κοινωνική του προσφορά κρίνεται άκρως επιτυχημένο.

Άλλωστε για έναν τοπικό σύλλογο με συγκεκριμένα ιδεώδη, μάλλον, μόνο αυτό μετρά.

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης