Football Talk

Οι πέντε ποδοσφαιριστές που έκαναν τα ευρωπαϊκά προκριματικά να αποκτήσουν... νόημα

Οι πέντε ποδοσφαιριστές που έκαναν τα ευρωπαϊκά προκριματικά να αποκτήσουν... νόημα

Τα προκριματικά των Champions, Europa και Europa Conference League, μόνο αδιάφορα δεν ήταν, με βάση τα «αστέρια» που ξεπετάχτηκαν από τις αναμετρήσεις

Σχετικά Άρθρα

«Το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία».

Είναι ένα σύνηθες ρητό που λένε στον ποδοσφαιρικό κόσμο για τους ποδοσφαιριστές που αντί να έχουν «κρεμάσει» τα παπούτσια τους, δείχνουν ακόμα την αξία τους στον αγωνιστικό χώρο.
Σίγουρα, το ίδιο ισχύει και στο θέμα του «ξεπετάγματος».

Συγκεκριμένα, δεν είναι μόνο τα ταλέντα που κάνουν την διαφορά και συστήνονται στο ποδοσφαιρικό κοινό αλλά και εκείνοι που μπορεί να έχουν πατήσει τα 25 με 27 έτη της ζωής του και οι συνθήκες να το επιτρέπουν.

Τα προκριματικά των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έδειξαν πως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που θα μας απασχολήσουν τη φετινή σεζόν.

1ef5f99adad549b2419d9ba8cf16d5f7_XL.jpg

Ταξιάρχης Φούντας (Ραπίντ Βιέννης)

Τερμάτισε την περσινή σεζόν με 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και έδειξε πως έχει όλα τα φώτα να κάνει το κάτι παραπάνω. Φέτος το αποδεικνύει. Ο Ταξιάρχης Φούντας έχει, ήδη πετύχει τα μισά από τα περσινά γκολ (7) σε πρωτάθλημα και προκριματικά Europa League με την Ραπίντ Βιέννης και δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα. Ίσως να έρθει και στις επόμενες μέρες…

Κιόγο Φουρουχάσι (Σέλτικ)

Ήταν από τις πιο αθόρυβες κινήσεις της Σέλτικ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Άγγελο Ποστέκογλου. Ο Κιόγο Φουρουχάσι άφησε στα 26 του χρόνια για πρώτη φορά την Ιαπωνία και την Βίσελ Κόμπε για 5,4 εκατ. ευρώ και φαίνεται πως η Ευρώπη του… ταιριάζει. Έχει αγωνιστεί σε οκτώ ματς έως τώρα σε πρωτάθλημα και προκριματικά, έχοντας ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα επτά φορές.

Αντόνιο Τσόλακ (Μάλμε)

Στον ΠΑΟΚ μπορεί να απέτυχε και να αποχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες με την μορφή δανεισμού. Ωστόσο, στην Μάλμε, ο Αντόνιο Τσόλακ έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Ο 27χρονος φορ τα πάει εξαιρετικά με την ομάδα της Σουηδίας και θα αγωνιστεί μαζί της στους ομίλους του Champions League. Ο ίδιος, με πέντε γκολ σε οκτώ αγώνες προκριματικών αλλά και οκτώ τέρματα σε 15 ματς πρωταθλήματος, έχει γίνει, ήδη, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του συλλόγου.

Τζόρνταν Σιμπατσέ (Γιανγκ Μπόις)

Η «αποκάλυψη» της Γιανγκ Μπόις. Ο Τζόρνταν Σιμπατσέ έκανε εντυπωσιακή σεζόν ως δανεικός πέρσι με την ομάδα της Ελβετίας και την έπεισε να βγάλει από τα ταμεία 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή από την Ρεν. Ο ίδιος, αποζημιώνει αυτό το ποσό με ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, καθώς μετράει ήδη πέντε γκολ και δύο ασίστ σε εννιά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Αρτούρ Καμπράλ (Βασιλεία)

Το βραζιλιάνικο πολυβόλο της Ελβετίας. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο Αρτούρ Καμπράλ είναι μόλις 23 ετών, όμως δείχνει έτοιμος για τεράστια καριέρα. Τα 18 γκολ της σεζόν 2019/20, ήταν η αφορμή για να δαπανήσει ο ελβετικός σύλλογος 4,4 εκατ. ευρώ για την κανονική του μεταγραφή. Πέρσι μάτωσε 20 φορές τα αντίπαλα δίχτυα αλλά φέτος, το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Ήδη, σε 10 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχει πετύχει 15 γκολ (!). Δηλαδή πέντε λιγότερα από την περσινή εξαιρετική πορεία του. Μάλιστα, ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της ομάδας κόντρα στην Χάμαρμπι για τα play off του Europa Conference League.

Σίγουρα, δεν είναι μόνο αυτοί σε αυτή την λίστα. Όμως είναι εκείνοι που τράβηξαν για τα καλά τα βλέμματα πάνω τους και ετοιμάζονται να επαληθεύσουν την αξία τους και στους ομίλους.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης