Football Talk

Τσιμίκας: «Όταν η ομάδα χτυπήθηκε από τραυματισμούς ήταν δύσκολο να παίξω και αυτό με έκανε πιο δυνατό»

Τσιμίκας: «Όταν η ομάδα χτυπήθηκε από τραυματισμούς ήταν δύσκολο να παίξω και αυτό με έκανε πιο δυνατό»

Ετοιμοπόλεμος για οποιαδήποτε πρόκληση με την Λίβερπουλ εμφανίζεται ο Κώστας Τσιμίκας στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του.

Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερη και δύσκολη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περασμένη σεζόν της Premier League για τον Κώστα Τσιμίκα. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά τη νέα του ομάδα καθώς τόσο οι τραυματισμοί, όσο και ο κορωνοϊός του έβαλαν εμπόδια.

Η φετινή χρονιά όμως για τον Έλληνα έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο πιθανό τρόπο αφού ο τραυματισμός του Άντι Ρόμπερτσον ανάγκασε τον Γιούργκεν Κλοπ να τον χρησιμοποιήσει, με τον 25χρονο να αποδίδει εξαιρετικά. Στην πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος κόντρα στη Νόριτς έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο, ενώ στην 2η αγωνιστική κόντρα στην Μπέρνλι αναδείχθηκε και MVP μοιράζοντας την πρώτη του ασίστ στο Νησί.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού σε δηλώσεις του στον αγγλικό ραδιοφωνικό σταθμό «Talk Sport» αναφέρθηκε στις έως τώρα εμφανίσεις του και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Αναλυτικά:

Για την ομάδα σαν σύνολο και τον Γιούργκεν Κλοπ:

«Όταν η ομάδα είχε σοβαρούς τραυματισμούς, του Βίρτζιλ φαν Ντάικ και κάθε κεντρικού αμυντικού, ήταν δύσκολο για μένα να παίξω. Αυτό με έκανε ακόμα πιο δυνατό και μου έδωσε μεγαλύτερη δύναμη για να προπονούμαι μέχρι που ήρθε η ευκαιρία.

Νομίζω ότι αυτό με βοήθησε επειδή αισθάνομαι έτοιμος. Ξέρω περισσότερα τώρα για το τι θέλει ο Κλοπ επειδή είμαι απολύτως προετοιμασμένος και έτοιμος για κάθε πρόκληση στο μέλλον.

Έπρεπε να μάθω αυτά που θέλει από μένα σε επίπεδο τακτικής».

Για τη σχέση του με τον Άντι Ρόμπερτσον είπε:

«Είναι ένα πολύ καλό άτομο, πάντα διαθέσιμος για να με βοηθήσει. Είναι πολύ καλό παιδί, πολύ καλός παίκτης και θα έχουμε έναν πολύ καλό συναγωνισμό. Τα πράγματα που κάνει είναι πάρα πολύ καλά».

Για τον Μοχάμεντ Σαλάχ μίλησε με τα καλύτερα λόγια:

«Έχουμε γίνει πολύ καλοί φίλοι από την πρώτη ημέρα. Προσπαθεί να με βοηθήσει σε ό,τι ζητάω, είναι πολύ καλό παιδί.

Περνάμε πολύ χρόνο μαζί στην προπόνηση και διασκεδάζουμε. Είναι πολύ ειλικρινής και αυτό μου αρέσει σε αυτόν. Σε αγωνιστικό επίπεδο είναι μηχανή των γκολ, είναι παίκτης φαινόμενο γιατί σκοράρει με ευκολία

Δουλεύει πολύ και τον βλέπω πάντα ή στο χορτάρι ή στο γυμναστήριο. Μένουμε μαζί στην προπόνηση και εξασκούμαστε σε εκτελέσεις φάουλ».

Για τον χαρακτηρισμό «Greek scouser» που του έχει αποδοθεί (σ.σ. scousers αποκαλούν τους κατοίκους της Λίβερπουλ), τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό επειδή ο κόσμος με αγαπάει εδώ και αυτό μου έχει δώσει έξτρα ώθηση να δίνω ό,τι έχω σε κάθε παιχνίδι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης