Football Talk

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Μίχαλ Καρμπόβνικ

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο Μίχαλ Καρμπόβνικ

Το BN Sports παρουσιάζει τον 20χρονο διεθνή Πολωνό πολυθεσίτη που μετακομίζει από το Μπράιτον στον Πειραιά.

Σχετικά Άρθρα

Την 8η φετινή του μεταγραφή ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός. Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ θα βρίσκεται στην Ελλάδα την Παρασκευή για τα διαδικαστικά και θα υπογράψει συμβόλαιο για έναν χρόνο με τους Πειραιώτες. Ο 20χρονος θα αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού, ενώ στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και οψιόν αγοράς κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Η απόκτηση του Καρμπόβνικ αναμένεται να λύσει τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε πολλές θέσεις, ωστόσο αν και δεξιοπόδαρος τα περισσότερα παιχνίδια τα έχει ως αριστερός μπακ.

Γεννημένος στις 3 Μαρτίου του 2001, ο Καρμπόβνικ εντάχθηκε στα 14 του στις ακαδημίες της Λέγκια Βαρσοβίας, καταφέρνοντας την επόμενη τριετία να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα. Μάλιστα, με όσα έκανε την σεζόν 2019-20 εκτόξευσε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Είναι από τους πρωταγωνιστές στην πορεία της ομάδας του μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο τέλος της σεζόν αναδεικνύεται κορυφαίος νέος παίκτης στην Πολωνία και το όνομα του μπαίνει στην λίστα των 40 παικτών για το βραβείο «Golden Boy». Εκείνη τη σεζόν ο Καρμπόβνικ αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, ως δεξιός μπακ, ως οχτάρι και ως δεκάρι!

Στρέφει πάνω του τα βλέμματα ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τότεναμ, η Νάπολι και η Σεβίλλη, αλλά η Μπβράιτον, που πάντα κοιτάζει παίκτες με προοπτική, τους προλαβαίνει και τον κάνει δικό της αντί 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο τότε προπονητής στην Εθνική ομάδα της Πολωνίας, Γέρζι Μπρζέτζεκ του δίνει την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά με το εθνόσημο τον Οκτώβριο του 2020 απέναντι στην Φινλανδία και τελειώνει το ματς με ασίστ στο τελικό 5-1 υπέρ της ομάδας του, ενώ τον χρησιμοποιεί και στα επόμενα ματς κόντρα σε Ιταλούς και Βόσνιους.

Ο Καρμπόβνικ δεν πείθει τον Γκρέιαμ Πότερ και επιστρέφει δανεικός στην Λέγκια για να προσθέσει μια ακόμα γεμάτη σεζόν στα πόδια του και να πάρει ένα δεύτερο σερί πρωτάθλημα στην χώρα του. Ο 20χρονος επέστρεψε στην Μπράιτον και πριν το πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα πρόλαβε να αγωνιστεί την περασμένη Τρίτη απέναντι στην Κάρντιφ στη νίκη της ομάδας του με 2-0.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεταγραφή με προοπτική που ταυτόχρονα μπορεί να δώσεις λύσεις σε πολλές θέσεις στον Πέδρο Μαρτίνς και είναι στο χέρι του να πείσει τους «ερυθρόλευκους» να επενδύσουν ακόμα περισσότερα για αυτόν το επόμενο καλοκαίρι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης