Football Talk

Εθνική Γυναικών Αφγανιστάν: Οι ποδοσφαιρίστριες που ξέφυγαν από τους Ταλιμπάν και βρίσκουν καταφύγιο στην Αυστραλία!

Εθνική Γυναικών Αφγανιστάν: Οι ποδοσφαιρίστριες που ξέφυγαν από τους Ταλιμπάν και βρίσκουν καταφύγιο στην Αυστραλία!
Η συγκλονιστική ιστορία της ποδοσφαιρικής Εθνικής γυναικών Αφγανιστάν, που κατάφερε να αποδράσει από τα… χέρια των Ταλιμπάν.
Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα από τα 75 συνολικά άτομα έχουν άμεση σύνδεση με την Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν. Μεταξύ αυτών, δεν βρίσκονται προφανώς μονάχα οι αθλήτριες και οι προπονητές τους, αλλά και οι οικογένειες τους και λοιποί αξιωματούχοι.

Λόγω του χάους που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στο Αφγανιστάν, η ομάδα κατάφερε να δραπετεύσει από τα… χέρια των Ταλιμπάν, ώστε να αναζητήσει καταφύγιο στην Αυστραλία.

Η παγκόσμια Ένωση ποδοσφαιριστών, Fifpro, ήταν μεταξύ αρκετών φορέων σε συζητήσεις με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την ασφαλή εκκένωση των ποδοσφαιριστριών από τη χώρα, με την ιδέα για τη μεταφορά τους στην Αυστραλία να αναπτύσσεται περίπου πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι πιθανοί προορισμοί πιστεύεται ότι ήταν στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ και στον Καναδά, αν και η πλήρης ομάδα κατευθύνεται προς την Αυστραλία, ενδεχομένως μέσω μιας ενδιάμεσης στάσης στο Κατάρ.

Η αποχώρηση των αθλητριών -που έχουν μετατραπεί εξαιτίας των Ταλιμπάν στον εύκολο στόχο- είναι μια σημαντική νίκη, ενορχηστρωτές της οποία είναι και οι προπονήτριες Κέλι Λίνστεϊ και Χάλει Κάρτερ, αλλά και η πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Καλίντα Ποπάλ, που έχουν εργαστεί για να προσπαθήσουν να βοηθήσουν της παίκτριες να διαφύγουν. 

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά αγχωτικές, αλλά πετύχαμε μια σημαντική νίκη», τόνισε αρχικά η Ποπάλ και συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Οι αθλήτριες μας έδειξαν γενναιότητα και δύναμη σε μια στιγμή κρίσης και ελπίζουμε ότι θα έχουν μια καλύτερη ζωή έξω από το Αφγανιστάν. Αλλά υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει. Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι μια οικογένεια και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι είναι ασφαλείς».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της FIFPRO, Γιόνας Μπάερ-Χόφμαν δήλωσε με τη σειρά του τα εξής: «Είμαστε ανακουφισμένοι που η ομάδα κατάφερε να φύγει από το Αφγανιστάν σήμερα.

«Ήταν μια απίστευτα περίπλοκη διαδικασία για όλους τους εμπλεκόμενους να εξασφαλίσουν την εκκένωσή τους. Οι καρδιές μας πηγαίνουν σε όλους τους άλλους που παραμένουν αποκλεισμένοι στη χώρα παρά τη θέλησή τους».

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης