Football Talk

Μικαΐλ Αντόνιο: Έγινε το «σφυρί» της Γουέστ Χαμ με τα περισσότερα γκολ στην Premier League

Μικαΐλ Αντόνιο: Έγινε το «σφυρί» της Γουέστ Χαμ με τα περισσότερα γκολ στην Premier League
Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γουέστ Χαμ για την Premier League έγινε ο Μικαΐλ Αντόνιο ξεπερνώντας τον Πάολο Ντι Κάνιο, με το όνομά του να μπαίνει δίπλα σε θρύλους της ομάδας όπως ο Τζεφ Χαρστ και ο Βικ Γουότσον.
Σχετικά Άρθρα

Με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της Γουέστ Χαμ γράφτηκε το όνομα του Μικαΐλ Αντόνιο. Ο 31χρονος επιθετικός των «Σφυριών» κατάφερε να σκοράρει δύο φορές στο νικηφόρο 4-1 απέναντι στη Λέστερ και έτσι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γουέστ Χαμ στην Premier League με 49 γκολ.
«Έγραφα ιστορία, έπρεπε να κάνω κάτι ξεχωριστό», απάντησε ο Αντόνιο σε ερώτηση για τον πανηγυρισμό του, αποκαλύπτοντας πως πηγή έμπνευσής του ήταν μια σκηνή της ταινίας “Save the Last Dance”. Ίσως εννοούσε την ταινία “Dirty Dancing”, όπως παρατήρησε αργότερα ο Γκάρι Νέβιλ, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Η μεγάλη είδηση είναι πως ο Αντόνιο έφτασε τα 49 τέρματα στο αγγλικό πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του τον Πάολο Ντι Κάνιο με 47 γκολ.

 

Ακολουθεί με 46 τέρματα ο συμπαίκτης του Αντόνιο και αρχηγός της Γουέστ Χαμ, Μαρκ Νομπλ. Για τον Νομπλ αξίζει να αναφέρουμε πως βρίσκεται 17 ολόκληρα χρόνια στη Γουέστ Χαμ, όντας ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που μένει τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα στα top 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης. «Ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματά μου είναι η αφοσίωσή μου στον σύλλογο που μου έδωσε τη ζωή που έχω», δήλωσε προσφάτως για τη Γουέστ Χαμ ο Νομπλ, συγκινώντας τους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου.
Η Γουέστ Χαμ έχει παράδοση στους μεγάλους σκόρερ, με τον Σερ Τζεφ Χαρστ και τον Βικ Γουάτσον να ξεχωρίζουν. Συγκεκριμένα, ο Βικ Γουάτσον, ο οποίος αγωνίστηκε από το 1920 έως το 1935 στη Γουέστ Χαμ, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας με 326 γκολ, έχοντας σκοράρει 13 φορές χατ-τρικ. Ο Σερ Τζεφ Χαρστ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ της Γουέστ Χαμ με 252 γκολ, έχοντας μπει στις καρδιές των Άγγλων για το μοναδικό χατ-τρικ στον τελικό του Μουντιάλ του 1966 απέναντι στη Γερμανία. Με τη Γουέστ Χαμ κατέκτησε το FA Cup το 1964 και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1965.
Geoff_Hurst.jpeg
Ο Αντόνιο δήλωσε αποφασισμένος να μείνει στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της Premier League για τη Γουέστ Χαμ, λέγοντας πως θα βάλει ακόμα περισσότερα γκολ έτσι ώστε να μην καταφέρει κανείς να τον ξεπεράσει στο μέλλον. Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε τις κινήσεις του Αντόνιο στον αγώνα απέναντι στη Λέστερ. Αντιλαμβάνεται κανείς την καταλυτική προσφορά του καθώς κινήθηκε σχεδόν σε όλο το γήπεδο συνεισφέροντας τα μέγιστα για τη νίκη των «Σφυριών».

 

 

Γυρίζοντας στο 2015 όταν υπέγραψε ο Αντόνιο στη Γουέστ Χαμ, βλέπουμε πως είχε ξεκινήσει να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ! Στη συνέχεια έγινε εξτρέμ, ενώ τώρα πια εξελίσσεται σε έναν αυθεντικό στράικερ υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγιες. Εξάλλου και τα 49 γκολ του, έχουν μπει με εκτελέσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως διαθέτει το ένστικτο και τις κινήσεις ενός επιθετικού. Ο Μικαΐλ Αντόνιο έγραψε ιστορία, αλλά είναι «πεινασμένος» για ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα, όντας πια το «χρυσό σφυρί» της Γουέστ Χαμ.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης