Football Talk

Ρέιντζερς: Τιμώρησε τον οπαδό που έκανε τη ρατσιστική χειρονομία στον Κιόγκο Φουρουχάσι!

Ρέιντζερς: Τιμώρησε τον οπαδό που έκανε τη ρατσιστική χειρονομία στον Κιόγκο Φουρουχάσι!

Ένα βίντεο που φαίνεται να δείχνει ρατσιστική κακοποίηση σε παίκτη της Σέλτικ ερευνάται από την αστυνομία και το κλαμπ, με την Ρέιντζερς να τιμωρεί αυστηρά τον οπαδό που προέβη στην πράξη αυτή!

Το βίντεο, το οποίο έχει καταδικαστεί ως «συγκλονιστικό και αξιολύπητο» από τους Hoops, φαίνεται να δείχνει έναν άνδρα σε λεωφορείο των οπαδών των Ρέιντζερς να κλείνει τα μάτια του τραβώντας τα για να είναι σχιστά, χλευάζοντας τον Ιάπωνα επιθετικό Κιόγκο Φουρουχάσι.

 


Οι φίλαθλοι της ομάδας εξοργίστηκαν από το βίντεο, το οποίο εμφανίστηκε χθες και πιστεύεται ότι έγινε από έναν οπαδό που ταξίδευε για να παρακολουθήσει τον εκτός έδρα αγώνα των Ρέιντζερς κόντρα στην Ρος Κάουντι, στον οποίο οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 4-2.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το βίντεο και συνεργάζεται με την ομάδα του Πάρκχεντ. Μάλιστα, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: «Η αστυνομία της Σκωτίας γνωρίζει για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αστυνομικοί έρχονται σε επαφή με το κλαμπ για να κάνουν τις σχετικές έρευνες».

Ο Φουρουχάσι έσπασε τη σιωπή του για την υποτιθέμενη κακοποίηση σήμερα (23/8), γράφοντας στο Twitter: «Δεν θα περπατήσω ποτέ μόνος #NoToRacism».


Το ανερχόμενο αστέρι αναφερόταν στο You'll Never Walk Alone, ένα τραγούδι δημοφιλές στους υποστηρικτές της Σέλτικ.

Από την πλευρά τους οι Κέλτες έγραψαν: «Εάν οι αναφορές είναι ακριβείς, τότε μια τέτοια ενοχλητική και αξιοθρήνητη ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Κιόγκο Φουρουχάσι αξίζει απόλυτη καταδίκη.

Δυστυχώς, αρκετοί παίκτες της Σέλτικ τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί παρόμοια ρατσιστική κακοποίηση.

Ως σύλλογος ανοιχτός για όλους, στεκόμαστε σταθερά ενάντια στον ρατσισμό σε όλες του τις μορφές και θα δώσουμε την πλήρη υποστήριξή μας στο Κιόγκο. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση όλων των μορφών φανατισμού».

 

 


Η έρευνα για το περιστατικό ξεκίνησε από τους Ρέιντζερς για τον εντοπισμό των ατόμων που εμπλέκονται στο βίντεο. Μετά την ταυτοποίηση τους ανακοινώθηκε πως δεν θα τους επιτραπεί ποτέ ξανά να παρακολουθήσουν αγώνες της ομάδας.Ο εκπρόσωπος του συλλόγου δήλωσε:

«Οι Ρέιντζερς καταδικάζουν κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων. Αυτοί που επιδίδονται σε μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι εκπρόσωποι του συλλόγου μας. Τα άτομα που εμπλέκονται έχουν αναγνωριστεί και θα αποκλειστούν επ 'αόριστον από όλα τα παιχνίδια της ομάδας μας».

 


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης