Football Talk

Οι θαυματουργοί teenagers της Premier League, ο Μέισον Γκρίνγουντ και η πρωτιά του Μάικλ Όουεν

Οι θαυματουργοί teenagers της Premier League, ο Μέισον Γκρίνγουντ και η πρωτιά του Μάικλ Όουεν
Ο Μέσον Γκρίνγουντ έφτασε τα 19 γκολ στην Premier League και έχει μπροστά του τους Ρούνεϊ, Φάουλερ και Όουεν στη λίστα με τους κορυφαίους teenager σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος.
Σχετικά Άρθρα
Δυναμικό ξεκίνημα έκανε στη φετινή σεζόν ο Μέισον Γκρίνγουντ σκοράροντας και στους δύο αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League. Με το γκολ του απέναντι στη Σαουθάμπτον, ο Γκρίνγουντ έφτασε τα 19 τέρματα στο αγγλικό πρωτάθλημα σε ηλικία μόλις 19 ετών.
Στη λίστα με τους κορυφαίους teenagers σκόρερ της Premier League, φιγουράρει στην πρώτη θέση ο Μάικλ Όουεν με 40 γκολ. Ακολουθεί ο Ρόμπι Φάουλερ με 35 τέρματα και ο Γουέιν Ρούνεϊ με 30, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Γκρίνγουντ με 19 γκολ.
Ο Ρούνεϊ είχε τραβήξει τα βλέμματα από την ηλικία των 16 ετών στην Έβερτον, με τη μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έρχεται στα 18 του και αμέσως να γίνεται αγαπημένος παίκτης για τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων». Ο Ρόμπι Φάουλερ αποτέλεσε ένα παιδί-θαύμα στα 90s’, κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη στην Premier League δύο συνεχόμενες χρονιές! Όσο για τον Μάικλ Όουεν, τα 40 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ πριν καλά καλά κλείσει τα 20 του χρόνια μοιάζουν εξωπραγματικά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ό,τι το 2001 είχε κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα.
Owen.jpg
Ο γκολεαδόρ teenager που ξεχωρίζει σήμερα στην Premier League είναι ο Μέισον Γκρίνγουντ. Ο 19χρονος Άγγλος επιθετικός, βρίσκεται στους κορυφαίους teenagers σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε όλες τις διοργανώσεις, ο Γκρίνγουντ μετράει 31 τέρματα κι έχει μπροστά του τον «θρύλο» Τζορτζ Μπεστ με 37 γκολ και τον Νόρμαν Γουάιτσαϊντ με 39 γκολ.
Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τον Γκρίνγουντ, ο οποίος καταφέρνει με το «σπαθί» του να αποτελεί βασικό γρανάζι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να έχει πολλούς λόγους να χαμογελάει βλέποντας την εξέλιξη του.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης