Football Talk

Ίντερ: Πήρε «ανάσα» από ένα χαοτικό καλοκαίρι και έδειξε μέταλλο πρωταθλητή!

Ίντερ: Πήρε «ανάσα» από ένα χαοτικό καλοκαίρι και έδειξε μέταλλο πρωταθλητή!

Οι «νερατζούρι» ξεκίνησαν την φετινή σεζόν, όπως ακριβώς την ολοκλήρωσαν. Η επιτυχία, όμως, είναι μεγαλύτερη από ένα απλό τρίποντο και το «BN Sports» εξηγεί γιατί

Σχετικά Άρθρα

Αλλαγή προπονητή, αποχωρήσεις βασικών μονάδων και αρκετά νέα πρόσωπα. Όλα αυτά, συνόδευαν την Ίντερ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στην αρχή του δρόμου για την διατήρηση των σκήπτρων. Ωστόσο, το «ατσάλι» της ιταλικής ομάδας, έδειξε πως δεν λυγίζει εύκολα.

Δεν ήταν απλώς η εύκολη επικράτηση με το επιβλητικό 4-0 επί της Τζένοα. Ήταν η απόδοση των ποδοσφαιριστών της, το άψογο κοουτσάρισμα του Σιμόνε Ιντζάγκι αλλά και η κάλυψη των απουσιών. Με την προσαρμογή των νέων ποδοσφαιριστών, αυτή η Ίντερ μπορεί να κυριαρχήσει ξανά στην Ιταλία.

Χαοτικό καλοκαίρι και ανασύνταξη…

Το φετινό καλοκαίρι είναι απλά… εφιαλτικό για την Ίντερ. Οι «νερατζούρι», λίγες μέρες μετά την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, είδαν τα αμέτρητα οικονομικά προβλήματα να έρχονται στην επιφάνεια. Για δεύτερη σερί χρονιά, η διοίκηση ήρθε σε ρήξη τόσο με τους ποδοσφαιριστές, όσο και με τον Αντόνιο Κόντε, παρότι η σεζόν συνοδεύτηκε με τίτλο.

Οι μειώσεις μισθών, η αποχώρηση του Ιταλού προπονητή και τα πολλά μεταγραφικά σενάρια, έδειχναν πως η Ίντερ δύσκολα θα κρατήσει τα σκήπτρα του πρωταθλήματος. Η πρόσληψη του Σιμόνε Ιντζάγκι στον πάγκο, δεν έφερε ενθουσιασμό στις εξέδρες, δεδομένου πως πριν ήταν προπονητής της Λάτσιο. Ταυτόχρονα, στον μεταγραφικό σχεδιασμό, το κενό του Ρομέλου Λουκάκου, το κάλυψε ο Έντιν Τζέκο ενώ αποκτήθηκε ως ελεύθερος ο Τσαλχάνογλου.

Από εκεί και πέρα, ο Ασράφ Χακίμι αντικαταστάθηκε πριν λίγες μέρες από τον Ντάνζελ Ντάμφρις ενώ αποκτήθηκε και ο Ματέο Νταρμιάν από την Πάρμα. Φυσικά, είναι αξιοσημείωτο πως αποφασίστηκε από την διοίκηση, τα φιλικά παιχνίδια να διεξαχθούν με κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της δυσαρέσκειας των οπαδών.

Με μέταλλο πρωταθλητή…

Και φτάνει η στιγμή της πρεμιέρας. Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, η Τζένοα έμοιαζε να είναι έτοιμη να κάνει την πρώτη ζημιά στην Ίντερ. Από το πρώτο λεπτό, στον αγωνιστικό χώρο, βγήκε μία πραγματική πρωταθλήτρια. Οι «νερατζούρι» πρόσφεραν στο ποδοσφαιρικό κοινό μία ανανεωμένη εκδοχή της περσινής ομάδας, με τον Χακάν Τσαλχάνογλου να μετατρέπεται σε «μαέστρος» της βραδιάς.

Το τελικό 4-0 και οι ευκαιρίες της Ίντερ, απέδειξαν γιατί αυτή η ομάδα, είναι έτοιμη να κρατήσει σκήπτρα. Ένας ολοκληρωμένος άξονας με αρχή, μέση και τέλος. Πίσω η τριάδα των στόπερ δεν άφηνε απολύτως τίποτα να περνάει από τις αντεπιθέσεις της Τζένοα. Τέλος, ο Τζέκο συνέχισε να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα με τον τρόπο που το έκανε στην Ρόμα. Μόνο που αυτή τη φορά, έχει τους κατάλληλους να τον τροφοδοτούν.

Μένει να δούμε αν θα συνεχιστούν οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Ίντερ, καθώς κάθε ματς, θα είναι και ένα τεστ της υπομονής των οπαδών της, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια τους. Σίγουρα η νίκη με την Τζένοα έδωσε «ανάσα» στον Ιντζάγκι και τους παίκτες του, για την συνέχεια.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης