Football Talk

Ρέιντζερς: Κέρδισε, ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, 14 χρόνια μετά!

Ρέιντζερς: Κέρδισε, ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, 14 χρόνια μετά!

Μία σπουδαία επικράτηση πανηγύρισε η Ρέιντζερς επί της Αλασκέρτ με 1-0, στο πρώτο της ματς στον προκριματικό γύρο του Europa League, με τους Σκωτσέζους να μην πτοούνται από την κόκκινη κάρτα του 43ου λεπτού, και να επικρατούν με το «ελάχιστο δυνατό σκορ», επαναλαμβάνοντας ένα αντίστοιχο κατόρθωμα, 14 χρόνια μετά!

Με τον πλέον ηχηρό τρόπο, απέδειξε στο πρώτο της ματς στα προκριματικά του Europa League η Ρέιντζερς, πως οι κακές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο ξεκίνημα της σεζόν, ήταν απόρροια κούρασης, με την ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ να αφήνει πίσω της τον αποκλεισμό από την Μάλμε, και την πρώτη ήττα έπειτα από 40 ματς στην Scottish Premiership από τη Νταντί Γιουνάιτεντ, και να επικρατεί της Αλασκέρτ με 1-0, στην έδρα της, σε ένα ματς «ειδικών συνθηκών».

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν για περισσότερο από ένα ημίχρονο, με παίκτη λιγότερο, μιας και ο μέσος της ομάδας,  Τζον Λάντστραμ αντίκρυσε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα δεκάλεπτο!

Παρόλα αυτά, η Ρέιντζερς πήρε τη νίκη, και θύμισε στους «παλιούς» την τελευταία, αντίστοιχη επικράτησή της, πριν από 14 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το 2007, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, και πάλι στο Άιμπροξ, οι «μπλε» είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο στο 59ο λεπτό απέναντι στην Ζέτα από το Μαυροβούνιο (είχε αποβληθεί ο Χάτον), αλλά επικράτησαν με 2-0, «κλειδώνοντας» τη νίκη τους μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα από το χρονικό σημείο που ο Μορέλος βρήκε δίχτυα απέναντι στην Αλασκέρτ (72ο λεπτό με γκολ του Μακάλοχ).

Η εν λόγω αναμέτρηση αποτέλεσε και την τελευταία φορά που η Ρέιντζερς επικράτησε στην Ευρώπη αγωνιζόμενη με λιγότερο ποδοσφαιριστή, με το επίτευγμά της να επαναλαμβάνεται δύο δεκαετίες μετά, αποτελώντας συνολικά μόλις την τρίτη φορά από το 2007 και έπειτα, όπου ευρωπαϊκό ματς της ομάδας περιλαμβάνει κόκκινη κάρτα, ανεξάρτητα από το ποιος την «βλέπει», αλλά οι Σκωτσέζοι καταλήγουν να κερδίζουν!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης