Football Talk

Στέφανε άκουσες τα νέα; Χάβερτς, Πογκμπά, Χάλιντει και Ντιμπάλα αποδεικνύουν πως ο κορονοϊος δεν κάνει… διακρίσεις!

Στέφανε άκουσες τα νέα; Χάβερτς, Πογκμπά, Χάλιντει και Ντιμπάλα  αποδεικνύουν πως ο κορονοϊος δεν κάνει… διακρίσεις!

Σοβαρές είναι οι συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία στον χώρο του αθλητισμού, με διάφορα γνωστά ονόματα να έχουν προσβληθεί από τον ιό, αποδεικνύοντας πως η… ποιότητα που τους διέπει, δεν δύναται να τους εξασφαλίσει και την ασφάλεια της υγεία τους, σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν.

Πρόκειται σαφώς για ένα ζήτημα που έχει συζητηθεί ανοικτά από όλους. Ο εμβολιασμός, η υποχρέωση που τον διέπει, η σημαντικότητα ή η δυνατότητα άρνησης του εμβολίου, αλλά και οι διάφορες απόψεις που κατά καιρούς έχουν τεθεί επί τάπητος, από γνωστούς αθλητές, που δεν διστάζουν να τοποθετηθούν, «προκαλώντας» αντιδράσεις, σε περίπτωση που σταθούν απέναντι στην κοινή γνώμη.

Παρόλα αυτά, η… ιστορία έχει δείξει πως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, και πως ο χώρος του αθλητισμού, σε κάθε του φάσμα, έχει προσβληθεί σημαντικά από την πανδημία. Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις, αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν «πληγεί» σε μεγάλο βαθμό, και το BN Sports σας παρουσιάζει ορισμένες περιπτώσεις αθλητών, που… στάθηκαν απέναντί του επιτυχημένα, αλλά δικαιολογημένα… ανησύχησαν!

Ας δούμε αναλυτικά κάποιες από τις περιπτώσει:

  • Ντανιέλε Ρουγκάνι

Ο αμυντικός της Γιουβέντους, Ντανιέλ Ρουγκάνι, ήταν ένα από τα πρώτα κρούσματα Covid-19 στο πρωτάθλημα της Ιταλίας. Όταν το διαπίστωσε, ο γνωστός κεντρικός αμυντικός δεν δίστασε να προβεί άμεσα στην ανακοίνωση της κατάστασής του, θέλοντας μάλιστα να περάσει και ένα μήνυμα στο φίλαθλο κοινό, λέγοντας: «Καλώ όλους να σεβαστούν το κανόνες, γιατί αυτός ο ιός δεν κάνει διακρίσεις! Ας το κάνουμε για εμάς, για τους αγαπημένους μας και για τους γύρω μας».

  • Πάουλο Ντιμπάλα

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για έναν από τους ποδοσφαιριστές που έχουν βιώσει την έξαρση του ιού, εντονότερα από όλους… Ο Ντιμπάλα άλλωστε, έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό τέσσερις φορές, με την πιο πρόσφατη να χρονολογείται πριν από τέσσερις μήνες. Έκτοτε, σύμφωνα και με δηλώσεις του, ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, τήρησε σε μεγαλύτερο βαθμό τα μέτρα ασφαλείας, αποφεύγοντας επί της ουσίας, ένα ακόμη… θετικό τεστ.
E9LUkNZWQAo3T4g.jpg

  • Πολ Πογκμπά

Ο Γάλλος αποτέλεσε έναν από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που προσβλήθηκε από τον ιό, με το πρώτο του θετικό τεστ να λαμβάνει χώρα, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της περσινής Premier League, έχοντας ως άμεση συνέπεια, την κριτική του Τύπου στους «κόκκινους διαβόλους», αναφορικά με την διαχείριση και τους περιορισμούς που επιβάλλουν στους ποδοσφαιριστές τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Πογκμπά δεν αγωνίστηκε στην περσινή πρεμιέρα, άργησε να βρει τον εαυτό του, με το πρώτο του ολοκληρωμένο ενενηντάλεπτο, να επιτυγχάνεται δύο μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.
E9HdQaXWYAMsUr2.jpg

  • Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς

Ο κορονοϊός κατά πολλούς αποτέλεσε μια χαρακτηριστική απόδειξη για το ότι ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς είναι γίηνος… Ο Σουηδός βρέθηκε θετικός στα καθιερωμένα τεστ της Μίλαν πέρυσι, αλλά ο «χαλαρός τρόπος» με τον οποίο επέλεξε να το αντιμετωπίσει, αποτέλεσε και το… μυστικό, σύμφωνα με τον ίδιο, ώστε να επιστρέψει άμεσα στις υποχρεώσεις της ομάδας του.

  • Νειμάρ

Και ο Βραζιλιάνος συμπεριλαμβάνεται στην εξάδα των ποδοσφαιριστών της Παρί που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, με το Νειμάρ να το ανακοινώνει ο ίδιος, με αποτέλεσμα να χάνει την πρεμιέρα της Ligue 1, όπου οι Παριζιάνοι ηττήθηκαν με 1-0 από την Λενς, επηρεαζόμενοι σαφώς από τις απουσίες τους.

Τελικά, ο Νειμάρ εμβολιάστηκε τον Μάρτιο του 2021, αναρτώντας και σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό, γνωρίζοντας βεβαίως την επιρροή που δύναται να ασκήσει στους γύρω του!

  • Κάι Χάβερτς

Σοβαρές ήταν οι συνέπειες που προκάλεσε ο ιός στον Κάι Χάβερτς, με τον ποδοσφαιριστή της Τσέλσι να το αντιμετωπίζει πιθανότατα, σοβαρότερα από τους προαναφερθέντες, μην διστάζοντας μάλιστα να αναφερθεί εκτενώς στο διάστημα που απουσίασε, λέγοντας πως «έχασε τις δυνάμεις του». Αναλυτικά επισήμανε:

«Διήρκεσε περίπου τέσσερις έως πέντε εβδομάδες πριν καν σκεφτώ να επιστρέψω σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Όσο ήμουν άρρωστος, ήμουν αρκετά άρρωστος, για να είμαι ειλικρινής. Και το εύχομαι σε κανέναν απολύτως.

Τότε ήταν δύσκολο και το μετά. Πραγματικά έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να επιστρέψω στα επίπεδα φυσικής κατάστασης πριν τον Covid. Πρέπει να ζήσεις με αυτό.»

  • Άρσεναλ (Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ, Γουίλιαν, Ρούναρσον)

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στον κόσμο της Premier League η απουσία των Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Αλεξάντερ Λακαζέτ από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Μπρέντφορντ, με τους «κανονιέρηδες» εν τέλει να επιλέγουν να τοποθετηθούν!

Συγκεκριμένα, η Άρσεναλ κατέστησε πρόσφατα σαφές πως αμφότεροι είχαν εμφανιστεί θετικοί στον κορονοϊό, με τον Γκαμπονέζο πλέον να το έχει ξεπεράσει, αλλά τον Γάλλο να εξακολουθεί να ταλαιπωρείται, βιώνοντας την δεύτερη εβδομάδα των συμπτωμάτων.

Παράλληλα και οι Γουίλιαν, Άλεξ Ρούναρσον, βρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή σε καραντίνα, με τον Βραζιλιάνο να φημολογείται πως το βιώνει εντονότερα, και όπως γίνεται αντιληπτό, όλοι πλην του Ομπαμεγιάνγκ, δεν θα συμπεριληφθούν στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα για το λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στην Τσέλσι.

  • Τζρου Χόλιντεϊ

O λόγος για τον αθλητή των Μιλγουόκι Μπακς, ο οποίος δεν άργησε να επιστρέψει στις αρχές του 2021 από τον Covid 19, δηλώνοντας πάντως πως σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεται όπως ένιωθε πριν προσβληθεί από τον ιό.

Είχε δηλώσει μάλιστα ότι η προετοιμασία του ήταν σαφώς ελλιπής, πράγμα που έγινε φανερό και από τις επιδόσεις του, καθώς σημείωσε δύο πόντους στα τέλη Φλεβάρη – τους λιγότερους την τελευταία τετραετία.

  • Νόβακ Τζόκοβιτς

Άμεσες ήταν οι συνέπειες του κορονοϊού και στον χώρο του τένις, με το Νόβακ Τζόκοβιτς να αποτελεί το Ιούνιο του 2020, ήδη τον 4ο επαγγελματία τενίστα που ανακοινώνει πως έχει προσβληθεί από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος ήταν ασυμπτωματικός, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, θετική ήταν και η γυναίκα του, με τα παιδιά του να αποτελούν την… εξαίρεση στον κανόνα. Αναφορικά με την κατάσταση, ο Τζόκοβιτς δήλωσε:

«Λυπάμαι τόσο βαθιά που το τουρνουά μας προκάλεσε ζημιά»!
EbMjvqWWkAA5A4e.png

  • Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης

Και φτάνουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί που η Εθνική μας ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, δεν μπόρεσε επί της ουσίας να συμμετάσχει στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, με τέσσερις εκ των αθλητριών μας να βρίσκονται θετικές και ακολούθως να έπεται η ανακοίνωση της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βρέθηκαν τρία νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από τον έλεγχο που έγινε.

Και οι τρεις αθλήτριες που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, θα αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα συνεχίσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας. H συγκεκριμένη ομάδα από την πρώτη μέρα της διαμονής της στο Ολυμπιακό Χωριό δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής για ευνόητους λόγους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης».

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης