Football Talk

Δίδυμοι που έγραψαν ιστορία: Έξι συν μια περιπτώσεις που αγωνίστηκαν μαζί στην Ευρώπη!

Δίδυμοι που έγραψαν ιστορία: Έξι συν μια περιπτώσεις που αγωνίστηκαν μαζί στην Ευρώπη!
Οι Μάικλ και Μάθιου Γκρεγκ ήταν στην αποστολή της Τότεναμ κόντρα στην Πάσος Φερέιρα και το «BNSports» σας θυμίζει άλλες έξι περιπτώσεις που δίδυμοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν μαζί με την ίδια φανέλα.
Σχετικά Άρθρα

Πόσο συχνά βλέπουμε δύο αδέρφια να βρίσκονται στην ίδια ομάδα; Σίγουρα σπάνια και πόσο μάλλον, όταν είναι και δίδυμοι, ακόμα και όταν δεν συνυπάρχουν πάντα στην ίδια ενδεκάδα.

Δύο σχεδόν ίδιοι άνθρωποι, να φορούν την ίδια φανέλα μέσα στο γήπεδο, είναι κάτι ασυνήθιστο. Το «BNSports» σας θυμίζει άλλα έξι χαρακτηριστικά παραδείγματα δίδυμων που ίδρωσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για τον ίδιο σύλλογο. Από τους Ολλανδούς Ντε Κερκόφ και Ντε Μπουρ, στις «σημαίες» Μπερεζούτσκι και από εκεί, στους Μπέντερ.

Φρανκ και Ρόναλντ Ντε Μπουρ

Πρόκειται για ένα από τα γνωστά δίδυμα αδερφών της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Οι δίδυμοι Ντε Μπουρ δεν ήταν απλώς στον ίδιο σύλλογο αλλά ήταν και από τους καλύτερους σε όποια ομάδα και αν πήγαν. Ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του Άγιαξ στα τέλη του 80'ανδρώθηκαν εκεί και κατέκτησαν ένα Champions League μαζί με πέντε πρωταθλήματα. Μάλιστα, μαζί αποφάσισαν να αφήσουν τον «Αίαντα» για χάρη της Μπαρτσελόνα ενώ συναντήθηκαν ξανά στη Ρέιντζερς και από εκεί, στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ.

Αλεξέι και Βασίλι Μπερεζούτσκι

Όχι απλώς ίδιοι σε εμφάνιση αλλά και σε… θέση. Τα αδέρφια Μπερεζούτσκι έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς πέρασαν όλη τους την ζωή εκεί. Και οι δύο. Τόσο ο Αλεξέι όσο και Βασίλι έμειναν για 16 χρόνια στον ρωσικό σύλλογο και αποτέλεσαν το μόνιμο κεντρικό δίδυμο των στόπερ. Έπαιξαν σε σχεδόν 398 ματς, μαζί με της Εθνικής Ρωσίας, σε όλες τις διοργανώσεις.

berezutski-5.jpg.webp

Βίλι και Ρενέ Φαν ντε Κέρκοφ

Οι Ντε Μπουρ δεν ήταν οι πρώτοι Ολλανδοί δίδυμοι που αλλάξαν την ιστορία της ομάδας τους. Τα αδέρφια Φαν ντε Κέρκοφ το είχαν κάνει με τα χρώματα της Αϊνχτόφεν στα μέσα του 70' και του 80'. Αμφότεροι αγωνιζόντουσαν στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Βίλι στο δεξί και ο Ρενέ στο αριστερό. Μάλιστα ο δεύτερος, είχε αγωνιστεί και με την φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης. Από τις λίγες φορές που δεν υπήρξαν μαζί σε έναν σύλλογο. Μέτρησαν συνολικά 224 παιχνίδια μαζί σε όλες τις διοργανώσεις και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην ιστορία που έχει φτιάξει τώρα η ομάδα.

willy_i_rene_van_de_kerkhof.jpg

Χαμίτ και Χαλίλ Άλτιντοπ

Λίγοι θυμούνται πως έκαναν μαζί τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα και ακόμα λιγότεροι την κοινή τους παρουσία στην Σάλκε. Τα αδέρφια Άλτιντοπ συναντήθηκαν μία και μόνο φορά σε μεγάλη ομάδα, παίζοντας 33 ματς στους «βασιλικούς μπλε» την σεζόν 2006/07. Από εκεί και πέρα, τίμησαν το εθνόσημο της Τουρκίας και ο καθένας χάραξε τον δρόμο του.

CVsTyu7U4AAx1ic.jpg

Σβεν και Λαρς Μπέντερ

Πήραν μαζί την απόφαση να «κρεμάσουν τα παπούτσια» τους σε ηλικία 32 ετών. Μέχρι τότε, τα αδέρφια Μπέντερ χάραξαν την δική τους πορεία στα γήπεδα της Γερμανίας, μέχρι να συναντηθούν στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, το 2017. Είχαν να ιδωθούν από τις ακαδημίες του Μόναχο 1860 και στις «ασπιρίνες» έβαλαν το φινάλε στην τεράστια καριέρα τους.

crop_imago42524297h_325548_XL.jpg

Ράφαελ και Φάμπιο Σίλβα

Παρόμοια περίπτωση με τα αδέρφια Μπερεζούσκι, με μία σημαντική διαφορά. Οι δίδυμοι Σίλβα έπαιζαν δεξί μπακ και οι δύο. Κάτι σημαίνει πως δύσκολα θα μπορούσαν να υπάρξουν μαζί στον αγωνιστικό χώρο ως συμπαίκτες. Τελικά, έγινε για συνολικά 15 ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου Φάμπιο και Ράφαελ, συνεργάστηκαν στο χορτάρι και φορτώντας τα χρώματα του αγγλικού συλλόγου.
0_GettyImages-114499825.jpg

Στην περίπτωση των Μάθιου και Μάικλ Γκρεγκ, οι δίδυμοι της Τότεναμ συνεχίζουν αυτό που άφησαν τα υπόλοιπα έξι παραδείγματα, όπου εκτός από ίδιο αίμα, φορούν και την ίδια φανέλα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης