Football Talk

ΑΕΚ: Έκανε όσα είχε πει, αλλά έχει ανάγκη από κάτι ακόμη…

ΑΕΚ: Έκανε όσα είχε πει, αλλά έχει ανάγκη από κάτι ακόμη…

Η ΑΕΚ είχε προαναγγείλει πολλές μεταγραφές στην 11άδα της και τις προχώρησε όλες – Η αναγκαιότητα όμως για δημιουργικό κεντρικό χαφ είναι σημαντική

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ είχε τεράστιες μεταγραφικές ανάγκες, τις οποίες γνώριζε πριν μπει το καλοκαίρι. Η άθλια περσινή σεζόν ήταν οδηγός για σημαντικές αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν και να γίνουν πράξη. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ο ίδιος προαναγγείλει 7 με 8 μεταγραφές 11άδας. Έγιναν! Με την προσθήκη του Άμραμπατ η ΑΕΚ πήρε τον 8ο βασικό της παίκτη μέσα στην μεταγραφική περίοδο. Να τα βάλουμε γρήγορα κάτω: Πήρε τερματοφύλακα, άλλαξε όλη την τετράδα στην άμυνά της, πήρε αμυντικό χαφ, πήρε πλάγιο μεσοεπιθετικό, πήρε και φορ. Όλοι προορίζονται για βασικοί, το πώς θα αποδώσουν θα φανεί στα ματς, αλλά μεταγραφές έγιναν. Και το βασικότερο; Ήρθε προπονητής!

Έχουμε δυο εβδομάδες ακόμα μπροστά μας για να κλείσει η μεταγραφική περίοδος. Τώρα θα παρουσιαστούν ευκαιρίες με ποδοσφαιριστές που ψάχνονται, είτε από την ελεύθερη αγορά, είτε να φύγουν από ομάδες τους που δεν υπολογίζονται. Η ΑΕΚ έχει κι άλλες ανάγκες. Ανάγκες οι οποίες έχουν «γεννηθεί» από πέρυσι και ακόμα δεν έχει καλύψει. Η απόκτηση δηλαδή ενός κεντρικού δημιουργικού χαφ είναι εδώ και χρόνια αναγκαία.

Εάν ερχόταν ο Εντσάμ – ο Εντσάμ με την εικόνα που είχαμε δει στα ματς με την Σέλτικ προ τριετίας και όχι ο Εντσάμ της πτώσης του τελευταίου χρόνου – θα μιλούσαμε για ένα τέλειο box to box παίκτη. Για τον ποδοσφαιριστή – κλειδί στον άξονα που θα δημιουργεί, θα σουτάρει, θα πατάει περιοχή, θα ανοίγει το παιχνίδι στα άκρα, θα παίζει και κάθετα. Το πρόβλημα της ΑΕΚ χρόνια τώρα είναι δημιουργικό. Μία χρονιά έχει παίκτες στον άξονα και δεν έχει εξτρέμ, άλλες έχει εξτρέμ και μόνο τον Μάνταλο να δημιουργεί από τη μεσαία γραμμή. Η απόκτηση δηλαδή ενός χαφ – ολκής και τον Μάνταλο θα αναβαθμίσει, παίρνοντας σημαντικό… βάρος από πάνω του και θα κάνει το παιχνίδι της ΑΕΚ πιο απρόβλεπτο, καθώς τώρα υπάρχουν στο ρόστερ εξτρέμ (Γκαρσία και Άμραμπατ).

Επιπλέον, ας κρατήσουμε κάτι ακόμα: Ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να αποκτηθεί και ένας ακόμη πλάγιος επιθετικός. Αν είναι και παίκτης στυλ… Ελίανσον κιόλας, μπορεί να πάει ο Άμραμπατ στον άξονα και η δουλειά, που λέγαμε παραπάνω, γίνεται. Από εκεί και πέρα, το πώς θα αποδώσουν οι μεταγραφές που ήδη ήρθαν θα φανεί στο… χειροκρότημα και μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Ο Γενάρης, εξάλλου, δεν είναι μακριά για όποιες διορθωτικές κινήσεις χρειαστούν. Με βάση τις μεταγραφές που έγιναν, πάντως, δεν γίνεται η ΑΕΚ να μην παρουσιαστεί βελτιωμένη. Θέλει όμως χρόνο και το κακό γι’ αυτήν είναι πως θα δίνει μόνο ένα ματς κάθε εβδομάδα. Το πολύ θετικό είναι πως ο Μιλόγεβιτς και σχέδιο έχει και παίκτες με εμπειρία και διάθεση στα χέρια του να δημιουργήσει, επιτέλους, μία κανονική ΑΕΚ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης