Football Talk

ΑΕΚ: Πάει να πάρει τον Άμραμπατ (video)

ΑΕΚ: Πάει να πάρει τον Άμραμπατ (video)

Η ΑΕΚ σκοπεύει να αποκτήσει παίκτη για το αριστερό άκρο της και 34χρονος Μαροκινός διεθνής, που έμεινε ελεύθερος από την Αλ Νασρ φαίνεται να είναι ο εκλεκτός της.

Η ΑΕΚ προχωράει για την ενίσχυσή της και την απόκτηση παίκτη που παίζει αριστερά στην επίθεση. Είχε ως βασικό στόχο τον Ελίασον, ωστόσο η διοίκηση της Νιμ δεν σκοπεύει να τον πουλήσει, παρά τις πολλές προσπάθειες που έκανε η «Ένωση» να αλλάξει τα δεδομένα. Αναγκαστικά η διοίκηση της ΑΕΚ κοίταξε άλλες περιπτώσεις για τη θέση αυτή. Και φαίνεται ότι τον βρήκε στο πρόσωπο του Νορντίν Αμραμπάτ!

Ο 34χρονος διεθνής Μαροκινός έμεινε ελεύθερος από την Αλ Νασρ και η ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε προχωρημένες επαφές μαζί του. Το «κλειδί» για να κάνει δικό της τον Άμραμπατ η ΑΕΚ είναι το διετές συμβόλαιο που του προσφέρει, ενώ ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή έχουν δείξει τόσο η Μάλαγα όσο και η Φέγενορντ.

Η ΑΕΚ όμως δείχνει να είναι σε καλή θέση και δείχνει ικανή να κάνει δικό της έναν παίκτη με σπουδαία καριέρα.

Μάλιστα, εφόσον πάνε όλα καλά, ο Μαροκινός μέχρι τη Δευτέρα (16/8) αναμένεται στην Αθήνα προκειμένου να περάσει ιατρικά και να υπογράψει στην ΑΕΚ διετές συμβόλαιο! Ήταν επιθυμία του να επιστρέψει στην Ευρώπη και να βρει διετές συμβόλαιο, ώστε να είναι στην αποστολή του Μαρόκου για το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.  

Στα 34 του χρόνια έχει κάνει μία σπουδαία καριέρα παίζοντας σε κορυφαία πρωταθλήματα. Αρχικά έπαιξε ποδόσφαιρο στις μικρές Εθνικές της Ολλανδίας, ωστόσο σε αντρικό επίπεδο επέλεξε την πατρίδα των γονιών του, το Μαρόκο. Το 2006 ήταν η τελευταία σεζόν που έπαιξε σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Πρώτη του ομάδα η FC Omniworld (14 γκολ σε 36 συμμετοχές), για να έρθει στη συνέχεια η Φένλο το 2007 να τον κάνει δικό της. 33 συμμετοχές, 10 γκολ και 7 ασίστ στην Eredivisie και το καλοκαίρι του 2008 η Αϊντχόφεν μπαίνει σφήνα στη Χέρενφειν και με 2.3 εκατ. ευρώ τον αποκτά.

Τρία χρόνια έμεινε εκεί, έχοντας 75 ματς, 12 γκολ και 10 ασίστ. Τον Γενάρη του 2011 πάει στην Καϊσερισπόρ και 1,5 χρόνο μετά η Γαλατασαράι τον αγοράζει έναντι 8.6 εκατ. ευρώ. Δυο χρόνια έμεινε εκεί έχοντας 56 ματς, 11 ασίστ και 3 γκολ. Τον Γενάρη του 2014 δίνεται δανεικός στη Μάλαγα, η οποία τον Αύγουστο του 2015 δίνει 3.5 εκατ. ευρώ και τον αγοράζει. 64 συμμετοχές, 13 ασίστ και 8 γκολ μέτρησε με τη φανέλα της. Τον Γενάρη του 2016 πάει στην Αγγλία και τη Γουότφορντ (48 αγώνες, 3 ασίστ) και τη σεζόν 2017-18 πάει δανεικός στη Λεγανές (35 αγώνες, 3 γκολ και 3 ασίστ).

Τον Ιούλιο του 2018 και μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας πωλείται στην Αλ Νασρ με 8.5 εκατ. ευρώ! Τρία χρόνια εκεί είχε 100 συμμετοχές, 17 γκολ και 25 ασίστ! Η κύρια θέση του είναι αριστερό εξτρέμ, όμως παίζει παντού πίσω από τον επιθετικό.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης