Football Talk

Ριέκα: Αυτή είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Ριέκα: Αυτή είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ

Μπήκε στα ευρωπαϊκά πρωτάθλημα για έναν… βαθμό και τώρα είναι έτοιμη να δηλώσει «παρών» στους ομίλους του Europa Conference League. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να περάσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του κόντρα στην Μποέμιανς και προκρίθηκε στα play off του Europa Conference League. Η νίκη με 2-0, χάρη στα γκολ των Σβαμπ και Μπίσεσβαρ, ανέτρεψαν το εις βάρος 2-1 της ομάδας από την Ιρλανδία και χάρισε την πολυπόθητη πρόκριση.

Ένα βήμα πριν τους ομίλους, ο Δικέφαλος θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ριέκα. Όπως ο ελληνικός σύλλογος, έτσι και εκείνη, έκανε το χρέος της κόντρα στην Χιμπέρνιανς και με νίκη 4-1 στην Κροατία, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης (1-1 το πρώτο ματς). Ποια είναι, όμως, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, η οποία συναντάει τρίτη φορά διαφορετική ομάδα;

Πρόκειται για την τρίτη πιο πετυχημένη ομάδα της Κροατίας, με τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Οσίγιεκ. Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1946 και αυτή την στιγμή, μετράει ένα πρωτάθλημα, έξι κύπελλα Κροατίας και δύο Γιουγκοσλαβίας. Ταυτόχρονα, την τελευταία πενταετία έχει ξεκινήσει να είναι όλο και πιο ενεργή στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει ελληνική ομάδα. Το 2017/18, βρέθηκε αντιμέτωπη στα play off του Champions League, με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο νίκες σε ισάριθμα μας (2-1, 1-0), την έστειλαν στους ομίλους του Europa League, όπου συναντήθηκε με έναν ελληνικό σύλλογο. Την ΑΕΚ.

Σε έναν όμιλο με Μίλαν, Αουστρία Βιέννης και την Ένωση, οι Κροάτες τερμάτισε 3οι, με ένα βαθμό διαφοράς από την ΑΕΚ. Κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», υπέστησαν μία ήττα στην πρεμιέρα με 2-1 εντός έδρας και έμειναν ισόπαλοι στο 2-2, στο ματς του ΟΑΚΑ.

Έδρα: Stadion Rujevica. Το 8.279 θέσεων γήπεδο άνοιξε τις πόρτες στο κοινό τον Αύγουστο 2015 και κόστισε 24 εκατ. ευρώ.

Προπονητής: Γκόραν Τόμιτς. Ο 44χρονος Κροάτης, ο οποίος έχει αγωνιστεί με την φανέλα της ΑΕΚ, ανέλαβε την Ριέκα τον Μάρτιο του 2021 υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Αγαπημένο σύστημα του είναι το 4-2-3-1 και μετράει 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Σταρ: Ρόμπερτ Μούριτς. Πρόκειται για τον 25 ετών εξτρέμ που κουβαλάει μια πλούσια καριέρα έχοντας αγωνιστεί σε Άγιαξ, Πεσκάρα και Μπράγκα Β' πριν επιστρέψει τον Φεβρουάριο του 2019 στην Κροατία για λογαριασμό της Ριέκα. Έχει απολογισμό 27 τέρματα και 18 ασίστ σε συνολικά 89 συμμετοχές.

Σκόρερ: Γιόσιπ Ντρμιτς. Από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδας έχοντας μετακομίσει από τη Νόριτς στην Ριέκα με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Ο Ντρμιτς μάτωσε 11 φορές τα αντίπαλα δίχτυα πέρσι, σε 24 συμμετοχές.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης