Football Talk

Παναθηναϊκός: Ώρα συμπερασμάτων, με την αμυντική… δυσλειτουργία να προβληματίζει, και τον Απόλλωνα να εγκυμονεί κινδύνους!

Παναθηναϊκός: Ώρα συμπερασμάτων, με την αμυντική… δυσλειτουργία να προβληματίζει, και τον Απόλλωνα να εγκυμονεί κινδύνους!

Στην τελική ευθεία έχει πλέον περάσει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν, με το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αναδεικνύει στις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε τις επιθετικές αρετές που διαθέτει, αλλά να προκαλεί προβληματισμό με την αμυντική του λειτουργία.

Σχετικά Άρθρα

Η ώρα των συμπερασμάτων έχει φτάσει. Ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στην Αθήνα, οι πρώτες τέσσερις φιλικές του αναμετρήσεις έλαβαν τέλος, και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεδομένα μπορεί να θεωρεί πως έχει αποκτήσει μία εικόνα τόσο για τις δυνατότητες του ρόστερ που διαθέτει, όσο και για τα κενά που τυχόν θα θελήσει να καλύψει με κάποια ακόμη προσθήκη.

Η εικόνα των φιλικών, η ανασταλτική λειτουργία και ο υψηλός μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι

Τα φιλικά του Παναθηναϊκού άλλωστε ήταν αρκετά κατατοπιστικά, ως προς το «τι κρατάμε, τι βελτιώνουμε και τι θέλει φτιάξιμο». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αμυντική λειτουργία, ή καλύτερα η ανασταλτική… δυσλειτουργία, η οποία έγινε ευδιάκριτη και μεταφράζεται από τους αριθμούς.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ σε όλα τα φιλικά του, δεν διατήρησε σε κανένα από τα τέσσερα ενενηντάλεπτα που έδωσε ανέπαφη την εστία του, ενώ δεν ενέπνεε δεδομένα και εμπιστοσύνη σε κάποια από τις αμυντικές υποχρεώσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί.

pao_210223.jpg

Το transition από την επίθεση στην άμυνα δεν λειτούργησε επί ολλανδικού εδάφους, οι στημένες φάσεις τον πλήγωσαν τόσο στην αναμέτρηση με την Αλκμάαρ, όσο και στο πρόσφατο 2-2 με την Λοκομοτίβα, ενώ τα οκτώ γκολ σε τέσσερα ματς, ισοδυναμούν με δύο γκολ παθητικό ανά μία αναμέτρηση.

Ένα αναμφίβολα κακό ποσοστό, το οποίο σε περίπτωση βελτίωσης, θα αποτελέσει και το «κλειδί» στην κατάρτιση των στόχων του φετινού Παναθηναϊκού.

Τα θετικά στοιχεία της προετοιμασίας, το ελληνικό στοιχείο και η φυσική κατάσταση

Παρόλα αυτά, μία «σκληρή» προετοιμασία, όπως αυτή που επέλεξε να υιοθετήσει ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και θετικά στοιχεία. Οι «πράσινοι» ανέδειξαν τις επιθετικές τους αρετές, είδαν το ελληνικό τους μέλλον να διαπρέπει, με τους Καμπετσή και Χατζηγιοβάννη να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, ενώ όσο οξύμωρο και αν ακούγεται φανέρωσαν θετικά σημάδια στην φυσική τους κατάσταση, καθώς όλα τους τα γκολ στην Ολλανδία (4), σημειώθηκαν από το 40ο μέχρι και το 45ο λεπτό!

Παναθηναϊκός - ΑΠΟΕΛ 1-1 (vids)

Πλέον όμως, τα πράγματα σοβαρεύουν. Ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει την Μίλαν στην Ιταλία, και μετά δρομολογεί κάθε είδους αγωνιστική εξέλιξη, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος και πλήρης στην πρεμιέρα, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε δέκα ημέρες από τώρα.

Το «άγχος» της πρεμιέρας απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης

Εκεί θα κληθεί να υπερασπιστεί την παράδοση που διέπει τον εν λόγω ζευγάρι, όπου έχει επικρατήσει 65 φορές σε 83 αναμετρήσεις, μετρώντας μόλις 5 ήττες! Μία αναμέτρηση λοιπόν που χαρακτηρίζεται «δίκοπο μαχαίρι». Αποτελεί ευκαιρία για το ιδανικό ξεκίνημα ή αναβιώνει μνήμες από τον Φλεβάρη του 1997, όπου ο Απόλλων είχε επικρατήσει με 2-0 στο Απόστολος Νικολαϊδης

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης