Football Talk

Σούπερ Καπ Ολλανδίας, Άγιαξ – Αϊντχόφεν 0-4: Θρίαμβος για τους «αγρότες» στον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Σούπερ Καπ Ολλανδίας, Άγιαξ – Αϊντχόφεν 0-4: Θρίαμβος για τους «αγρότες» στον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Η Αϊντχόφεν εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Νίκολας Ταλιαφίκο και με τον Νόνι Μαντουέκε να είναι σε... κέφια, επικράτησε του Άγιαξ με 4-0 για το Σούπερ Καπ Ολλανδίας.

Η Αϊντχόφεν άνοιξε νωρίς το σκορ στον αγώνα, με τον Μαντουέκε να «σημαδεύει» με επιτυχία την κάτω δεξιά γωνία του Πασβέιρ στο 2’, «γράφοντας» το 1-0. Ο Μπεργκχάους προσπάθησε να απαντήσει στο 10’ για τον Άγιαξ, ο Ολλανδός έπιασε μία δυνατή κεφαλιά προς το κέντρο της εστίας. Ο Ντρόμελ έκανε μία ενστικτώδη επέμβαση, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και μακριά από την εστία.

Τελικά ο Άγιαξ κατάφερε να βρει δίχτυα στο 13’ με τον Αλέρ, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε από το VAR. Η φάση ελέγχθηκε και φάνηκε πως ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν εκτεθειμένος, με τον Κάιπερς να ακυρώνει το γκολ και το σκορ να είναι και πάλι 0-1. Ο Άγιαξ απείλησε την εστία του Ντρόμελ για άλλη μία φορά στο 21’, με την κεφαλιά του Κλάασεν να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά η Αϊντχόφεν κατάφερε να «γράψει» το 2-0 στο 29’, ο Ζάχαβι βρήκε με ωραία μπαλιά τον Μαντουέκε, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Τα πράγματα ζόρισαν ακόμα περισσότερο για τον «Αίαντα», με τον Ταλιαφίκο να κάνει ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ραμάλιο, αντικρίζοντας απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Τεν Χαγκ πραγματοποίησε αρκετές στο δεύτερο μέρος, για να ισορροπήσει την αναμέτρηση, ωστόσο η Αϊντχόφεν συνέχισε την πίεση.

Ο Μαντουέκε έφτασε κοντά στο 3-0 στο 55’, όμως προσπάθεια του πέρασε λίγα μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με τον Φαν Χίνκελ, με τον Ολλανδό μέσο να κάνει ένα χαμηλό σουτ στο κέντρο της εστίας στο 64’, με τον Πασβέιρ να αποκρούει με ευκολία. Ο Πασβέιρ φώναξε και πάλι «παρών» στο 72’, σταματώντας το σουτ του Μαντουέκε στην δεξιά πλευρά της εστίας. Ο Ολλανδός δεν κατάφερε να σταματήσει και τον Φέρτεσεν στο 76’, εκείνος πήρε μία ωραία πάσα από τον Γκάκπο και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία για το 3-0.

Ο Τάντιτς προσπάθησε να πετύχει το γκολ της… τιμής στο 84’, όμως ο Ντρόμελ σταμάτησε με δυσκολία το σουτ του Σέρβου, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Τελικά ο Γκέτσε έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα, διαμορφώνοντας με σουτ από την άκρη της περιοχής το τελικό 4-0 στο 89’, με την Αϊντχόφεν να κατακτά το Σούπερ Καπ Ολλανδίας.

Άγιαξ (Τεν Χαγκ): Πασβέιρ, Μαζραουί, Τίμπερ, Μαρτίνεζ (86’ Μαγκαλάν), Ταλιαφίκο, Μπλιντ (74’ Εκέλενκαμπ), Κλάασεν (46’ Ρενς), Γκράβενμπεργκ, Μπεργκχάους (74’ Ντανίλο), Αλέρ (61’ Νέρες), Τάντιτς

Αϊντχόφεν (Σμιντ): Ντρόμελ, Εμουένε (46’ Τέζε), Ραμάλιο, Μποσκάλι, Μαξ (81’ Όπεγκαρντ), Φαν Χίνκελ, Γκέτσε, Σανγκαρέ (61’ Πρόπερ), Μαντουέκε (73’ Ομπίσπο), Ζάχαβι (46’ Φέρτεσεν), Γκάκπο

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης