Football Talk

Τβέντε: Ένας Έλληνας ανά μία δεκαετία, κατά προτίμηση από τον… ΠΑΟΚ!

Τβέντε: Ένας Έλληνας ανά μία δεκαετία, κατά προτίμηση από τον… ΠΑΟΚ!

Ποδοσφαιριστής της Τβέντε πρέπει να θεωρείται ο Δημήτρης Λημνιός, με τον Έλληνα επιθετικό να συμφωνεί με τους Ολλανδούς, την Κολωνία να δίνει την συγκατάθεσή της για τον μονοετή δανεισμό του, και τους «κόκκινους» να επιβεβαιώνουν την ιδιαίτερη σχέση τους με τον… ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα

Την στελέχωση του ρόστερ της εν’ όψει της νέας σεζόν του ολλανδικού πρωταθλήματος επιχειρεί η Τβέντε, η οποία ήρθε σε συμφωνία με την Κολωνία για το μονοετή δανεισμό του Δημήτρη Λημνιού, επιβεβαιώνοντας μία «παράδοση» που σχετίζεται με την προσθήκη Ελλήνων παικτών, που σχετίζονται άμεσα με τον… ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός,  θα γίνει μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τα «κόκκινα» της Τβέντε, με τους άλλους τρεις να έχουν βιώσει μία ανάλογη κατάσταση ανά μία δεκαετία!

Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Λουμπούτη (Θεσσαλονικιός, με θητεία στον Άρη), Γιώργο Κατσικά και Λάζαρο Λάμπρου, οι οποίοι εκπροσώπησαν το «ελληνικό στοιχείο» στην Τβέντε, το 2005, το 2015 και το 2020 αντίστοιχα, πραγματοποιώντας μάλιστα ανάλογο αριθμό συμμετοχών, δίχως να έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα!

Κοινό χαρακτηριστικό τους μάλιστα, πέραν ότι οι τρεις από τους τέσσερις έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ, αποτελεί το γεγονός, πως κανένας δεν ξεπέρασε τον αριθμό των «10» εμφανίσεων στην Eredivisie,  με τον Δημήτρη Λημνιό να φιλοδοξεί να «γράψει» ιστορία, αν απλώς επαναλάβει τις περσινές 14 συμμετοχές που κατέγραψε με την φανέλα της Κολωνίας.

Αναλυτικά η πορεία των τριών Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην Τβέντε:

Ποδοσφαιριστής

Έτος μεταγραφής

Αριθμός συμμετοχων

Γκολ

Κων. Λουμπούτης

 2005

 9

 -

Γιώργος Κατσικάς

 2015

 7

 -

Λάζαρος Λάμπρου

 2020

 8

 -


Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης