Football Talk

Λεονάρντο Μπονούτσι – Τζόρτζιο Κιελίνι: Το «bromance» της Γιουβέντους συνεχίζεται με φόντο το Κατάρ!

Λεονάρντο Μπονούτσι – Τζόρτζιο Κιελίνι: Το «bromance» της Γιουβέντους συνεχίζεται με φόντο το Κατάρ!

Μία δυνατή φιλία εκτός αγωνιστικού χώρου, και ένα από τα καλύτερα δίδυμα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, θα εξακολουθήσει να συνυπάρχει, με την ιστορία να συνεχίζεται και το… Κατάρ να μην φαντάζει μακριά!

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για δύο από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δύο στόπερ που συμπληρώνουν στο έπακρο ο ένας τον άλλον, και πιθανώς «χρωστούν» ένα μεγάλο μέρος της επιτυχημένης πορείας τους, στην συνύπαρξή τους στην Serie A και την Εθνική Ιταλίας.

Ο λόγος για τους Λεονάρντο Μπονούτσι και Τζόρτζιο Κιελίνι. Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν βιώσει κάθε συναίσθημα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου μαζί, που «χωρίστηκαν» για μία χρονιά αλλά δεν… άντεξαν, που κατέκτησαν το EURO «προσυπογράφοντας» την επιτυχία, και πλέον θα κλείσουν, όπως όλα δείχνουν, μαζί την καριέρα τους.
merlin_144550659_f9783a81-5919-45ee-add1-d6e89310710a-articleLarge_1.jpg

Τα 326 «κοινά» παιχνίδια τους αναδεικνύουν πολλά! Τα 187 με την φανέλα της Γιουβέντους, οι 20 μόλις ήττες στην Serie A, με τις 12 να είναι «στο γκολ», οι 17 τίτλοι με την «Μεγάλη Κυρία», και η μηδενική συμμετοχή σε γκολ με δημιουργία και «τελείωμα» από τους δύο, είναι αρκετοί από τους αριθμούς τους στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Η τελευταία φορά άλλωστε που ηττήθηκαν στην Serie A για περισσότερες από δύο φορές εντός 30 ημερών, χρονολογείται το 2015, ενώ με την φανέλα της Ιταλίας, δεν έχουν χάσει σε κανένα από τα παιχνίδια που έχουν δώσει από το 2016 και μετά!

Αν βεβαίως, σε όλα αυτά προστεθεί και ο νικηφόρος φετινός τελικός του EURO απέναντι στην Αγγλία, στον οποίο ο Μπονούτσι βρήκε δίχτυα, έστειλε το ματς στα πέναλτι, ανέλαβε την ευθύνη από τα έντεκα βήματα, και εν τέλει η «Σκουάντρα Ατζούρα» επέστρεψε στην κορυφή, αντιλαμβάνεται κανείς πως τα ρεκόρ της Ιταλίας (είχε 11 ματς δίχως να δεχθεί γκολ και είναι 1,5 χρόνο αήττητη), μόνο τυχαία δεν είναι.
chiellini-bonucci-milan_1.jpg

Η μοναδική φορά που το δίδυμο «χωρίστηκε», ήταν όταν το 2017 ο Μπονούτσι αποφάσισε να δοκιμάσει μόνος του την τύχη του. Το εγχείρημα όμως δεν στέφθηκε από επιτυχία, τα 51 ματς με την φανέλα της Μίλαν του φάνηκαν «υπέρ αρκετά», και γρήγορα ο Ιταλός… επέστρεψε σπίτι, έχοντας όμως «πληγώσει» τον Κιελίνι δις.

Αρχικά αποχώρησε, αλλά σύντομα αναγνώρισε το λάθος, και εν συνεχεία σκόραρε απέναντί του, στην ευρεία επικράτηση της Γιουβέντους με 3-1, απέναντι στη Μίλαν, για λογαριασμό του πρωταθλήματος!

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα, πως η εν λόγω αναμέτρηση αποτελεί και την μοναδική στην καριέρα του Μπονούτσι, όπου βρίσκει δίχτυα και η ομάδα του καταλήγει να ηττηθεί!
fec850db425fac624269308172c31d68_1.jpg

Πλέον όμως, τα κατάλοιπα της αποχώρησής του είναι μηδαμινά και οι δύο φίλοι συνεχίζουν μαζί. Ο Κιελίνι δεν σκέφτηκε όπως ο Μπονούτσι πριν από μία τετραετία, υπέγραψε διετές συμβόλαιο, και «ατενίζει» το Κατάρ.

Την τελευταία δηλαδή μεγάλη διοργάνωση που θα τον «φιλοξενήσει», με στόχο το bromance του με τον Λεονάρντο Μπονούτσι να μην έχει επίλογο, αλλά μία ακόμη… ωραία ανάμνηση, που θα συζητούν σε μερικά χρόνια, παρακολουθώντας μαζί την… Γιουβέντους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης