Football Talk

Κατέκτησαν το Gold Cup μετά από 14 χρόνια οι ΗΠΑ με 1-0 και «έσπασαν» την παράδοση απέναντι στο Μεξικό! (video)

Κατέκτησαν το Gold Cup μετά από 14 χρόνια οι ΗΠΑ με 1-0 και «έσπασαν» την παράδοση απέναντι στο Μεξικό! (video)

Μία σπουδαία επιτυχία σημείωσαν οι Αμερικάνοι τα ξημερώματα της Δευτέρας απέναντι στο Μεξικό, στον τελικό του Gold Cup, με το σύνολο του Μπέρχαλτερ να επικρατεί με 1-0 στην παράταση και να κατακτά το πρώτο του τρόπαιο, ύστερα από 4 χρόνια!

Την σπουδαιότερη νίκη των τελευταίων ετών πανηγύρισαν οι Αμερικάνοι, στην «παραδοσιακή τους μονομαχία» απέναντι στο Μεξικό, στον τελικό του Gold Cup με 1-0, κατακτώντας για πρώτη φορά το εν λόγω τρόπαιο, ύστερα από 4 χρόνια, και μετρώντας πλέον δύο επικρατήσεις σε αυτή την φάση του τουρνουά έναντι των Μεξικάνων σε διάστημα 28 ετών.

Αναλυτικότερα, το σύνολο του Μπέρχαλτερ, το οποίο έχει βρεθεί σε εξαιρετική κατάσταση το προσεχές διάστημα, μην έχοντας μάλιστα δεχθεί γκολ, σε κανένα από τα πιο πρόσφατα τέσσερα ενενηντάλεπτα που κλήθηκε να δώσει, αποδείχθηκε πιο έτοιμο στην τελική αναμέτρηση απέναντι στο Μεξικό, κατάφερε με επιτυχία να περιορίσει τους κινδύνους, στάθηκε άτυχο με το δοκάρι του 31ου λεπτού αλλά πήρε τη νίκη στην παράταση, χάρη στο γκολ του Μάιλς Ρόμπινσον, τρία λεπτά πριν από την συμπλήρωση 120 αγωνιστικών λεπτών.

Απεναντίας το Μεξικό, το οποίο επίσης «πάλεψε» με όλες του τις δυνάμεις, ηττήθηκε για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ έπειτα από έξι διαδοχικά παιχνίδια, και για πρώτη απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο στα τελευταία εννέα ματς που έχει δώσει, από τις 7 Ιουνίου και έπειτα.

Προσπάθησε, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απώλεσε σημαντικές στιγμές κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους για να πάρει το προβάδισμα, και εν τέλει δέχθηκε το γκολ σε ένα χρονικό σημείο που δεν του άφηνε περιθώρια αντίδρασης.
E7wd6KLXoAIRbYN_1.jpg

Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην κορυφή του Gold Cup μετά από μία τετραετία, και πανηγύρισαν την 7η κατάκτηση του τουρνουά σε ολόκληρη την ιστορία τους, έχοντας πλέον μία λιγότερη από τους Μεξικάνους, που είναι και οι πολυνίκεις του θεσμού!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης