Football Talk

Live από το ΟΑΚΑ ΑΕΚ - Βελέζ Μόσταρ 1-0 (Πεν. 2-3 ΤΕΛΙΚΟ)

Live από το ΟΑΚΑ ΑΕΚ - Βελέζ Μόσταρ 1-0 (Πεν. 2-3 ΤΕΛΙΚΟ)
Το BN Sports βρίσκεται στο ΟΑΚΑ και θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την προσπάθεια της ΑΕΚ για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League, μετά την ήττα από τη Βελέζ Μόσταρ με 2-1 στο Σαράγεβο (22/07).


Τέλος! Η πρόκριση κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, όπου η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε και με δύο εύστοχα έναντι τριών της Βελέζ Μόσταρ, μένει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας. Μοιραίος ο Σέρχιο Αραούχο που έχασε το 5ο και τελευταίο πέναλτι της «Ένωσης».

5ο πέναλτι για την ΑΕΚ: Ο Αραούχο αστοχεί!!! Στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League η Βελέζ Μόσταρ!

5ο πεναλτι για τη Βελέζ Μόσταρ: Εύστοχος ο Ζβόνιτς.

4ο πέναλτι για την ΑΕΚ: Αστοχεί ο Έλντερ Λόπες.

4ο πέναλτι για τη Βελέζ Μόσταρ: Σκόραρε ο Τσβιγιάνοβιτς.

3ο πέναλτι για την ΑΕΚ: Εύστοχος ο Γέβγεν Σάκχοφ!

3ο πέναλτι για τη Βελέζ Μόσταρ: Αποκρούει και πάλι ο Στάνκοβιτς, το πέναλτι του Βεχάποβιτς!

2ο πέναλτι για την ΑΕΚ: Εύστοχο από τον Γιώργο Τζαβέλλα.

2ο πέναλτι για τη Βελέζ Μόσταρ: Εύστοχο από τον Μπραντάο

1ο πέναλτι για την ΑΕΚ: Δοκάρι!!! Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρίσκει τη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Μπογκντάνοβιτς.

1ο πέναλτι για τη Βελέζ Μόσταρ: Άστοχο!!! Με τα πόδια ο Στάνκοβιτς αποκρούει το πέναλτι του Γκεοργκίεβιτς.

Ξεκινά η διαδικασία των πέναλτι. Πρώτος θα εκτελέσει ο Γκεοργκίεβιτς.

Τέλος και στο δεύτερο μέρος της παράτασης. Η πρόκριση στην επόμενη φάση για την ΑΕΚ θα κριθεί μέσω της διαδικασίας των πέναλτι!

114ο λεπτό: Καλή προσπάθεια του Σάκχοφ από τα δεξιά, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Μπογκντάνοβιτς μπλόκαρε.

108ο λεπτό:
Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Πέτρος Μάνταλος από το ύψος της μεγάλης περιοχής επιχείρησε το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης. Η ΑΕΚ είχε δύο καλές στιγμές, αλλά δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε κάποιο γκολ με το 1-0 να παραμένει ως σκορ.

Τρία λεπτά ο επιπλέον χρόνος στο πρώτο μέρος της παράτασης.

104ο λεπτό:
Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Αραούχο έφυγε στην κόντρα-επίθεση, πήρε μέτρα, σούταρε εκτός περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Βελέζ τον νίκησε.

103ο λεπτό: Ένα σουτ του Καρίμ Ανσφαριφάρντ εκτός περιοχής, πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Μπογκντάνοβιτς.

95ο λεπτό: Διπλή αλλαγή για τη Βελέζ Μόσταρ. Στη θέση του Ίσιτς περνάει ο Μπραντάο και τον Τσόσιτς αντικαθιστά ο Όσμιτς.

Έναρξη στο πρώτο μέρος της παράτασης.

Αλλαγές πριν την παράταση για την ΑΕΚ. Έξω ο Χρήστος Αλμπάνης, μέσα ο Γέβγεν Σάκχοφ και στη θέση του Μιχάλη Μπακάκη περνά ο Στράτος Σβάρνας.

Τέλος στην κανονική διάρκεια. Η ΑΕΚ βρήκε το πολυπόθητο γκολ, έστω και στις καθυστερήσεις και έστειλε το ματς στην παράταση, αφού πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν βρίσκεται σε ισχύ.

90+8: ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!!! Απίστευτο! Μετά από γύρισμα του Χρήστου Αλμπάνη η μπάλα στρώθηκε στον Πέτρο Μάνταλο που με γυριστό σουτ από κόντα, ισοφάρισε με ένα γκολ buzzer-beater δίνοντας το «φιλί της ζωής» στην ΑΕΚ και στέλνει το ματς στην παράταση!



90+4:
Σουτ του Μπακάκη εκτός περιοχής, αλλά είναι αδύναμο και καταλήγει στην αγκαλιά του Μπογκντάνοβιτς.

90+2: Ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Λε Ταλέκ βρήκε όμορφα με κεφαλιά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του δεν βρήκε εστία.

Εννέα τα λεπτά των καθυστερήσεων!

89ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Χρήστος Αλμπάνης με προσωπική ενέργεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπογκντάνοβιτς.

87ο λεπτό: Αλλαγή για τη Βελέζ Μόσταρ. Στη θέση του Ράντοβατς περνά ο Ζβόνιτς.

85ο λεπτό: Η ΑΕΚ έχει πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, παίζει ουσιαστικά στο μισό γήπεδο, αλλά η Βελέζ με κάθε μέσο, όπως είναι λογικό, δεν αφήνει το ματς να πάρει ρυθμό

81ο λεπτό:
Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Χρήστος Αλμπάνης μπήκε στη θέση του Λιβάι Γκαρσία.

80ο λεπτό: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Σιμάνσκι έβγαλε στην κόντρα την «Ένωση», ο Λιβάι Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκών.

76ο λεπτό: Η ΑΕΚ σκοράρει με τον Τζαβέλλα, αλλά το γκολ -ορθά- ακυρώνεται ως οφσάιντ.



73ο λεπτό: Διπλή αλλαγή για τη Βελέζ. Στις θέσεις των Ζαΐμοβιτς και Άντζουσιτς, περνούν οι Γκεοργκίεβιτς και Βιγιάνοβιτς.

70ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τη Βελέζ Μόσταρ! Ο Άντουσιτς πάτησε μεγάλη περιοχή, έκανε τις προσποιήσεις, έσπασε την μπάλα στον Τσόσιτς, αλλά το τελείωμά του έφυγε έξω από τα δοκάρια του Στάνκοβιτς

69ο λεπτό: Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Στη θέση του Μάριο Μιτάι περνάει στο παιχνίδι ο Έλντερ Λόπες.

66ο λεπτό:
Εκτέλεση κόρνερ του Πέτρου Μάνταλου από τα αριστερά, ο Λε Ταλέκ έπιασε την κεφαλιά, αλλά έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Βελέζ.

62ο λεπτό: Πρώτη αλλαγή στο παιχνίδι και είναι για την ΑΕΚ. Στη θέση του Τάνκοβιτς περνά ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Για την πλευρά της Βελέζ αποχωρεί ο Πρσες και μπαίνει στο παιχνίδι ο Βεχάποβιτς.

60ο λεπτό: Πολλές οι διακοπές του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος, απόρροια των σκληρών μαρκαρισμάτων. Δεν γίνεται καλό ματς στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου.

53ο λεπτό: Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε την κούρσα από τη δεξιά πλευρά, έφερε την μπάλα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του Τάνκοβιτς έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπογκντάνοβιτς.



Έχουμε σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!
 Καμία αλλαγή και για τις δύο ομάδες.

Η Έλφσμποργκ επικράτησε με 5-0 της Μιλσάμι στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι και πέρασε πανηγυρικά με συνολικό σκορ 9-0 στην επόμενη φάση του Europa Conference League, όπου θα βρει μία εκ των ΑΕΚ ή Βελέζ Μόσταρ.

Ημίχρονο στο ΟΑΚΑ χωρίς σκορ. Η ΑΕΚ είναι σαφώς καλύτερη, έχει την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες-καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τόσο λόγω αστοχίας, όσο και ικανότητας του Μπογκντάνοβιτς, δεν έχει σκοράρει. 

 

45ο λεπτό: Σουτ του Μπακάκη από τα όρια της μεγάλης περιοχής με το αριστερό, κακό του πόδι, η μπάλα φεύγει άουτ. Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

37ο λεπτό: Άμεση απάντηση από την ΑΕΚ!
Στην εξέλιξη της φάσης του κόρνερ, ο Σιμάνσκι βρήκε τον Τάνκοβιτς, αυτός με τη σειρά του τον Αραούχο, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ που επιχείρησε ο Αργεντίνος, όπως και το ριμπάουντ που πήρε ο Μάνταλος!


36ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τη Βελέζ!
Ο Ράντοβατς βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε στην κλειστή του γωνία και η άμυνα έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ!



34ο λεπτό: Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ!
Ο Τάνκοβιτς πήρε την κούρσα από τα αριστερά, έσπασε την μπάλα στον Σιμάνσκι που είχε πατήσει περιοχή, αυτός βρήκε τον Αραούχο, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό και η μπάλα έφυγε άουτ!

30ο λεπτό: Φάουλ σε καλή θέση για τη Βελέζ Μόσταρ!
Εκτελέστηκε από τον Πρσες, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Στάνκοβιτς.

25ο λεπτό: Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ!
Ξανά από σέντρα του Μπακάκη από τη δεξιά πλευρά, ο Αραούχο έπιασε κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα.

14ο λεπτό: Καλή ευκαιρία για τη Βελέζ!
Η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά την μπάλα, ο Τσόσιτς πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά από αρκετά πλάγια θέση και ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε με ευκολία.

10ο λεπτό: Μεγαλή ευκαιρία για την ΑΕΚ!
Ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αραούχο την σταμάτησε με το στήθος στο ύψος του σημείου του πέναλτι, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Βελέζ.



5ο λεπτό:
Η ΑΕΚ έχει την κυκλοφορία της μπάλας και δείχνει να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Έχουμε σέντρα στην αναμέτρηση!


Η είσοδος των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

 

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια. Υπενθυμίζεται πως διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι Κέβιν Τζον Κλάνσι από την Σκωτία. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ντέιβιντ ΜακΓκίτσι και ο Σιν Καρ, ενώ τέταρτος θα είναι ο επίσης Σκωτσέζος Στίβεν ΜακΛίν. Υπενθυμίζεται πως σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει VAR.

Δείτε βίντεο από την προθέρμανση της ΑΕΚ.

 

 

Υπενθυμίζεται πως ο αντίπαλος της «Ένωσης» -εφόσον προκριθεί- θα προκύψει από το ζευγάρι Μιλσάμι-Έλφσμποργκ. Στο πρώτο παιχνίδι οι Σουηδοί είχαν επικρατήσει με 4-0 και στο ημίχρονο του δεύτερου ματς προηγούνται ήδη με 3-0, περιμένοντας... απλά το τυπικό, τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Στην επόμενη φάση η Έλφσμποργκ.

Οι δύο ομάδες προθερμαίνονται στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.
IMG_20210729_203040.jpg

IMG_20210729_202905.jpg

Η επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες σε ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ μετά από 974 μέρες.

 

 Δείτε εδώ τις ενδεκάδες των δύο ομάδων! 


Θυμηθείτε τι συνέβη στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.


Η άφιξη της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο: Καλησπέρα σας! Το BN Sports βρίσκεται στο ΟΑΚΑ από όπου θα σας μεταφέρει όσα συμβαίνουν στη ρεβάνς της ΑΕΚ απέναντι στη Βελέζ Μόσταρ για τον 2ο προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Europa Conference League, στον απόηχο του 2-1 υπέρ των Βόσνιων (22/07) στο Σαράγεβο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης