Football Talk

Στέφανος Καπίνο: Η Βέρντερ αδίκησε και οδήγησε στην έξοδο τον πιο πιστό «στρατιώτη» της

Στέφανος Καπίνο: Η Βέρντερ αδίκησε και οδήγησε στην έξοδο τον πιο πιστό «στρατιώτη» της
Ο 27χρονος Έλληνας τερματοφύλακας -σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα- αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Βρέμη και το «BN Sports» αναλύει τους λόγους.

1η Αυγούστου 2018. Η Βέρντερ Βρέμης ανακοινώνει επίσημα την απόκτηση του Στέφανου Καπίνο για συμβόλαιο συνεργασία 2+1 ετών.

Ο Έλληνας γκολκίπερ είχε μόλις αποδεσμευτεί από τη Νότιγμαμ Φόρεστ -στην οποία είχε δοθεί από τον Ολυμπιακό- και συνεπώς το «ταξίδι» του στη Βρέμη μόλις θα άρχιζε.

Που να ήξερε, όμως, τότε ότι η συνεργασία τους με τους «πράσινους» θα εξελισσόταν με το χειρότερο δυνατό τρόπο

sv_sandhausen-kapino.jpeg

Ο δανεισμός στη Σαντχάουζεν και οι… υποσχέσεις

Τα πρώτα δυο χρόνια παρουσίας του στο Βέζερστάντιον, ο Καπίνο ήξερε πως θα βρει μπροστά του τον έμπειρο 29χρονο Τσέχο τερματοφύλακα, Γίρι Παβλένκα.

Ο 27χρονος έδειξε τεράστια υπομονή, δούλευε σκληρά στις καθημερινές προπονήσεις και το μόνο που περίμενε ήταν η ευκαιρία του. Οι ελάχιστες συμμετοχές τη σεζόν 2019/20, οδήγησαν τη διοίκηση της Βέρντερ να συζητήσουν μαζί του, ώστε να βρεθεί μια λύση.

Και αυτή, δεν ήταν άλλη από το δανεισμό του στη Σαντχάουζεν. «Ο Καπίνο γινόταν όλο και πιο ανυπόμονος επειδή δεν έπαιζε. Με τον δανεισμό στην Σαντχάουζεν, βρέθηκε μία λύση και για τις δύο πλευρές. Εξακολουθούμε να τον έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση και μας δικαιώνει σε κάθε προπόνηση, στα φιλικά και στα λίγα επίσημα ματς που έπαιξε. Ακόμα πιστεύουμε πως μπορεί να γίνει ο Νο1 κάποτε εδώ», είχε δηλώσει ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Φρανκ Μπάουμαν, ωστόσο τα λεγόμενα του δεν έγιναν ποτέ πράξη.

Σε αντίθεση με τον Μπάουμαν, ο Καπίνο δεν ήταν μόνο λόγια, καθώς απέδειξε την αξία του και στον αγωνιστικό χώρο. Πραγματοποίησε 18 εξαιρετικές συμμετοχές στην Bundesliga 2, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του 5 φορές σε συνολικά 1.620 αγωνιστικά λεπτά.

kapino-5_1.jpg

Αγαπημένος του κόσμου, αλλά τον ώθησαν στην έξοδο

Η διαφαινόμενη πώληση του Παβλένκα, θα έφερνε (θεωρητικά) σε πλεονεκτική θέση τον Καπίνο, ώστε να αποτελέσει εκείνος το επόμενο Νο1 της Βέρντερ στη φετινή προσπάθεια της να επανέλθει στην Bundesliga. Ο άλλοτε κίπερ του Παναθηναϊκού, έκανε κανονικά την προετοιμασία του, όμως, όσο ο Παβλένκα δεν αποχωρούσε, τόσο οι καταστάσεις γίνονταν ολοένα και πιο περίπλοκες.

Ο Έλληνας κίπερ είχε ξεκαθαρίσει στους ιθύνοντες της Βέρντερ Βρέμης πως δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ομάδα, αν δεν υπολογίζεται για πρώτος, όμως, δεν πήρε ξανά ξεκάθαρη απάντηση, μέχρι που ήρθε και το γεγονός που αποτέλεσε τη σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης κατηγορίας, ο κόουτς Άνφανγκ -λόγω του τραυματισμού του Παβλένκα- όχι μόνο δεν ξεκίνησε τον Καπίνο στην αναμέτρηση με το Αννόβερο, αλλά τον άφησε και εκτός αποστολής! Προτίμησε στη θέση του τον τρίτο τερματοφύλακα, Μίκαελ Τσέτερερ, ενώ στον πάγκο έκατσε η… τέταρτη επιλογή εν ονόματι Εντουάρντο Χάισλερ. Όλα τα παραπάνω, έχουν εξαγριώσει τους «πράσινους» οπαδούς οι οποίοι τρέφουν μεγάλο σεβασμό για τον Καπίνο και έχουν στραφεί ήδη κατά της διοίκησης για το γεγονός πως ποτέ δεν έδωσε μια ευκαιρία στον «πιστό» στρατιώτη της.

Η πρόθεση της Βασιλείας και το μέλλον στην Bundesliga 2

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γερμανικά Μέσα τις τελευταίες ημέρες, η ελβετική Βασιλεία ενδιαφερόταν για να αποκτήσει νέο τερματοφύλακα, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν φαίνεται πως ο Στέφανος Καπίνο θα αλλάξει χώρα.

Αρκετές ομάδα από την Bundesliga 2 κοιτούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης του και είναι έτοιμες να του καταθέσουν πρόταση…

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης