Football Talk

Μπεν Γουάιτ: Το ρεκόρ της Άρσεναλ, που δίνει στον Άγγλο ένα επιπλέον κίνητρο για να δικαιολογήσει το ποσό μεταγραφής του!

Μπεν Γουάιτ: Το ρεκόρ της Άρσεναλ, που δίνει στον Άγγλο ένα επιπλέον κίνητρο για να δικαιολογήσει το ποσό μεταγραφής του!

«Ένα βήμα» πριν από την ολοκλήρωση μίας ιδιαίτερα σημαντικής προσθήκης βρίσκεται η Άρσεναλ, η οποία έχει συμφωνήσει με τον Μπεν Γουάιτ της Μπράιτον, και πλέον απομένει η επίσημη ανακοίνωση, προκειμένου ο Άγγλος να αποτελέσει και επίσημα τον «ακριβότερο» κεντρικό αμυντικό στην ιστορία των «κανονιέρηδων».

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται σαφώς για μία θέση, από την οποία απορρέουν διαχρονικά τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άρσεναλ, στην σύγχρονη ιστορία της. Μία θέση, στην οποία οι «κανονιέρηδες», δεν έχουν κατορθώσει να βρουν μία αξιόπιστη λύση, με κάθε κεντρικό αμυντικό που έχει παρέλθει από το Βόρειο Λονδίνο, να μην έχει μπορέσει να πείσει τους φίλους των «κανονιέρηδων».

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί βεβαίως ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες. Ο Βραζιλιάνος στόπερ, ο οποίος αποκτήθηκε από την Άρσεναλ πέρυσι, αλλά η ασυνέπεια που επέδειξε και η «κυκλοθυμικότητα» που τον χαρακτηρίζει, δεν του έχουν επιτρέψει να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Αντίστοιχες βεβαίως είναι και οι περιπτώσεις και των υπολοίπων… Ο Ράιαν Χόλντινγκ είναι βελτιωμένος αλλά ασταθής, ο Νταβίντ Λουίς αποχώρησε με ένα μεγάλο ερωτηματικό να τον συντροφεύει, ο Πάμπλο Μάρι, αν και θετικός, αγωνίζεται περισσότερο ως αλλαγή, ενώ ο Σκρόνταν Μουστάφι, άνηκε μέχρι και πέρυσι στην Άρσεναλ, δίχως οι περισσότεροι να το γνωρίζουν…

Άμεση συνέπεια των προαναφερθέντων αποτελούσε βεβαίως η επιθυμία του Μικέλ Αρτέτα να θωρακίσει τα «μετόπισθεν» με μία μεταγραφή που θα μπορούσε να προσαρμοστεί άμεσα, με βασική προϋπόθεση την γνώση της «αγγλικής πραγματικότητας».

Κάπως έτσι, η περίπτωση του Μπεν Γουάιτ απέκτησε ζωτική σημασία. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός θεωρούσε την Άρσεναλ μία αναβάθμιση στην καριέρα του, οι «κανονιέρηδες» δεν άργησαν να προσφέρουν… γη και ύδωρ στην Μπράιτον και τα 50 εκατομμύρια ευρώ στα οποία «έκλεισε» η συμφωνία, αποτελεί αναμφίβολα ένα ρεκόρ μεταγραφής κεντρικού αμυντικού για την ομάδα του Βορείου Λονδίνου!

Πλέον απομένει μόνο η ανακοίνωση… Μία σημαντική επισημοποίηση της υπάρχουσας συμφωνίας, η οποία θα σηματοδοτήσει πως ο Μπεν Γουάιτ αποτελεί τον ακριβότερο κεντρικό αμυντικό της ιστορίας της, ξεπερνώντας κατά 14 εκατομμύρια την μεταγραφή του Μουστάφι, και την τρίτη ακριβότερη μεταγραφή, ανεξαρτήτως θέσης, στην ιστορία της ομάδας, προσπερνώντας τον Αλεξάντερ Λακαζέτ, που αποκτήθηκε έναντι 47 εκατομμυρίων από την Λυών.
1002429968-scaled-e1626519320119.jpg

Αναλυτικά, οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έκαναν την Άρσεναλ να… διαφοροποιήσει την φιλοσοφία της:

  • Νικολά Πεπέ: 72 εκατομμύρια
  • Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ: 57 εκατομμύρια
  • Μπεν Γουάιτ: 50 εκατομμύρια
  • Αλεξάντερ Λακαζέτ: 47 εκατομμύρια
  • Τόμας Παρτέϊ: 45 εκατομμύρια

Θα καταφέρει λοιπόν ο Μπεν Γουάιτ να δικαιολογήσει τα χρήματα που ξόδεψαν οι Λονδρέζοι για να τον κάνουν δικό τους; Οι αφορμές άλλωστε έχουν δοθεί από τον ίδιο… Βρήκε η Άρσεναλ το κομμάτι του παζλ που της λείπει την τελευταία δεκαετία; Το ποσό μεταγραφής λέει «ναι». Μένει να δούμε αν οι αριθμοί έχουν την σημασία τους, στην δική του περίπτωση…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης