Football Talk

VAR όπως στο EURO και στην Premier League, με μεγαλύτερη ευελιξία!

VAR όπως στο EURO και στην Premier League, με μεγαλύτερη ευελιξία!

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που αναμένεται να λάβουν χώρα και να εφαρμοστούν στον απόλυτο βαθμό στον «κόσμο» της Premier League, με την χρήση του VAR να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, και τις λεπτότερες γραμμές εξέτασης να αποτελούν… μονόδρομο.

Μία εντελώς διαφορετική Premier League αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της από τις 13 Αυγούστου και έπειτα, με την πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος να βρίσκει αντιμέτωπες την Μπρέντφορντ και την Άρσεναλ, και τον VAR… υπό δοκιμή.

Και αυτό διότι, έπειτα από αρκετές συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των ανθρώπων της αγγλικής Ομοσπονδίας, αποφασίστηκε οι γραμμές του VAR να γίνουν λεπτότερες, πράγμα που σαφώς θα αλλάξει τον ρόλο της τεχνολογίας και θα δώσει ένα πλεονέκτημα στην ομάδα που επιτίθεται, καταλαγιάζοντας τις αντιδράσεις των φίλων της Premier League, οι οποίου ουκ’ ολίγες φορές θεώρησαν πως η ομάδα τους αδικήθηκε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν.

Παρόλα αυτά, δεν έχουν γίνει γνωστές προς το παρόν, περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με την κόκκινη και την μπλε γραμμή που προσδιόριζαν τον εκτεθειμένο πέρυσι, ενώ δεδομένο είναι πως οι φίλοι των ομάδων, δεν θα έχουν την δυνατότητα να «τσεκάρουν» και εκείνοι την φάση που εξετάζεται από τον VAR.

Στις καινοτομίες που αναμένεται να παρακολουθήσουμε, προστίθεται και η χρησιμοποίηση του χεριού, ή ο τρόπος με τον οποίο η μπάλα πηγαίνει στο χέρι, είτε του επιτιθέμενου, είτε ενός ποδοσφαιριστή εντός περιοχής, ο οποίος είτε σκόραρε, είτε άθελά του, ακούμπησε την μπάλα, προκαλώντας συζητήσεις.

Εκεί η Premier League θα λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν της, την φυσική θέση του σώματος και την πρόθεση του «πρωταγωνιστή», θεωρώντας πως ο ίδιος έχει την δυνατότητα να αποφασίσει για την κατάληξη της φάσης, ανάλογα με την προσπάθεια, ή όχι, τοποθέτησής του προς την μπάλα.

Όλα αυτά βεβαίως, την δεδομένη χρονική στιγμή είναι θεωρητικά, με την Premier League να επιθυμεί να ταυτίσει την χρήση της τεχνολογίας στον «κόσμο» της, με αυτήν που υπήρξε στο EURO, και άφησε κατά γενική ομολογία, άπαντες ευχαριστημένους.

Η παρέμβασή της δεν άλλαζε τον ρυθμό των αγώνων, οι αποφάσεις παίρνονταν γρήγορα, και πλέον αυτό που απομένει, είναι να δούμε αν κάτι ανάλογο, μπορεί ή όχι, να εφαρμοστεί στο «δυσκολότερο» πρωτάθλημα του πλανήτη. Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης