Football Talk

Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο: Οι αριθμοί του στην Αμερική, του εξασφαλίζουν ένα ακόμη «καλό» συμβόλαιο, μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του από την Αλ Χιλάλ!

Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο: Οι αριθμοί του στην Αμερική, του εξασφαλίζουν ένα ακόμη «καλό» συμβόλαιο, μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του από την Αλ Χιλάλ!

Η περιπλάνηση του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο συνεχίζεται, με τον Ιταλό ποδοσφαιριστή να αφήνει την Σαουδική Αραβία, και να αναζητά τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του, με τους αριθμούς του στην Αμερική, να του… εξασφαλίζουν δεδομένα, ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο.

Σχετικά Άρθρα

Τον σύλλογο που αναμένεται να «φιλοξενήσει» τις τελευταίες σεζόν του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο στο ποδόσφαιρο, αναζητά ο Ιταλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος βρίσκεται στην «πόρτα της εξόδου» από την Αλ Χιλάλ και εξετάζει τις επιλογές του, με την επιστροφή του στην Ευρώπη, μόνο απίθανη να μην θεωρείται…

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως αναφερόμαστε στον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Τορόντο. Της αμερικανικής ομάδας που παρέμεινε για μία τριετία, πέτυχε 83 γκολ σε 143 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κατέγραψε και 51 ασίστ, συμβάλλοντας είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, στα γκολ της ομάδας του, μετουσιώνοντας την επιρροή του σε 0,94 ανά τελική προσπάθεια!

Παρόλα αυτά, η περσινή σεζόν που πραγματοποίησε στην Αλ Χιλάλ με την Αραβία, μόνο ανάλογη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Συμμετείχε σε 21 παιχνίδια, το μοναδικό του γκολ στο πρωτάθλημα επετεύχθη τον Μάϊο του 2021, ενώ οι 4 ασίστ του «ισοφάρισαν» τις κίτρινες κάρτες που αντίκρυσε, πιστοποιώντας πως η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε αναμφίβολα και την χειρότερη της καριέρας του.

Η τελευταία φορά άλλωστε που είχε μικρότερη συμμετοχή σε γκολ από την σεζόν που διανύσαμε, χρονολογείται πριν από 12 χρόνια, στην Ιταλία, με την φανέλα της Γιουβέντους, έχοντας όμως αγωνιστεί σε έξι λιγότερα παιχνίδια, και σε 764 λιγότερα αγωνιστικά λεπτά!

Όπως και να έχει πάντως, το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται πως έχει έρθει και για τον ταλαντούχο Ιταλό. Ο Τζιοβίνκο και όμως… έχει «πατήσει» τα 34, και αναζητά ένα τελευταίο «καλό» συμβόλαιο, σε έναν σύλλογο που πιθανώς θα αποτελέσει και τον τελευταίο της καριέρας του.

Η αλλαγή χώρας είναι δεδομένη. Ένα ακόμη ταξίδι βρίσκεται προ των πυλών. Μένει να δούμε που θα καταλήξει ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, με το όνομα και τους εντυπωσιακούς του αριθμούς, προ τριετίας, να αποτελούν το «εισιτήριο» για την συνέχεια…

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης