Football Talk

Άλκμααρ-Παναθηναϊκός 3-0: Δεν είχε αντίδραση στην ανωτερότητα των Ολλανδών και «φωνάζει» για ενίσχυση!

Άλκμααρ-Παναθηναϊκός 3-0: Δεν είχε αντίδραση στην ανωτερότητα των Ολλανδών και «φωνάζει» για ενίσχυση!
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-0 από την Άλκμααρ σε ένα παιχνίδι που παρουσίασε... μηδενικό επιθετικό πρόσωπο και «ζητάει» άμεσα ενίσχυση!
Σχετικά Άρθρα

Στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Άλκμααρ, στο πιο δυνατό «τεστ» που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την ανωτερότητα του (πιο έτοιμου) αντιπάλου του και ηττήθηκε με σκορ 3-0!

Η αρχή της αναμέτρησης βρήκε τους Ολλανδούς με καλύτερα πατήματα και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να κρατήσει τις γραμμές του ψηλά κυρίως με Βιγιαφάνες και Μακέντα.

Το πρώτο σουτ για την Άλκμααρ πραγματοποιήθηκε στο 10’ από τον Κάρλσον στο όριο της περιοχής, με τη μπάλα να περνά άουτ. Από εκεί απέκτησαν ψυχολογικό αβαντάζ και 2 λεπτά αργότερα (12ο λεπτό), ο ίδιος παίκτης έγινε αποδέκτης ενός γεμίσματος και με όμορφο «τακουνάκι» στον αέρα έγραψε το 1-0.


Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είχε χαρακτηριστική δυσκολία να ανταπεξέλθει στο πρέσινγκ της Άλκμααρ, η οποία φαινόταν να έχει και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 22ο λεπτό, ήρθε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουγκαβάρα, με τον Διούδη να δείχνει εξαιρετικά αντανακλαστικά και αποκρούει στην αριστερή γωνία.


Με τον ίδιο τρόπο και χωρίς αλλαγή στο σκορ κύλησε το υπόλοιπο μισό του πρώτου ημιχρόνου, μετά από ένα ακόμη εντυπωσιακό «στοπ» του τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» στο μακρινό σουτ του Ράιντερς (34’).


Οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανεβάσουν μέτρα στο γήπεδο και να κρατήσουν μπάλα, δίχως να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν κάτι ουσιαστικό και ως εκ τούτου πήγαν στα αποδυτήρια με το 0 στο ενεργητικό τους.

H εικόνα μετά την ανάπαυλα δεν διαφοροποιήθηκε αρκετά, με την Άλκμααρ να έχει ξανά τη μπάλα στα πόδια της. Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Γιοβάνοβιτς για να αλλάξει την κατάσταση στο χορτάρι, επικεντρώθηκαν αρχικά στην επίθεση και στη συνέχεια προχώρησαν και στην υπόλοιπη ομάδα.

Στο 65ο ο Παντελής Χατζηδιάκος, έφτασε κοντά στο γκολ για την ομάδα του, ωστόσο ο Ξενόπουλος αποσόβησε τον κίνδυνο για το τριφύλλι, που πραγματοποίησε την πρώτη του τελική φάση ένα λεπτό αργότερα, με τον νεοεισελθέντα Καρλίτος (66’). Ο Ισπανός επιθετικός έκανε το σουτ στην αριστερή γωνία του Βέρχουλστ, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια.


Ο έτερος Έλληνας των Ολλανδών, Παυλίδης, έγραψε επίσης τη δική του στιγμή με το δυνατό σουτ στο 73’ να περνά πάνω από τα δοκάρια. Το 2-0 για την ομάδα του έγινε στο 84’ με κοντινό πλασέ του Μποαντού, που νίκησε τον Ξενόπουλο.

Ένα λάθος του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, στο 86’ έφερε το τρίτο γκολ για τον αντίπαλο, με τον Ράιντερς να βρίσκει δίχτυα και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (3-0)!

Άλμααρ (Πασκάλ Γιάνσεν):  Βέρχουλστ, Σουγκαβάρα, Χατζηδιάκος, Ίντι, Ντε Βιτ, Κάρλσον, Εβγεν, Κλασί, Ράιντερς, Όστινγκ, Γκούντμουντσον

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σιδεράς, Χουανκάρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό, Σαβιέρ, Μακέντα

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν: Ξενόπουλος, Σάντσες, Σερπέζης, Ρόμπι, Χατζηθεοδωρίδης, Αθανασακόπουλος, Αγιούμπ, Καμπετσής, Καρλίτος, Αϊτόρ, Ιωαννίδης 

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης