Football Talk

Γιαν Εμβιλά: Η μεγαλύτερη απώλεια για το σύστημα του Πέδρο Μαρτίνς και του Ολυμπιακού

Γιαν Εμβιλά: Η μεγαλύτερη απώλεια για το σύστημα του Πέδρο Μαρτίνς και του Ολυμπιακού

Η απουσία του Γιαν Εμβιλά από τη ρεβάνς του Ολυμπιακού κόντρα στη Νέφτσι Μπακού, είναι από μόνη της, ένα τεράστιο πρόβλημα!

Σχετικά Άρθρα

«Ήταν οι πιο δύσκολες 72 ώρες της καριέρας μου», ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στη Νέφτσι Μπακού για τον 2ο προκριματικό γύρο του ChampionsLeague. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0, όμως τα πάντα είναι ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς, παρά το μικρό προβάδισμα που πήραν.

Τα λόγια του Πορτογάλου προπονητή, δεν ήταν υπερβολή. Τα προβλήματα ήταν πολλά τόσο πριν το ματς όσο και κατά την διάρκεια. Τραυματισμοί, κρούσματα, αποβολές κλπ. Ωστόσο, η μεγαλύτερηαπουσία, ακούει στο όνομα του Γιαν Εμβιλά.

Ο Γάλλος μέσος δεν θα δώσει το παρών ούτε στο παιχνίδι της Τετάρτης (28/07) και το «BN Sports» σας υπενθυμίζει τι συνέβη στους αγώνες που έλειψε από τα πλάνα του Μαρτίνς. Ο κινητήριος μοχλός του άξονα, που κάνει παραπάνω από αισθητή την ποιότητα που προσφέρει στον ελληνικό σύλλογο!

Ολυμπιακός-Βόλος ΝΠΣ 4-1

Μπορεί το σκορ να δείχνει… περίπατου του Ολυμπιακού, όμως στην πραγματικότητα, μόνο τέτοιος δεν ήταν κόντρα στον Βόλο ΝΠΣ. Ήταν το πρώτο ματς της σεζόν, στο οποίο απουσίασε ο Γιαν Εμβιλά και το κενό στον άξονα, ήταν εμφανέστατο.

Το πρώτο μέρος έληξε με τους Θεσσαλείς να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0 και τους «ερυθρολεύκους» να μην μπορούν να μετακινήσουν τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Τελικά, χρειάστηκε το ξέσπασμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος με χατ-τρικ έδωσε τη λύση και τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1

Ίσως και η πιο χαρακτηριστική αναμέτρηση για την αξία του Εμβιλά. Ο Γάλλος χαφ δεν μπόρεσε να είναι έτοιμος για το ντέρμπι-«αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με αποτέλεσμα, ο Πέδρο Μαρτίνς να μην τον έχει ούτε στον πάγκο.

Το τελικό 2-1, τα λέει όλα. Ειδικά, από το γεγονός πως τα δύο γκολ των Πρασίνων ήρθαν από ποδοσφαιριστές του άξονα (Μαουρίτσιο-Σανκαρέ). Για ακόμη μία φορά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τεράστιο θέμα στην δημιουργία αλλά και στην ανάπτυξη από πίσω προς τα μπρος.

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3

Παιχνίδι κυπέλλου. Τόσο ο Παναιτωλικός, όσο και ο Ολυμπιακός προχώρησαν σε ροτέισον, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν ένα ήσυχο απόγευμα στο Αγρίνιο. Ήταν και η μοναδικήφορά που δεν φάνηκε η απουσία του Εμβιλά, με τους Μπουχαλάκη-Πεπέ και Σίλβα να κάνουν την δουλειά που χρειαζόταν.

Ολυμπιακός-Άρης 2-1

Κόντρα στον Άρη, τα πράγματα δεν ήταν ίδια. Στο πλαίσιο των προημιτελικών του κυπέλλου, ο Μαρτίνς αποφάσισε να μην επιβαρύνει τον έμπειρο άσο με ακόμα ένα ματς. Έτσι, τον άφησε εκτόςαποστολής, με το πρόβλημα να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Για ακόμη μία φορά, η μεταφορά της μπάλας ήταν τραγική αλλά και γενικά, η ανασταλτικήλειτουργία του άξονα. Το τρομερό πρώτο τέταρτο (μπήκαν και τα τρία γκολ του αγώνα), ήταν το μοναδικό όπου δεν φάνηκε η απουσία του Εμβιλά.

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0

Με το πρωτάθλημα να έχει κλειδώσει και… μαθηματικά, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Τρίπολης. Το τελικό 0-0 αλλά και οι λίγες φάσεις που έγιναν σε εκείνο το ματς, μαρτυρούν πως ακόμα και σε έναν τόσο «ήρεμο» (από βαθμολογικής πλευράς) αγώνα, η μη παρουσία του διεθνή, είναι αισθητή σε μεγάλο βαθμό.

Ολυμπιακός-Νέφτσι Μπακού 1-0

Και φτάνουμε στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Νέφτσι Μπακούγια τον 2ο προκριματικό του Champions League. Λίγες ώρες πριν την πρώτη σέντρα, ο Εμβιλάαισθάνεται έναν μυϊκό πόνο και μένει εκτός. Παρά την παρουσία των Καμαρά, Μπουχαλάκη και Κούντε, τα πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί και άνευροι στη μεσαία γραμμή. Δεν υπήρχε καθαρός κόφτης αλλά και κάποιος να μεταφέρει τη μπάλα από πίσω. Ουσιαστικά, ο Μαρτίνς προσπάθησε να χτυπήσει στην ταχύτητα και όχι στο ορθολογικό ποδόσφαιρο που παρουσιάζει με τον Γάλλο χαφ.

Καλώς ή κακώς, πολλά από τα στοιχεία που έχει ο Ολυμπιακός, έχουν προσκολληθεί στον Γιαν Εμβιλά, ο οποίος, όταν λείπει από τον άξονα, φέρνει την πανωλεθρία στον τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων».

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης