Football Talk

Live: Βελέζ Μόσταρ - ΑΕΚ 2-1 (Τελικό αποτέλεσμα)

Live: Βελέζ Μόσταρ - ΑΕΚ 2-1 (Τελικό αποτέλεσμα)
Η ΑΕΚ ρίχνεται στη «μάχη» του β' προκριματικού γύρου του νεοσύστατου Europa Conference League, όπου αντιμετωπίζει τη Βελέζ Μόσταρ στο Σαράγεβο και το BN Sports σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την πρώτη αναμέτρηση της «Ένωσης».
Ανανεώνεται συνεχώς...

Τέλος παιχνιδιού στο Σαράγεβο! Η ΑΕΚ ηττήθηκε από τη Βελέζ Μόσταρ με 2-1 και πλέον, αναζητά μόνο τη νίκη στον επαναληπτικό του ζευγαριού στο ΟΑΚΑ, στις 29 Ιουλίου. Καλό βράδυ!

Στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει! Ο Νταμιάν Σιμάνσκι βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, πλάσαρε, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς απέκρουσε.

Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων!

85ο λεπτό:
Η «Ένωση» μοιάζει μπλοκαρισμένη, δυσκολεύεται να βρει κενούς χώρους, αφού οι Βόσνιοι έχουν οπισθοχωρήσει και καλύπτουν σωστά τα «νώτα» τους.

80ο λεπτό:
Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ περνά στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Γέβγεν Σάκχοφ, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα της «Ένωσης».

78ο λεπτό: Χαμένη ευκαιρία για τη Βελέζ Μόσταρ!
Ο Γκεοργκίεβιτς κέρδισε την κεφαλιά από τον Μάριο Μιτάι στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Τσιντώτας έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.

74ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ!
Ο Γιώργος Τζαβέλλας, ξανά από στατική φάση που εκτέλεσε ο Μάνταλος (κόρνερ αυτή τη φορά), έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπογκντάνοβιτς.

69ο λεπτό:
Περνά στον αγωνιστικό χώρο ο Σέρχιο Αραούχο στη θέση του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

60ο λεπτό: Διπλή αλλαγή
για την ΑΕΚ. Ο Μάριο Μιτάι στη θέση του Έλντερ Λόπες και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς στη θέση του Χρήστου Αλμπάνη.

52ο λεπτό:
Γκολ για τη Βελέζ Μόσταρ! Μετά από αδράνεια της άμυνας της «Ένωσης», ο Ζαΐμοβιτς επωφελήθηκε από τις κόντρες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναγιώτη Τσιντώτα, γράφοντας το 2-1 για τους Βόσνιους.


49ο λεπτό: Δοκάρι για την ΑΕΚ! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέτρου Μάνταλου, ο Γιώργος Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έξυσε τη δεξιά συμβολή των δοκών της εστίας του Μπογκντάνοβιτς και έφυγε άουτ.


Το δεύτερο μέρος μόλις ξεκίνησε, χωρίς αλλαγές στις δύο ενδεκάδες!

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με το σκορ ανάμεσα στη Βελέζ Μόσταρ και την ΑΕΚ να είναι στο 1-1.


42ο λεπτό: Η ΑΕΚ σκοράρει με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, μετά από γύρισμα του Μάνταλου από τα αριστερά, αλλά ο Ιρανός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε, πιθανότατα λανθασμένα, μιας και ο φορ της «Ένωσης» φαίνεται πως καλύπτεται. Ωστόσο, δυνατότητα να ελεχθεί η φάση από το VAR, όπως προαναφέραμε, δεν υπάρχει.


37ο λεπτό:
Η ΑΕΚ δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά με passing game από την άμυνα, γεγονός που απεικονίζεται στο 65%-35% της κατοχής υπέρ των Βόσνιων.

32ο λεπτό:
Καλή ευκαιρία για τη Βελέζ Μόσταρ, με μία ανάλογη προσπάθεια του Πρσες με αυτή του γκολ. Απείλησε την εστία του Τσιντώτα με μακρινό σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απομάκρυνε σε κόρνερ.


27ο λεπτό:
Ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει αρκετά, αφού και οι δύο ομάδες δυσκολεύονται να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Ελαφρώς πιο δραστήρια η ΑΕΚ.

14ο λεπτό: Γκολ για τη Βελέζ Μόσταρ! Άμεση απάντηση από τους Βόσνιους με ένα εξαιρετικό σουτ του Πρσες από τα 25 περίπου μέτρα που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Παναγιώτης Τσιντώτας.
 

12ο λεπτό: Γκολ για την ΑΕΚ! 
Μετά από υπέροχη μπαλιά του Αλμπάνη, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρέθηκε απέναντι στον Μπογκντάνοβιτς και άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0 για την «Ένωση».


6ο λεπτό: Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης έγινε από τον Σάκχοφ, αλλά ήταν αδύναμο και ο γκολκίπερ της Βελέζ μάζεψε την μπάλα στην αγκαλιά του με ευκολία.

Η Έλφσμποργκ επικράτησε με 4-0 της Μιλσάμι, καθαρίζοντας ουσιαστικά από απόψε (22/07) την πρόκριση της στην επόμενη φάση, όπου θα βρει μία εκ των ΑΕΚ και Βελέζ Μόσταρ.

Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε!

Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο:


Η αναμέτρηση της Έλφσμποργκ με τη Μιλσάμι παραμένει στο 3-0 στο 82ο λεπτό με τους Μολδαβούς να αγωνίζονται με 8 (!) παίκτες.

Στις εξέδρες του γηπέδου βρίσκεται ήδη αρκετός κόσμος. Προφανώς, η πλειοψηφία είναι φίλοι της Βελέζ Μόσταρ που έχουν καλύψει την κεντρική θύρα του γηπέδου, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να βρίσκονται στο πέταλο.



Τα τρία από τα τέσσερα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ βρίσκονται στον πάγκο. Ο μοναδικός που ξεκινά στην αρχική ενδεκάδα είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση και οι δύο ομάδες.



Εφόσον η ΑΕΚ περάσει το εμπόδιο της Βελέζ, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Έλφσμποργκ - Μιλσάμι. Ήδη το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού, η Έλφσμποργκ, προηγείται με 3-0 στο 48ο λεπτό

Υπενθυμίζεται πως δόθηκε τέλος της «σίριαλ» της τηλεοπτικής μετάδοσης του παιχνιδιού, με το ματς να μεταδίδεται στις 21.30 από τα κανάλια της COSMOTE TV (COSMOTE SPORT 2HD).

Θυμηθείτε εδώ την τελευταία επίσκεψη της Βελέζ Μόσταρ στην Ελλάδα πριν 39 χρόνια, όπου έπαιξε φιλικό παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, στην πρώτη επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς ως αντίπαλος της «Ένωσης».

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Νέιθαν Βερμπόομεν και βοηθοί του ο Ματίας Χίλαερτ και ο Ρούμπεν Βινς. Τέταρτος θα είναι ο Γιαν Μπότερμπεγκ. Ολόκληρη η διαιτητική ομάδα κατάγεται από το Βέλγιο. Υπενθυμίζεται πως σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης δεν υπάρχει VAR.

Η ενδεκάδα της Βελέζ Μόσταρ:
Ο Φέντα Ντούντις επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1. Συγεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπογκντάνοβιτς, τα δύο στόπερ οι Ζελίκοβιτς και Ίσιτς, ενώ αριστερά ο Φερέιρα και δεξιά ο Οβτσίνα. Ως κεντρικοί θα αγωνιστούν οι Πρσες και Χασάνοβιτς με μπροστά τους τον Άντουσιτς. Στο αριστερό άκρο της επιθεσής θα βρίσκεται ο Ντε Σόουζα, ενώ στο δεξί τον Τσόσιτς. Στη κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ζαϊμοβιτς.

Οι επιλογές του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν:

Η αναχώρηση της «Ένωσης» από το ξενοδοχείο προς το στάδιο Grbavica. Υπενθυμίζεται πως το ματς δεν θα διεξαχθεί στο Μόσταρ, τη φυσική έδρα της Βελέζ, αφού δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενός ευρωπαϊκού αγώνα:
Οι δηλώσεις του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και του Μιχάλη Μπακάκη στη χθεσινή (21/07) συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τη Βελέζ Μόσταρ:


Καλησπέρα σας! Το BN Sports θα σας μεταφέρει τι συμβαίνει στην πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στη Βελέζ Μόσταρ, στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου του Europa Conference League

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης