Football Talk

Ο παλιός είναι αλλιώς: Οι σούπερσταρ ηλικίας 35+ που πάνε κόντρα στο χρόνο και μαγεύουν την Ευρώπη...

Ο παλιός είναι αλλιώς: Οι σούπερσταρ ηλικίας 35+ που πάνε κόντρα στο χρόνο και μαγεύουν την Ευρώπη...
Ποδοσφαιριστές όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πρωταγωνιστούν στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θέλουν να μας πείσουν πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί τα χρόνια να περνάνε, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που φαίνεται ο δείκτης του ρολογιού να έχει «κολλήσει» και να μην προχωράει. Αληθινοί αστέρες, πρωταγωνιστές των ομάδων τους με ηλικία 35 και άνω, οι οποίοι «διψάνε» για νέες διακρίσεις και παίζουν τον κάθε αγώνα σαν να είναι ο τελευταίος τους. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε πέντε ξεχωριστούς παίκτες από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα:

Κριστιάνο Ρονάλντο
Ηλικία: 36 ετών 

CR7_3.jpg

Δεν υπάρχει κάποιο καλύτερο παράδειγμα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο για αυτή τη λίστα παικτών. Μπορεί να έχει φτάσει τα 36 έτη ζωής αλλά στα μάτια όλων μοιάζει… 20άρης. Ένας αληθινός θρύλος για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ του Αλί Νταεΐ φτάνοντας τα 109 γκολ στις διεθνείς διοργανώσεις.
Ο Πορτογάλος σουπερστάρ μετά το άκρως επιτυχημένο του πέρασμα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, οδήγησε τη Γιουβέντους σε δύο πρωταθλήματα ενώ σκοράρει 0,76 τέρματα ανά αγώνα με τη «Γηραιά Κυρία» σε όλες τις διοργανώσεις. Πραγματικά ασύλληπτος…

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Ηλικία: 39 ετών

Zlatan_4.png

Κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη λίστα, καθώς όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν είναι άνθρωπος αλλά «Θεός». Εμείς θα τον αντιμετωπίσουμε ως κοινό θνητό, αν και αυτά που κάνει στο γήπεδο φτάνουν στα όρια του υπερφυσικού.

Ο «Μπέντζαμιν Μπάτον» του ποδοσφαίρου παρότι πέρασε έναν σοβαρότατο τραυματισμό στο γόνατο πριν 3 χρόνια δεν το έβαλε κάτω. Πολλοί νόμιζαν ότι λόγω ηλικίας αλλά και της σοβαρότητας του τραυματισμού θα σταματούσε το ποδόσφαιρο, αλλά ο Ζλάταν επέστρεψε πιο δυνατός. Αρχικά εντυπωσίασε με τους LA Galaxy με 53 γκολ σε 58 εμφανίσεις, ενώ στη συνέχεια γύρισε στην Ευρώπη για τη Μίλαν.

Στη σεζόν 2019/20 σημείωσε 11 γκολ σε 20 εμφανίσεις και την περασμένη αγωνιστική περίοδο σκόραρε 17 τέρματα σε 27 ματς με τους «ροσονέρι». Στα 39 του χρόνια ο Ζλάταν είναι σαν το παλιό καλό κρασί…

Λούκα Μόντριτς
Ηλικία: 35 ετών

modric_3.jpg

Ο ποδοσφαιριστής που κατάφερε να σπάσει το δίπολο Ρονάλντο-Μέσι στις κατακτήσεις Χρυσής Μπάλας δεν μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Ο λόγος φυσικά για τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος πέρα από τη Χρυσή Μπάλα του 2018 κατάφερε να κατακτήσει τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης και να φτάσει στον τελικό του Μουντιάλ με την εθνική Κροατίας το 2018.

Μάλιστα για τη σεζόν 2020/21 ο 35χρονος αρτίστας αναδείχθηκε ως παίχτης της χρονιάς για τους Μαδριλένους. Ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα που ξεχειλίζει, με μαγικά αγγίγματα μπάλας και ποδοσφαιρική ευφυία.

Τζόρτζιο Κιελίνι
Ηλικία: 36 ετών

giorgio-chiellini_1keafnukvtzjo1trlp4stxdgc3_4.png

Ο αρχηγός της «Σκουάντρα Ατζούρα» αποτέλεσε κομβικό γρανάζι στη μηχανή του Μαντσίνι για την κατάκτηση του EURO 2020. Ο Τζόρτζιο Κιελίνι μπορεί να διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του και να μην έχει πια την ταχύτητα που απαιτείται για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά η εμπειρία του ξεχειλίζει. Ξέρει να διαχειρίζεται τις φάσεις με μαεστρικό τρόπο, να κάνει τα «έξυπνα» φάουλ, να έχει τις σωστές τοποθετήσεις και να αποτελεί έναν πραγματικό ηγέτη στο γήπεδο.

Φερναντίνιο
Ηλικία: 36 ετών

fernandinho-manchester-city-2020-21_81gqzec3ygvw1xwifrgflyo7n_1.jpg

Καταλυτικός για το νευραλγικό χώρο του κέντρου της Μάντσεστερ Σίτι είναι εδώ και χρόνια ο Φερναντίνιο, ο οποίος χρησιμοποιείται και για τη γραμμή της άμυνας. Στην πιο επιτυχημένη περίοδο της ιστορίας των «Σίτιζενς», ο Φερναντίνιο έχει σηκώσει τέσσερις τίτλους της Πρέμιερ Λιγκ, έξι Carabao Cups και ένα FA Cup, γράφοντας ιστορία στο Etihad Stadium.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης