Football Talk

Άρης: Τα δυνατά και αδύνατα σημεία λίγο πριν τη «μάχη» με την Αστάνα!

Άρης: Τα δυνατά και αδύνατα σημεία λίγο πριν τη «μάχη» με την Αστάνα!

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει στο πρώτο του παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa Conference League στις 22 Ιουλίου στο Καζακστάν την Αστάνα. 

Λίγες ώρες έμειναν για την ευρωπαϊκή μάχη του Άρη στο Καζακστάν. Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να αφήσουν πίσω τους αποκλεισμούς από την Μόλντε και την Κόλος Κοβαλίβκα τις προηγούμενες χρονιές και να δείξουν το καλό τους πρόσωπο.  

Η σεζόν 2020-2021, παρότι ο Άρης δεν είχε στο πλευρό του τον κόσμο του εξαιτίας της πανδημίας, ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του, τερματίζοντας στην 3η θέση της Super League 1, μια ανάσα από την 2η στην οποία βρέθηκε πολλές φορές στο πρωτάθλημα, και φτάνοντας στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Με ίδιο άξονα, μερικές προσθήκες και στα ηνία ξανά τον Άκη Μάντζιο, οι Θεσσαλονικείς οραματίζονται φέτος το κάτι παραπάνω τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εγχώριο πρωτάθλημα.  

Προσθήκες και αποχωρήσεις 

Η προετοιμασία βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να δουλεύουν σκληρά, με διαφορετική τακτική, συστήματα. Άλλοτε πιέζοντας ψηλά στο γήπεδο, άλλες φορές πιο χαμηλά. Όπως δήλωσε ο Χαβιέ Ματίγια, από τους παλαιότερους στη ομάδα, φέτος προσπαθούν να δουλέψουν πολλά συστήματα, ώστε να έχουν την ευκαιρία όταν κάτι δεν πάει καλά, να μπορούν να το αλλάζουν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ένας Άρης που θα προσπαθήσει να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού.  

Ξεκινώντας από την θέση του τερματοφύλακα, μια θέση που πλήγωσε πολύ την ομάδα του Άκη Μάντζιου, σε συνεργασία με τον άτυπα σκάουτερ στην Βραζιλία και πρώην ποδοσφαιριστή του, o Νέτο πρότεινε τον 34χρονο Ντένις κάτω από τα δοκάρια ως αντί-Κουέστα. Στην άμυνα η πώληση του Λίντσεϊ Ρόουζ μπορεί να έφερε αρκετά χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ (600.000 ευρώ) αλλά δημιούργησε μια μεγάλη τρύπα, καθώς ο Γάλλος ποδοσφαιριστής ήταν κομβικός παίκτης και απαραίτητος στην ενδεκάδα. Αντικαταστάτης του ο Φαμπιάνο που αγωνιζόταν στην Ντενίζλσπορ και καλείται να γίνει ο δεύτερος φύλακας του Άρη στο πλευρό του αρχηγού, Γιώργου Δεληζήση, όταν φυσικά θελήσουν οι Τούρκοι να δώσουν την μπλε κάρτα.  

Μπεναλουάν, Σάκιτς, Γκάνεα και Σούντγκρεν συμπληρώνουν την άμυνα των «κιτρινόμαυρων». Μάλιστα η θέση που προβληματίζει τον Μάντζιο είναι το αριστερό άκρο της άμυνας και αυτό γιατί ψάχνει πως θα εξουδετερώσει του Τομάσοφ ενός από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Αστάνα. Η σκέψη του Μάντζιου είναι να χρησιμοποιηθεί ο Σάκιτς που έχει δείξει καλύτερα δείγματα από τον Γκάνεα, αλλά ακόμη δεν έχει παρθεί απόφαση. 

Το κέντρο του Άρη παραμένει αλώβητο με τους Ματίγια, Σάσα, Μπρούνο Γκάμα, Τζέγκο, Μαντσίνι, Μπρούνο και Μπερτόγλιο. Στις επιλογές του Μάντζιου προστέθηκε ο Ιζέτ Χαϊροβιτς που αγωνιζόταν στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στην επίθεση οι Θεσσαλονικείς ελπίζουν να αφήσουν πίσω τον κακό δαίμονα που τους δυσκολεύει να βρουν το εύκολο γκολ. Οι Μάνος, Ματέο Γκαρσία, Λόπεθ (ήταν δανεικός και επέστρεψε) και Κώστας Μήτρογλου είναι στην διάθεση του Έλληνα προπονητή, με άπαντες στον Άρη να περιμένουν την «επιστροφή» του Μήτρογλου. Ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ ήρθε κατά τη χειμερινή περίοδο, στα μέσα της σεζόν 2020-2021, χωρίς να καταφέρει να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από 7 μήνες και έχοντας ακολουθήσει την προετοιμασία στην Ολλανδία μένει να φανεί αν ο «Μητρογκόλ» μπορεί να κάνει το «θαύμα» που χρειάζεται ο Άρης στην επίθεση.  

Στην αναμονή... 

Ο Αλεχάντρο Αρίμπας, Ισπανός κεντρικός αμυντικός, αναμένεται να αποτελέσει το τέταρτο μεταγραφικό φετινό απόκτημα των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο, δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση με την Αστάνα στο Καζακστάν. Βέβαια, και εκτός απροόπτου, θα δώσει κανονικά το «παρών» στη ρεβάνς με τους Καζάκους στις 29 Ιουλίου στο Κλεάνθης Βικελίδης. 

Από εκεί και πέρα, ο Άρης κινείται για την επόμενη προσθήκη στο ρόστερ του. Εκείνη που αφορά την ενίσχυση της γραμμής κρούσης του, με την απόκτηση ενός σέντερ φορ. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν καταλήξει σε μία λίστα από παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Αμπουμπακάρ Καμαρά της Φούλαμ. Ωστόσο, το οικονομικό παραμένει σε υψηλά επίπεδα και για αυτό τον λόγο εξετάζουν τις υπόλοιπες λύσεις για την απόκτηση ενός επιθετικού. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αγωνιστικός χώρος της έδρας της ομάδας του Καζακστάν είναι συνθετικός και αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι του Άρη αποφάσισαν να γίνουν οι τελευταίες προπονήσεις τους σε αντίστοιχο γήπεδο της Θεσσαλονίκης, πριν από τη πρώτη αναμέτρηση στις 22 Ιουλίου.  

Σίγουρα η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν είναι 100% έτοιμη όμως θα διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα στην «Αστάνα Αρίνα» και έπειτα την πρόκριση στη ρεβάνς στις 29 Ιουλίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχοντας στο πλευρό της τον κόσμο της. Αν ο Άρης καταφέρει να περάσει το δύσκολο εμπόδιο της Αστάνα θα αντιμετωπίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League είτε την φινλανδική Κουόπιο  είτε την ουκρανική Βόρσκλα Πολτάβα 

Ευτυχία Γιαπουτζή  

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης