Football Talk

Χέρακλες Αλμέλο-ΠΑΟΚ 1-2: Ο «καυτός» Ολιβέιρα αρκούσε…

Χέρακλες Αλμέλο-ΠΑΟΚ 1-2: Ο «καυτός» Ολιβέιρα αρκούσε…
Νικητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ στο τρίτο φιλικό του ματς επί ολλανδικού εδάφους, καθώς επικράτησε με 2-1 της Χέρακλες Αλμέλο.Δυο γκολ ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Τη δεύτερη νίκη του -στην προετοιμασία που διεξάγεται στην Ολλανδία- πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Νέλσον Ολιβέιρα (δυο γκολ στο 14’ και το 33’) επικράτησε με 2-1 στη «WWNA Apeldoorn» της Χέρακλες Αλμέλο.

Ο Λουτσέσκου είδε σε ακόμα σε ένα φιλικό παιχνίδι τον Πορτογάλο σέντερ φορ να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και να αποδίδει τα μέγιστα για όσο αγωνίστηκε, ενώ πάντα είναι κέρδος και η παρουσία των πιτσιρικάδων (σ.σ. Τσιγκάρας, Κούτσιας, Βρακάς, Κωνσταντέλιας).

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» σίγουρα έχει πολλά ακόμα να δουλέψει και είναι πρώιμο να βγάλουμε το οποιοδήποτε συμπέρασμα, ωστόσο φιλικό με το φιλικό ο Ρουμάνος τεχνικός εφαρμόζει όλο και περισσότερο τα στοιχεία που θέλει να παρουσιάσουν οι ποδοσφαιριστές του στη διάρκεια της σεζόν.  


paok-herakles-2.jpg

Ολιβέιρα
on fire!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε με το σχήμα το οποίο είχε δοκιμάσει κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Τρίτης (20/7).

Ο Πασχαλάκης βρέθηκε κάτω από την εστία, ενώ οι Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Τέιλορ και Βιεϊρίνια στην άμυνα. Εσίτι και Σβαμπ ήταν οι δυο στον άξονα, με τον Καγκάβα να παίζει πιο μπροστά τους και τους Ελ Καντουρί αριστερά, Μουργκ δεξιά και τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Η ομάδα του Ρουμάνου προπονητή ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και πρέσιγνκ ψηλά ώστε να υποχρεώσει τον αντίπαλο στο εύκολο λάθος, στοιχεία τα οποία την έφεραν και να προηγηθεί πρώτος.

Μετά τη Σαρλερουά ο Νέλσον Ολιβέιρα – που πραγματοποιεί εξαιρετική προετοιμασία ως τώρα- πέτυχε το δεύτερο (ανεπίσημο) διαδοχικό του τέρμα. Στο 14’ οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Καγκάβα «κουβάλησε» εξαιρετικά την μπάλα μέχρι που την μεταβίβασε στον Ελ Καντουρί, ο οποίος με τη σειρά του πάσαρε όμορφα για τον Πορτογάλο, με τον έμπειρο φορ να κάνει από κοντά το 1-0.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ κράτησε το υπέρ του σκορ μόλις για δυο λεπτά. Ο Βαρέλα έκανε το φάουλ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Φλουντ ανέλαβε την εκτέλεσε -η μπάλα κόντραρε σε σώματα- με αποτέλεσμα ο Πασχαλάκης να μην μπορέσει να αντιδράσει σωστά και η Χέρακλες να ισοφαρίσει σε 1-1.

Μάλιστα, ο σκόρερ της Ολλανδικής ομάδας αντικαταστάθηκε λίγα λεπτά αργότερα από τον Ούγγρο Άντρια Ζόκε, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η Χέρακλες είχε ισορροπήσει το ματς, ενώ γενικότερα ο ρυθμός για φιλικό… Ιουλίου ήταν εξαιρετικός.

Ο Κουαλιάτα απείλησε με φάουλ στο 31’, όμως, και πάλι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με ποιο άλλον; Τον Νέλσον Ολιβέιρα! Ο Βιεϊρίνια πέρασε μια καταπληκτική μπαλιά στον Πορτογάλο φορ, εκείνος κατέβασε εξαιρετικά και με το αριστερό έξω από την περιοχή «εκτέλεσε» τον Μπούκερ για το 2-1 στο 33’.

Τελευταία καλή στιγμή για το α’ μέρος ήταν μια (εκ νέου) εκτέλεση φάουλ στο 40’ του Κουαλιάτα, που βρήκε στο τοίχος, και η «διπλή» πολύ καλή στιγμή των Καγκάβα και Εσίτι στο 45+1’, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια, όντας εκείνος που βρισκόταν μπροστά στο σκορ.

paok-7.jpg

Κέρδος... οι πιτισρικάδες!

Με εξαίρεση τον 34χρονο Κρέσπο, ο Λουτσέσκου άλλαξε ριζικά το μ.ο. ηλικίας της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, δίνοντας ευκαιρίες να αγωνιστούν σε ποδοσφαιριστές όπως οι Κωνσταντέλιας, Βρακάς, Κούτσιας, Τσιγκάρας και Λάμπρου.

Η πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν μια κεφαλιά-ψαράκι του Λάμπρου εντός περιοχής στο 50’ που πέρασε ψηλά άουτ, ενώ δυο λεπτά αργότερα -μετά από μια ιδανική μπαλιά- του Λάμπρου στον Κούτσια, ο δεύτερος δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Μπούκερ.

Ένα λεπτό αργότερα ο κίπερ της Χέρακλες έδιωξε σε κόρνερ και το αριστερό πολύ ωραίο σουτ του Σοάρες, με τον ΠΑΟΚ γενικότερα να προσθέτει τη μια μετά την άλλη τις τελικές ενέργειες για γκολ. Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός του αγώνα όλο και έπεφτε, με την ομάδα, όμως, του Λουτσέσκου να δημιουργεί ακόμα μια πολύ καλή στιγμή στο 67’. Ωραία ενέργεια του Λάμπρου, ο οποίος έκλεψε την μπάλα και δίνοντας την στον Κούτσια με τον νεαρό να πλασάρει, αλλά τον Λες να βάζει την κόντρα και την μπάλα να καταλήγει πλάγιο άουτ.

Στο 71’ ήταν η ώρα της Χέρακλες για πρώτη φορά να απειλήσει. Ο Μπιλάν έκανε τη σέντρα, ο Σινάν πρόλαβε τον Μιχαηλίδη και ο Ζίφκοβιτς χρειάστηκε να επέμβει έγκαιρα ώστε να αποσοβήσει το γκολ, ενώ ο Κρέσπο ένα λεπτό αργότερα αποσύρθηκε -καθώς ένιωσε ενοχλήσεις- για να περάσει στη θέση του ο Λύραντζής. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο -μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης- δεν μας προσέφερε πολλές συγκινήσεις, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να φωνάζει πως «είμαστε αρκετά στατικοί, πρέπει να κινηθούμε περισσότερο», με το 2-1 ωστόσο να μην αλλάζει.

Ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε στην β' μέρος, όμως, πήρε τη νίκη κόντρα στη Χέρακλες και δεδομένα αποτελεί κέρδος η παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών του.

*Τελευταίο φιλικό για τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (25/7, 15.00) κόντρα στη Φέγενορντ.

** «Μασκοφόρος» αγωνίστηκε και σήμερα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, μετά από τα ράμματα που του έγιναν στην μύτη, καθώς είχε συγκρουστεί με έναν συμπαίκτη του στην προπόνηση.

***Εκτός της φιλικής αναμέτρησης με τη Χεράκλες έμεινε ο Κάρολ Σφιντέρσκι, με τον ΠΑΟΚ να κάνει ειδική διαχείριση στον Πολωνό φορ.

ΓΚΟΛ: 16’ Φλουντ (Χέρακλες Αλμέλο)/14’, 33’ Νέλσον Ολιβέιρα (ΠΑΟΚ).

ΚΟΡΝΕΡ: Χέρακλες Αλμέλο (2)-ΠΑΟΚ (9)

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Χέρακλες Αλμέλο (Φρανκ Βόρμουτ): Μπούκερ, Κουαλιάτα, Μπακμπούρντ, Μπουργζόργκ, Κνέστερ, Φλουντ (18' Ζόκε), Ντε Λα Τόρε (60' Μελίχ), Σουφς, Γιάκομπσεν, Ιμπραΐμογλου, Αμίσι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Σβαμπ, Μουργκ, Ελ Καντουρί, Καγκάβα, Ολιβέιρα.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο: Ζίφκοβιτς, Περέιρα, Μιχάι, Κρέσπο (72' Λύραντζης), Σοάρες, Τσιγκάρας, Νινούα, Λάμπρου, Α.Ζίφκοβιτς, Κούτσιας (87' Τζόλης), Βρακάς (74' Κωνσταντέλιας).

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης