Football Talk

Άλμπερτ Λοκόνγκα: Ο πρώτος Βέλγος… της δεκαετίας που υπογράφει στην Άρσεναλ!

Άλμπερτ Λοκόνγκα: Ο πρώτος Βέλγος… της δεκαετίας που υπογράφει στην Άρσεναλ!

Την μεταγραφή του Άλμπερτ Λοκόνγκα ολοκλήρωσε πριν από μερικές ώρες η Άρσεναλ, με την ομάδα του Βορείου Λονδίνου να αγοράζει Βέλγο ποδοσφαιριστή για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία!

Σχετικά Άρθρα

Τον βασικό μεταγραφικό της στόχο κατόρθωσε να εντάξει στο ρόστερ της η Άρσεναλ, με τον Μικέλ Αρτέτα να κατορθώνει να φέρει στο Βόρειο Λονδίνο, τον πρώην ποδοσφαιριστή της Άντερλεχτ, Άλμπερτ Λοκόνγκα, ευνοούμενος βεβαίως και από την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να μεταβεί στην Αγγλία και την Premier League!

Πρόκειται μάλιστα, όσο εντυπωσιακό και αν ακούγεται, μόλις για το δεύτερο Βέλγο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αφήνει την πατρίδα του για να «μετακομίσει» στην Άρσεναλ, με τον Τόμας Βερμάαλεν να έχει κάνει αντίστοιχο δρομολόγιο, πριν από 12 χρόνια, παραμένοντας «κανονιέρης» μέχρι και το 2014.

Έκτοτε, η Άρσεναλ δεν επήλθε σε συμφωνία με κανέναν άλλο Βέλγο ποδοσφαιριστή, δίχως παράλληλα να έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για κάποιον, με τον Λοκόνγκα βεβαίως να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, όντας ο πρώτος με βελγική υπηκοότητα που υπογραφεί πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Λονδρέζους, από το 2010 και έπειτα.
E6qjVocXMAEvbPn.jpg

Φιλοδοξία του 21άχρονου μέσου βεβαίως είναι να πραγματοποιήσει μία πορεία με τα χρώματα της Άρσεναλ, αντίστοιχη με αυτήν του Τόμας Βερμάαλεν, ο οποίος κατέγραψε 150 εμφανίσεις, σκόραρε 15 φορές, αλλά κατέκτησε μόλις ένα τρόπαιο, το FA Cup, στον τελευταίο χρόνο παρουσίας του!

Έχοντας λοιπόν ως γνώμονα τις εμφανίσεις του συμπατριώτη του, ο νεαρός Λοκόνγκα θα επιχειρήσει να αφήσει το στίγμα του στην Άρσεναλ, με την επόμενη πενταετία να χαρακτηρίζεται βεβαίως κομβική, τόσο για τη νέα του ομάδα, όσο και για την καριέρα του.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης