Football Talk

Αποκάλυψη: Tο BNSPORTS σας αναλύει με πόσα χρήματα ανανέωσε ο Μέσι στη Μπαρτσελόνα!

Αποκάλυψη: Tο BNSPORTS σας αναλύει με πόσα χρήματα ανανέωσε ο Μέσι στη Μπαρτσελόνα!

Όλη η αλήθεια για τις νέες οικονομικές απολαβές του Αργεντινού super star.

Σχετικά Άρθρα

Η πιο κρίσιμη φετινή στιγμή για τη Μπαρτσελόνα είχε αίσιο τέλος, αφού ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε να συνεχίσει να φορά τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αργεντινός super star θα παραμείνει κάτοικος Βαρκελώνης τουλάχιστον μέχρι το 2023, έχοντας μάλιστα δεχτεί γενναία… μείωση που αγγίζει μέχρι και το 50% του μέχρι πρότινος ισχύοντος συμβολαίου.

Το «BN Sports» ερευνά το πρώην συμβόλαιο του ηγέτη της Μπάρτσα και αναλύει…

Το 2017 ο Μέσι είχε συμφωνήσει με τη Μπαρτσελόνα για τετραετές deal συνολικής αξίας 555 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, οι καθαρές ετήσιες απολαβές του 34χρονου δεν ήταν 139 εκατομμύρια, καθώς πολλά από τα αυτά χρήματα αφορούσαν μπόνους που ουδέποτε εκπληρώθηκαν.

Με το που «έπεσαν» οι υπογραφές, στο λογαριασμό του Μέσι μπήκαν 115 εκατομμύρια ως «μπόνους ανανέωσης» και άλλα 77 ως «μπόνους πίστης» στο σύλλογο. Έτσι, το πόσο που απέμεινε για τη μισθοδοσία του έφτανε τα 363 εκατομμύρια ευρώ.

Σε βάθος τετραετίας ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» διεκδικούσε συνολικά άλλα 75 εκ. σε περίπτωση που συμμετείχε τουλάχιστον στο 60% των αναμετρήσεων της ομάδας του, κατάκτησης του Ισπανικού πρωταθλήματος, του Champions League, αλλά και διαφόρων ατομικών βραβείων.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, οι καθαρές ετήσιες απολαβές του προηγούμενου συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι άγγιζαν τα 72 εκατομμύρια. Στο τωρινό του συμβόλαιο δεδομένα θα υπάρξει μείωση, καθώς ο σύλλογος βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ωστόσο, για να ισχύσει το «50% μείωση» που αναφέρεται, θα πρέπει οι αποδοχές του Αργεντινού να φτάσουν στα 36 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, κάτι που δεν συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι η περίοδος 2021-22 θα είναι πιο κερδοφόρα για τον Μέσι συγκριτικά με την τρέχουσα σεζόν.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης