Football Talk

Ρις και Λόρεν Τζέιμς: Δύο αδέρφια που γεννήθηκαν για να γράψουν ιστορία...

Ρις και Λόρεν Τζέιμς: Δύο αδέρφια που γεννήθηκαν για να γράψουν ιστορία...
Η Λόρεν Τζέιμς ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο με την Τσέλσι, εκεί όπου θα βρει τον αδελφό της, Ρις. Μπορεί οι δύο τους να «χωρίστηκαν στην πορεία, ωστόσο το ποδόσφαιρο τους έφερε πάλι στο Λονδίνο.

Οι δύο τους μοιράστηκαν από μικρή ηλικία την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, άλλωστε η Λορέν είχε χαρακτηρίσει τον πατέρα της, Νάιτζελ, ως «είδωλο της». Ο ίδιος ήταν διπλωματούχος προπονητής της UEFA, «μύησε» από νεαρή ηλικία τα παιδιά του στο άθλημα.

james_family.jpg

Οι δύο τους όμως ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους, χρειάστηκαν πάνω από 10 χρόνια για να βρεθούν κάτω από την ίδια ποδοσφαιρική «στέγη». Αμφότεροι θα βρεθούν από τη νέα χρονιά σε ικανότατα χέρια, είτε αυτά είναι του Τόμας Τούχελ, είτε της Έμα Χέιζ.

Το «κυνήγι της ευτυχίας» του Ρις

Ο Ρις έκανε την επιλογή του από αρκετά νεαρή ηλικία, μόλις στα 7 του έγινε μέλος της ακαδημίας της Τσέλσι. Μέλος της «φουρνιάς» των Τάμι Έιμπραχαμ, Μέισον Μάουντ και Φικιάγο Τομόρι. Μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις με τις μικρές ομάδες των «μπλε» και της Αγγλίας, ο Τζέιμς πήρε το «βάπτισμα του πυρός». Όχι όμως στην Τσέλσι, αλλά στην Γουίγκαν, την σεζόν 2018-19 ως δανεικός.

jameses1.jpg

Εκεί ο, τότε, 20χρονος κέρδισε από την πρώτη στιγμή φανέλα βασικού, μετρώντας στην Championship 45 συμμετοχές και τρία γκολ. Αυτό τράβηξε το μάτι του Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος τον κάλεσε στην προετοιμασία της ομάδας για την σεζόν 2019-20. Παρά το γεγονός ότι είχε δύσκολο έργο μπροστά του, με τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα να είναι η βασική επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας, κατάφερε να μετρήσει 37 συμμετοχές.

Η σεζόν που πέρασε ακόμα καλύτερη, καθώς πήρε φανέλα βασικού στα μισά της σεζόν από τον Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός μετέφερε στην τριάδα των στόπερ των «Άθπι», με τον Τζέιμς να αναλαμβάνει όλη την δεξιά πλευρά. Ο 23χρονος όχι μόνο διέπρεψε σε αυτό τον ρόλο, καθώς κατέκτησε με τους «μπλε» το Champions League, αλλά βρέθηκε και στις κλήσεις του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για το EURO 2020.

Ένα σπίτι χωρισμένο στα... δύο

Από την άλλη, η Λόρεν αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του μεγάλου αδερφού, ωστόσο βρέθηκε στην... άλλη πλευρά του Λονδίνου και την Άρσεναλ. Στα 13 της έκανε προπονήσεις με την ομάδα των αγοριών, ωστόσο δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στην γυναικεία ομάδα. Η 15χρονη επιθετικός έκανε το ντεμπούτο της στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017, στη νίκη με 2-0 επί της Έβερτον.

james1.jpg

Σε αυτό τον αγώνα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η δεύτερη νεότερη παίκτρια που κάνει το ντεμπούτο της με τον σύλλογο. Δεν άργησε να έρθει η «προαγωγή» για την ίδια, καθώς το καλοκαίρι του 2018 βρέθηκε στην νεοσύστατη γυναικεία ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αγωνιζόταν στην Championship. Ήταν μάλιστα η παίκτρια που πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία της ομάδας σε επίπεδο πρωταθλήματος, στη νίκη με 12-0 επί της Άστον Βίλα.

Η σεζόν τελείωσε με τους «κόκκινους διαβόλους» να ανεβαίνουν στην WSL και την Τζέιμς να έχει 14 γκολ σε 18 συμμετοχές. Μέσα σε δύο χρονιές στο κορυφαίο επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αγγλία αγωνίστηκε σε 29 αγώνες, έχοντα σημειώσει 11 γκολ. Μέσα στο 2020 κέρδισε και την πρώτη της κλήση στην Εθνική ομάδα, έχοντας ήδη δείξει το ταλέντο της με τις Κ17 και Κ19.

Η επανένωση στο δυτικό Λονδίνο

Μετά το τέλος της σεζόν στην WSL, έγινε γνωστό πως η Τσέλσι είχε στο στόχαστρο της την Τζέιμς. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες μέχρι οι «μπλε» να καταθέσουν επίσημη πρόταση για την 19χρονη. Τελικά οι δύο σύλλογοι έδωσαν τα χέρια, με το ποσό να φτάνει τις 200.000 λίρες, το οποίο ήταν και ρεκόρ ανάμεσα στους δύο.

reece_lauren1.jpg

Μεγάλο ρόλο έπαιξε το γεγονός πως ήθελε να βρεθεί και πάλι κοντά στην οικογένεια της και στον αδελφό της, ο οποίος φορούσε ήδη την φανέλα της ομάδας. Πέρασε επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις, με το μόνο που απομένει να είναι οι λεπτομέρειες του συμβολαίου, κάτι το οποίο όπως τόνισαν οι δύο πλευρές, δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα.

Η 19χρονη έχει ήδη δείξει πως έχει το ταλέντο για να φτάσει στην κορυφή, ωστόσο στην Τσέλσι θα χρειαστεί να δουλέψει ακόμα περισσότερο. Αυτό γιατί η επιθετική γραμμή των πρωταθλητριών Αγγλίας έχει κάποια από τα σπουδαιότερα ονόματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως οι Σαμ Κερ, Φραν Κίρμπι, Μπεθ Ίνγκλαντ και Περνίλ Χάρντερ. Μάλιστα η μεταγραφή της τελευταίας από την Βόλφσμπουργκ κόστισε περίπου 250.000 λίρες, το οποίο αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου!

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης