Football Talk

Superleague 2: Ο «χάρτης» της σεζόν 2021-2022 – Ποιους «εξυπηρέτησε» η αναδιάρθρωση

Superleague 2: Ο «χάρτης» της σεζόν 2021-2022 – Ποιους «εξυπηρέτησε» η αναδιάρθρωση
Το «BN Sports» ξεδιαλύνει το τοπίο αναφορικά με την ενοποιημένη Superleague 2 της σεζόν 21-22…

Για ακόμη μια σεζόν η αναδιάρθρωση που αποφάσισε το Υφυπουργείο Αθλητισμού έφερε τα πάνω-κάτω στις χαμηλότερες κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πλέον, από την ερχόμενη χρονιά (σ.σ. 2021-22) Superleague 2 και Football League θα ενοποιηθούν και το πρωτάθλημα από τις 12 ομάδες, θα ανέβει στις 36!

Επιπλέον, θα υπάρξουν και δυο Όμιλοι (Βόρειος και Νότιος), στους οποίους θα κατανεμηθούν όλες οι ομάδες με κλήρωση, την στιγμή που ήδη έχει γίνει γνωστό πως θα προστεθούν και οι ομάδες Β’ των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

5288057-scaled.jpg

Ευνοημένοι σε Football League και Γ’Εθνική

Σαφώς, από την συγκεκριμένη απόφαση οι πιο ευχαριστημένοι πρέπει να είναι οι ομάδες της Football League (σ.σ. όσες δεν προβιβάστηκαν) και οι «4» που προέκυψαν από τα μπαράζ ανόδου της Γ' Εθνικής και υπό άλλες συνθήκες τη νέα σεζόν θα βρίσκονταν στην τρίτη εθνική κατηγορία και όχι στη δεύτερη.

Πάμε να δούμε, όμως, παρακάτω τις ομάδες που θα απαρτίζουν τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της Superleague 2:

  • Ομάδες Β’: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός.
  • Υποβιβασμός από την Superleague 1: ΑΕΛ.
  • Ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία της Superleague 2: Ξάνθη, Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Χανιά, Διαγόρας Ρόδου, Παναχαϊκή, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας, Δόξα Δράμας.
  • Ομάδες που παρέμειναν στη Football League: (Βόρειος Όμιλος): Βέροια (Πρωταθλήτρια), Καβάλα, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Πιερικός, Τρίγλια, Θεσπρωτός, Αλμωπός Αριδαίας. (Νότιος Όμιλος): Καλαμάτα (Πρωταθλήτρια), Α.Σ. Ρόδος, Επισκοπή, Ιάλυσος, Σαντορίνη, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Νίκη Βόλου.
  • Ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’Εθνική: Αναγέννηση Καρδίτσας, Κηφισιά, Ηρόδοτος, Ορφέας Ξάνθης.

*Εκκρεμεί τι θα γίνει με τις περιπτώσεις των Α.Ε. Καραϊσκάκης και Ο.Φ. Ιεράπετρας που βαθμολογικά έπεσαν από την Superleague 2.

**Όποια ομάδα που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στη Superleague 2, δεν πληροί τα οικονομικά κριτήρια (σ.σ. 350.000 ευρώ μετοχικό και 150.000 ευρώ εγγυητική) και δεν δηλώσει συμμετοχή, τη θέση της θα πάρει είτε ομάδα από την Γ’ Εθνική (που συμμετείχε στα μπαράζ) είτε από ΠΑΕ που υποβιβάστηκε από τη Football League.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης