Football Talk

Αντβέρπ – ΑΕΚ 0-2: Έδειξε και πάλι το καλό της πρόσωπο!

Αντβέρπ – ΑΕΚ 0-2: Έδειξε και πάλι το καλό της πρόσωπο!

Η ΑΕΚ επικράτησε της Αντβέρπ με 2-0 στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας της στην Ολλανδία, δείχνοντας και πάλι καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Νεντελτσεάρου (52') και Αλμπάνης (66') τα δύο γκολ για την «Ένωση».

Σχετικά Άρθρα

Με τον Χρήστο Αλμπάνη σε μεγάλη μέρα για ακόμη μία φορά και τον ομοσπονδιακό προπονητή μας, Τζον Φαν'τ Σχιπ στις κερκίδες, η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 την Αντβέρπ στο πρώτο - έστω και ανεπίσημο - παιχνίδι του Γιώργου Τζαβέλλα με τα «κιτρινόμαυρα».

Η «Ένωση» θα δώσει την Παρασκευή 7 Ιουλίου το τελευταίο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, προτού επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει την προετοιμασία της εν όψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων.

Ξεκίνημα ιδανικό, αλλά ένα ημίχρονο «άνοστο»

Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού η ΑΕΚ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ο Καρίμ Ανσφαριφάρντ μόλις στο πρώτο λεπτό, πίεσε τον τερματοφύλακα, κέρδισε την μπάλα, αυτή έφτασε από τον Λιβάι Γκαρσία στον Μάνταλο, αλλά ο Ντε Βολφ απέκρουσε το πολύ δυνατό σουτ του αρχηγού της «Ένωσης».

Παρά την ορμητική εκκίνηση, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και χρειάστηκε να περάσουν είκοσι πέντε λεπτά έως ότου σημειωθεί μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σεκ προσπάθησε να ανακόψει την πορεία της με κεφαλιά, αλλά εν τέλει την έστειλε εκατοστά έξω από την εστία του τερματοφύλακα της ομάδας του.
E5n_75MWEAQF4c0.jpg
Το πρώτο ημίχρονο όδευε προς το τέλος του δείχνοντας πως το σκορ δεν θα αλλάξει. Ωστόσο, δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθούν τα 45’, η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πάτησε περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Σιμάνσκι, που σούταρε, αλλά ο εκτεθειμένος Καρίμ Ανσαριφάρντ άλλαξε την πορεία της και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο «Νέντε» έλυσε τον γόρδιο δεσμό – Ο Αλμπάνης έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για την ΑΕΚ ακριβώς όπως το πρώτο: με μία μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Αλμπάνης έκανε ωραία κίνηση στον χώρο, βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αλμπάνης, το έφερε εις πέρας ο Νεντελτσεάρου στο 52’. Ο Μάνταλος πάτησε περιοχή, επιχείρησε κάτι σαν σουτ το οποίο κατέληξε σε ασίστ για τον Ρουμάνο κεντρικό αμυντικό, που με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0 για την «Ένωση».


Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, παραλίγο να διπλασιαστούν τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων», αλλά το σουτ του Μάνταλου -από απόσταση αναπνοής- το απέκρουσε ο Μπαϊρανβάντ με το πρόσωπο!

Στο 66ο λεπτό, ωστόσο, ο Αλμπάνης σφράγισε τη δεύτερη νίκη της ΑΕΚ στα φιλικά προετοιμασίας. Υποδέχτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ από τα δεξιά, πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα της Αντβέρπ και με όμορφο τσίμπημα της μπάλας σημείωσε το 2-0!


Μετά τις πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Η μόνη αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 85’ όταν ο Μιτάι άλλαξε με πολύ όμορφο τρόπο το παιχνίδι, βρήκε τον Μαχαίρα, έκανε τη ντρίμπλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, με το παιχνίδι να λήγει χωρίς να αλλάξει κάτι και το 2-0 να παραμένει ως τελικό σκορ.

Αντβέρπ (Φράνκι Βερκάουτερεν): Ντε Βολφ, Κουίρινεν, Ντε Λαέτ, Σεκ, Μπούτα, Μ.Βερστραέτε, Λ.Βερστραέτε, Απρόμα, Γκέρκενς, Ντε Πάου, Φρέι

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας (75’ Γκίνης), Μπακάκης (75’ Ντατσένκο), Τζαβέλλας (75’ Μιτάι), Νεντελτσεάρου (70’ Ραντόνια), Λόπες, Σάκχοφ, Σιμάνσκι (75’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (75’ Ρουκουνάκης), Γκαρσία (59 Τάνκοβιτς), Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης