Football Talk

Η Αγγλία και ο Κέιν «εκθέτουν» την σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική και τους υπόλοιπους... πρωτοκλασάτους επιθετικούς!

Η Αγγλία και ο Κέιν «εκθέτουν» την σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική και τους υπόλοιπους... πρωτοκλασάτους επιθετικούς!

Από όπου και αν προσεγγίσει κάποιος το θέμα του EURO, δεδομένα θα θεωρήσει κερδισμένο τον Χάρι Κέιν. Τον άνθρωπο που δικαιολογεί την οικονομική αξία του στο έπακρο, και εξακολουθεί να ξεχωρίζει, όντας ο μοναδικός από τους έξι πιο αναγνωρισμένους Ευρωπαίους επιθετικούς την δεδομένη χρονική στιγμή, που συνεχίζει στην διοργάνωση.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που δεδομένα προσεγγίζει τα μεγαλύτερα ονόματα της Ευρώπης, ανεξαρτήτως ποδοσφαιρικής θέσης ή εθνικότητας. Η χώρα τους καλεί, το έθνος τους, τους έχει ανάγκη και εκείνοι παρουσιάζονται πιστοί στην υποχρέωση που τους διέπει.

Η ηλικία σαφώς δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο. Ο 36άχρονος Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε παρών, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς θα παραβρισκόταν στην διοργάνωση, αν η υγεία του, του το επέτρεπε, ενώ ο 17άχρονος Μπέλιγχαμ φρόντισε να αποδείξει πως το αστείρευτο ταλέντο, και όχι ο αριθμός των ετών που χαρακτηρίζουν έναν ποδοσφαιριστή, αποτελεί το βασικότερο επιχείρημα, ώστε να κερδίσει κάποιος την κλήση του στην Εθνική του ομάδα!

Πιθανώς αν κάποιος μπει στην διαδικασία να αναφερθεί στους καλύτερους επιθετικούς που θα μπορούσαν να είναι στο EURO, θα μπουν στην συζήτηση οι Ρονάλντο, Εμπαπέ, Χάαλαντ, Μπενζεμά, Κέιν και Λουκάκου. Ποδοσφαιριστές που δεν επέλεξαν να ξεκουραστούν από την πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας τους, αλλά να εκπροσωπήσουν την χώρα τους!
E46vesLXMAAXgmC_1.jpg

Ο Κέιν, τα οικονομικά δεδομένα και η απάντηση της Αγγλίας στην σύγχρονη λογική του ποδοσφαίρου

Ποιος όμως βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας; Ποιος θα επιστρέψει στο Wembley και θα επιχειρήσει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής; Μόνο ο Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν με την Τότεναμ, αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή της Premier League που ολοκληρώνει την σεζόν, όντας πρώτος, τόσο σε γκολ, όσο και σε ασίστ, μετά τον Άντι Κόουλ το 1996, και πλέον επιθυμεί να αποχωρήσει από το Βόρειο Λονδίνο, και να αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς της ομάδας του, μετρά τρία γκολ σε πέντε ενενηντάλεπτα, ενώ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής, στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση των «Τριών Λιονταριών» απέναντι στην Ουκρανία.

Το κέρδος όμως που έχει αποκτήσει ο Χάρι Κέιν, ο οποίος συνεχίζει μόνος του… απέναντι σε όλους τους επιθετικούς αντίστοιχου βεληνεκούς, δεν σταματά σε μία φιλολογική συζήτηση, στην οποία ο κάθε ένας θα μπορούσε να συμπεριλάβει διαφορετικά ονόματα.
E5IAvCNWYAM5xKg_-_Αντιγραφή.jpg

Απεναντίας όμως, τεκμηριώνεται αν αναλογιστεί κανείς και την οικονομική αξία των ποδοσφαιριστών. Ένα ποσό που σαφώς ο Χάρι Κέιν δικαιολογεί, αλλά ταυτόχρονα τον περιορίζει, καθώς αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που οι διαπραγματεύσεις της Τότεναμ με την Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχουν στεφθεί ως στιγμής από επιτυχία.

Στην σχετική λίστα λοιπόν, ο Χάρι Κέιν τοποθετείται στην τρίτη θέση, ενώ ο Σάντσο αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που αντιπροσωπεύει την Αγγλία, και παρίσταται στην πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικά η εν λόγω λίστα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην κορυφή της επίθεσης, στην πλειοψηφία των αναμετρήσεών τους, είναι:

  • Κίλιαν Εμπαπέ : 160 εκατομμύρια
  • Έρλινγκ Χάαλαντ: 130 εκατομμύρια
  • Χάρι Κέιν : 120 εκατομμύρια
  • Ρομέλου Λουκάκου : 100 εκατομμύρια
  • Κριστιάνο Ρονάλντο: 45 εκατομμύρια
  • Καρίμ Μπενζεμά: 25 εκατομμύρια

E4-IoXKX0AIbqBf.jpg
Μία εξάδα ποδοσφαιριστών που αντιστοιχεί σε 580 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η Αγγλία έχει βαλθεί να τοποθετήσει στον κάλαθο των αχρήστων! Ο Χάρι Κέιν με τον Τζέιντον Σάντσο κοστίζουν το ½ από την κατάταξη που προαναφέρθηκε, αλλά παραδίδουν ως στιγμής, ένα μάθημα που πιθανώς η επόμενη ομάδα του πρώτου πρέπει να κατανοήσει.

Τα χρήματα παίζουν τον δικό τους ρόλο, αλλά δεν παύουν να αποτελούν αριθμούς. Κάπως έτσι η Αγγλία συνεχίζει το παραμύθι που ακούει στο όνομα… «It’s Coming Home»!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης