Football Talk

Ολυμπιακός: Τι κρατάει, τι πετάει και όλα τα δεδομένα που φέρνει μαζί του από την Αυστρία

Ολυμπιακός: Τι κρατάει, τι πετάει και όλα τα δεδομένα που φέρνει μαζί του από την Αυστρία
Αναγεννημένος Ραντζέλοβιτς, τραυματισμοί, νέα πρόσωπα αλλά και ανάγκες, είναι μερικά από τα συμπεράσματα του Πέδρο Μαρτίνς μετά την προετοιμασία στην Αυστρία
Σχετικά Άρθρα

«Είχαμε θετική εικόνα, με μοναδική στενοχώρια τους τραυματισμούς». Με αυτά τα λόγια, ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς αφήνουν την Αυστρία έπειτα από δέκα μέρες παραμονής και επιστρέφουν στην Ελλάδα για να μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» έβγαλαν αρκετά συμπεράσματα και το «BN Sports» τα αναλύει. Ποιοι ήταν εκείνοι που τράβηξαν τα βλέμματα, ποιοι νέοι ξεχώρισαν, οι μεταγραφές, οι τραυματισμοί αλλά και οι μεγάλες απογοητεύσεις.

Πολλά φιλικά, ατομικά δείγματα και τραυματισμοί…

Ήταν γνωστό, πως ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πρόκειται να δείξει τι σκέφτεται ενόψει της νέας σεζόν, σε ότι αφορά τα πρόσωπα και το σύστημα. Μέσα σε δέκα μέρες, ο Ολυμπιακός έδωσε έξι δυνατά φιλικά, με τον Πορτογάλο προπονητή να προσπαθεί να διακρίνει ποιοι ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν σε ατομικό επίπεδο. Ο τρόπος παιχνιδιού και οι εντεκάδες ήταν συνεχώς διαφορετικές, όμως τα δείγματα αρκετά.

Με αυτόν τον τρόπο, ο έμπειρος κόουτς διέκρινε ποιοι ποδοσφαιριστές «κουμπώνουν» στα τρία σημεία του αγωνιστικού χώρου, ποιοι έχουν χημεία αλλά και πόση προσπάθεια έκανε ο καθένας για να κρατήσει μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Το αποτέλεσμα ήταν ευχάριστο, όμως υπήρξαν και δύο στιγμές, που όλοι θα εύχονταν να μην είχαν συμβεί.

5336086.jpg

Φυσικά, αναφερόμαστε στους τραυματισμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν να δύο βασικά στελέχη να τίθενται νοκ-άουτ για αρκετό καιρό, μετά από αυτή την προετοιμασία. Ο πρώτος, ήταν ο (άτυχος) Κώστας Φορτούνης, ο οποίος στα πρώτα 27 λεπτά της χρονιάς, υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός για έξι μήνες. Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που του συμβαίνει, αφού είχε τον ίδιο τραυματισμό στο άλλο πόδι, το 2019 (πάλι σε προετοιμασία).

Για μικρότερο διάστημα (αλλά επίσης μεγάλο) θα μείνει ο Τικίνιο Σοάρες. Η νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού, εκεί που άρχισε να παίρνει τα πάνω του, έπεσε άτσαλα στο έδαφος κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Σόφιας και υπέστη ρήξη στην ακρωμιοκλειδική άρθρωση του ώμου του. Έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις, έγινε γνωστό πως θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου και θα μείνει εκτός για δύο μήνες.

Παρών από τους… Σέρβους!

Όπως προαναφέραμε, άπαντες στην αποστολή προσπάθησαν να κερδίσουν μία θέση στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν. Ειδικά, εκείνοι που βρίσκονταν ένα βήμα από τους… «κομμένους». Με μεγάλη σύμπτωση, τρεις από αυτούς, είναι Σέρβοι. Ο λόγος για τους Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, Νίκολα Τσούμιτς και Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Αρχικά, ο Σέρβος εξτρέμ έχει παρουσιάσει μία τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που είδαμε την προηγούμενη χρονιά και αναμφίβολα, είναι ο φετινό πρόσωπο της προετοιμασίας.

Ακόμα, ως έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί και η συνολική παρουσία του Νίκολα Τσούμιτς. Ο 22χρονος εξτρέμ, μπορεί να ήρθε στην Ελλάδα με τις καλύτερες προοπτικές, όμως πέρσι ήταν ανάμεσα στις απογοητεύσεις του καλοκαιριού. Για αυτό και παραχωρήθηκε δανεικός στην Σπόρτινγκ Χιχόν. Ωστόσο, φέτος έδειξε κάτι τελείως διαφορετικό. Εκτός από την τεράστια συμμετοχή του στις επιθετικές φάσεις του Ολυμπιακού (σκόραρε κιόλας), η εξέλιξή του ήταν αισθητή σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, ο 21χρονος αμυντικός απέδειξε πως μπορεί να υπολογίζεται ως μία από τις επιλογές των στόπερ. Ειδικά τώρα, που οι «ερυθρόλευκοι» παρατάσσονται με τριάδα στην άμυνα, ο Σέρβος έδωσε πολύ καλά δείγματα σταθερότητας αλλά και ώριμου παιχνιδιού. Στοιχεία που ψάχνει ο Πέδρο Μαρτίνς για τη θέση των στόπερ.

Το μέλλον είναι… εδώ!

Εκτός από τα κλασσικά ονόματα, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να πάρει μαζί του και αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Συνολικά, έξι αθλητές των ακαδημιών έδωσαν το παρών στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» και άφησαν το δικό τους στίγμα για το μέλλον. Εκείνος που ξεχώρισε ήταν, αναμφίβολα, ο Βασίλης Σουρλής. Ο 19χρονος χαφ, εκτός από το γκολ κόντρα στην Κρασνοντάρ, είχε γενικά εξαιρετικές εμφανίσεις και τράβηξε τα βλέμματα όλων.

Από κοντά και ο Κωνσταντίνος Τζόλακης, που πήρε αρκετά λεπτά στα χέρια του, λόγω της προγραμματισμένης μεταγραφής του Ζοσέ Σα. Ο 19χρονος πορτιέρο επιβεβαίωσε και πάλι για το ταλέντο του, δείχνοντας ωριμότητα και εξέλιξη στον τρόπο που διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Βέβαια, οι δύο παραπάνω έχουν… «συστηθεί» στο κοινό του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τον Απόστολο Αποστολόπουλο.

Ο 18χρονος αριστερός μπακ έκανε την διαφορά και αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη μεταξύ των πιτσιρικάδων. Ο Σερραίος αμυντικός εκμεταλλεύτηκε την άρνηση του Χοσέ Χολέμπας να ανανεώσει και πλαισίωσε με εξαιρετικό τρόπο τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Δυνατό παιδί, με σταθερές επεμβάσεις και πολλά τρεξίματα σε όλη την πλευρά.

Τέλος, λεπτά συμμετοχής πήραν και οι Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, Ηλίας Καραργύρης και Τάσος Σαπουντζής, οι οποίοι με την σειρά τους, έδειξαν πως μπορούν κάλλιστα να εξελιχθούν στο μέλλον του συλλόγου. Φυσικά, η αρχική θέση τους, θα είναι στον Ολυμπιακό Β’, στη Superleague 2.

Η επιρροή των… μεταγραφών και οι μεγάλες απογοητεύσεις!

Λίγο πριν την αναχώρηση για το προπονητικό του Στανς, η ομάδα του Πειραιά είχε προλάβει να ανακοινώσει τρεις μεταγραφές. Ο λόγος για τους Τικίνιο Σοάρες, Πιερ Κουντέ Μαλόνγκ και Αλγκασίμ Μπα. Ο πρώτος, δεν πρόλαβε να δείξει όσα θα ήθελε λόγω του τραυματισμού του, όμως οι άλλοι δύο, έπαιξαν μεγάλο ρόλο στα περισσότερα φιλικά.

Ο 25χρονος Καμερουνέζος, κόστισε δύο εκατ. ευρώ στον ελληνικό σύλλογο για να δώσει άλλο αέρα στη μεσαία γραμμή. Σίγουρα, η απραξία της περασμένης σεζόν φαινόταν στον ρυθμό του, όμως η κλάση του φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Εντυπωσιακός στο πρεσάρισμα, αξιοζήλευτο σπριντ και φυσική κατάσταση που θυμίζει Καμαρά. Οι υποσχέσεις που άφησε ήταν πάρα πολλές, όπως και ο 18χρονος εξτρέμ.

Ο συνονόματος του Ουσεϊνού Μπα, ήταν μία αρκετά δυνατή μεταγραφή, καθώς αποτελεί το κορυφαίο ταλέντο της Γουινέας και πριν τον Ολυμπιακό, τον ήθελαν αρκετά Μίλαν και Λιλ. Στα φιλικά επαλήθευσε τον λόγο. Κινητικός, με τρομερή τεχνική κατάρτιση, ποδοσφαιρικό θράσος και μία επιλογή που εύκολα μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Superleague. Μάλιστα, αγωνίστηκε τόσο ως μεσοεπιθετικός, όσο και ως εξτρέμ, με την πρώτη να δείχνει πως είναι η κανονική του θέση.

Και πάμε στις απογοητεύσεις. Σίγουρα, κανείς ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν είχε τη λεγόμενη «τραγική» εμφάνιση. Όμως, τα λάθη που έκανε ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι αδικαιολόγητα. Ο Πορτογάλος στόπερ είναι από τους έμπειρους του ρόστερ αλλά και πάλι, απέδειξε πως έχει έλλειψη συγκέντρωσης. Αρκετά λάθη, κακή αμυντική συμπεριφορά και γενικά, υστέρησε σε σχέση με τα άλλα στόπερ.

Επιπρόσθετα, κακή εικόνα έδειξαν και οι Πεπέ και Τιάγκο Σίλβα. Οι δύο Πορτογάλοι χαφ ήταν κοντά στην έξοδο και μετά από αυτά τα φιλικά, βρίσκονται ακόμα πιο κοντά. Καμία ιδιαίτερη προσφορά και λίγα πράγματα στα όσα λεπτά αγωνίστηκαν. Δύσκολα κάποιος από τους δύο θα παραμείνει στο ρόστερ της νέας σεζόν.



Οι "ερυθρόλευκοι" επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα και βάζουν πλώρη για το φιλικό της 13ης Ιουλίου, κόντρα στη Γαλατασαράι στο "Γ. Καραϊσκάκης". Μέσα σε αυτό το διάστημα, μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις στα μεταγραφικά αλλά και στα πρόσωπα που θα παραμείνουν στο Ρέντη. Και η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση, πλησιάζει.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης