Football Talk

Το «νέο αίμα» της ΑΕΚ… βράζει στην Ολλανδία και δίνει υποσχέσεις για το μέλλον!

Το «νέο αίμα» της ΑΕΚ… βράζει στην Ολλανδία και δίνει υποσχέσεις για το μέλλον!

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις στα επί ολλανδικού εδάφους φιλικά.

Σχετικά Άρθρα

Σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς έχει μπει η ΑΕΚ ενόψει της καινούργιας σεζόν, με νέο καπετάνιο στο τιμόνι. Έχοντας πραγματοποιήσει το πρώτο σκέλος της προετοιμασίας της στο Πήλιο, η «Ένωση» ετοίμασε βαλίτσες για Ολλανδία όπου και την περίμενε ένα άκρως απαιτητικό πρόγραμμα.

Εκτός από το βαρύ πρόγραμμα, η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κλήθηκε να αντιμετωπίσει κάποια εξωαγωνιστικά προβλήματα τόσο με την απρόοπτη λοίμωξη του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, όσο και με το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε στην ομάδα. Οι υπόλοιποι παίκτες ωστόσο έλαβαν μέρος κανονικά στις προγραμματισμένες φιλικές αναμετρήσεις, στις οποίες ο Σέρβος τεχνικός είχε τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσει όλους στενά.

Στην πρεμιέρα των φιλικών επί ολλανδικού εδάφους η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 της Φίτεσε (30/06), ενώ στη δεύτερη αναμέτρηση ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τη Φέγενορντ (03/07). Το «κιτρινόμαυρο» πρόγραμμα περιέχει δύο ακόμη φιλικά ματς (Άντβερπ 06/07, Κλαμπ Μπριζ 09/07), πάντως μέχρι στιγμής πολύ θετική εντύπωση έχουν κάνει οι μικροί της αποστολής – γνώριμοι και μη –, που είχαν την ευκαιρία να δείξουν ένα μέρος των δυνατοτήτων τους.

БυԏɌSɁ ԇӠEʠӔϠ̐ϕуʠׁLӔōԅ ԇӠϋˁ̈́ɁӠ/ ։ˉʏ / Eʠ- ։ԅӅ

Ένας απ’ αυτούς είναι ο Θεοδόσης Μαχαίρας τον οποίο έχουμε γνωρίσει αρκετά καλά από το ντεμπούτο του τον περσινό Μάρτιο κι έπειτα, όμως έχει… διχάσει τους προπονητές. Από τη μία ο Μάσιμο Καρέρα ήταν εκείνος που του άνοιξε τον δρόμο προκειμένου να πάρει περισσότερες ευκαιρίες, με τον ίδιο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την κατάσταση και να αναδεικνύεται σε κάθε παιχνίδι.

Με την άφιξή του ο Μανόλο Χιμένεθ όμως, φάνηκε πως δεν είχε τον Μαχαίρα ως την πρώτη του επιλογή για τα άκρα της επίθεσης. Οι τραυματισμοί των Τάνκοβιτς, Γκαρσία και Αλμπάνη όμως «εξανάγκασαν» τον Πορτογάλο να καταφύγει στη λύση του 20χρονου κι εκείνος φυσικά δεν τον απογοήτευσε.

Στην τρέχουσα προετοιμασία ο Μαχαίρας κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο φιλικό της ομάδας, σε μια φάση βγαλμένη… απ’ το μέλλον! Ο 20χρονος εξτρέμ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον νεαρό Μιχάλη Κοσίδη, πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ της «Ένωσης». Σε γενικές γραμμές με την έλευσή του στον αγωνιστικό χώρο στο 64ο λεπτό, ήταν αρκετά κινητικός και απέδειξε για ακόμη μια φορά τις δυνατότητές του.


Ένας ακόμη «μικρός» που πήρε χρόνο συμμετοχής στα έως τώρα φιλικά ήταν ο Μιχάλης Κοσίδης. Ο 19χρονος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ τον περασμένο Φεβρουάριο και μέχρι στιγμής μετράει 7 συμμετοχές σε Super League και Κύπελλο.

Στη φιλική αναμέτρηση με τη Φίτεσε έδειξε πολύ καλά δείγματα, βγάζοντας μία ασίστ και γενικότερα προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα όσο το δυνατό περισσότερο καθ’ όλη τη διάρκεια. Στο δεύτερο ματς, κόντρα στη Φέγενορντ, δεν κατάφερε να αναδειχθεί αρκετά, ίσως λόγω της συνολικά προβληματικής εμφάνισης ολόκληρης της ομάδας.

ROTTERDAM, NETHERLANDS - JULY 3: Francesco Antonucci of Feyenoord during the Pre Season Friendly match between Feyenoord and AEK Athene at Varkenoord on July 3, 2021 in Rotterdam, Netherlands (Photo by Yannick Verhoeven/Orange Pictures)

Ακόμη, αγωνιστικό χρόνο πήραν οι Ευθύμης Χριστόπουλος και Κώστας Ρουκουνάκης οι οποίοι προσπάθησαν να ενταχθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στην ενδεκάδα. Ο πρώτος έχει συνολικά κι εκείνος 7 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ στα φιλικά δεν έχει πάρει ακόμα αρκετό χρόνο συμμετοχής (αγωνίστηκε για 15’ σ’ εκείνο κόντρα στη Φέγενορντ).

Τέλος ο Μάριος Μιτάι ήταν στις βασικές επιλογές του Σέρβου τεχνικού σε αμφότερα ματς δικαιώνοντάς τον απόλυτα. Γενικά βοήθησε σημαντικά στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, ενώ όπου χρειάστηκε να βγάλει την ομάδα του από την άμυνα βοήθησε στο έπακρο.

Αν οι συνθήκες παραμείνουν ίδιες έπειτα κι από την πρώτη σέντρα της νέας σεζόν, είναι πολύ πιθανό ο Μιλόγεβιτς να προτιμήσει το «νέο αίμα». Γεγονός είναι πως έπειτα από την αποκοπή του Νέλσον Ολιβέιρα από την ομάδα οι επιλογές του προπονητή για την επιθετική γραμμή έχουν λιγοστέψει. Αν αναλογιστεί κανείς πως για τη θέση του φορ διαθέσιμος είναι ουσιαστικά μόνο ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, θα καταλάβει πως δεν είναι παράλογο ο Σέρβος τεχνικός να κάνει διάφορες «αλχημείες» μέχρι το πρώτο σφύριγμα της Super League.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης